Kardeş kaç kez yaşadım eskiden. VirtualBox'dan bağlantıları kesip salak saçma bir sürü siteye gir YouTube linklerinde saçma sapan dosyalar indir bakalım. Sağlam kalıyor mu?
Hemen bir şey olmaz zaten. Kuzey Kore'li korsanlar, 4-5 yıllık süre içerisinde kişisel bilgisayarlardan akıllı buzdolabı yazıcılara kadar insanların sistemlerine yerleşip yıllarca beklediler. Zamanı gelince de diğer arkadaşın da dediği gibi zombi sistemlere dönüşüp kullanıldılar. Yani şu an bir şey olmaması, hiç olmayacağı anlamına gelmiyor. Genelde lamer denilen bebelerin netten aldıkları dandik virüsler bulaştığı sistemi hızlıca patates eder ve oradan para almaya çalışırlar. Siz belki onlara denk gelmemiş olabilirsiniz. Bir de malum sitelerde "100 tane CC 500 lira" "50 tane Spotify Premium hesap 100 lira" gibi ilanlar var. O ilanlardaki hesaplar da bilgisayarında virüs olmadığını düşünen insanlardan çalınıyor.
Herkese merhaba, Başımdan geçen bir tecrübeyi sizlere aktarmak istiyorum: Yaşadığım yerde PC oyunu satan tek dükkan vardı (1998 yılları). Buradan aldığımız CD'leri veren abimiz yanında reçete yazar gibi "crack nasıl yapılır" diye kağıda yazıyordu. Bu yaşıma dek bir handikapını görmedim...
Bazı virüsler (sality gibi) USB vb bir depolama aygıtından anında kendini kopyalayarak bulaşabilir. Aynı şekilde RAR'dan çıktığı an da bulaşabilir. Hele ki virüslü exe yi de çalıştırırsan ruhuna el fatiha.