Virüs nedeniyle format atılmalı mı?

Arka planda oyun veya video açık kalmışta olabilir. Bilgisayarı kapatıp açmayı denedin mi ?
Çıkmam gerekiyordu çıktım ama google ı kapattıktan sonra tekrar geldi ses ve oyun olarak tek bir oyun açıktı.

Sizin olduğunuz mekandan gelmiştir arkadan falan.
Hocam sizde yaşarsanız ayırt ediliyor evde o kriterleri sağlayan biri yok dışardanda gelmediğinede eminim

Ratda hesap bilgilerini almak dışında neler olabilir. Pcde bir anormallik yoktu

Çıkmam gerekiyordu çıktım ama google ı kapattıktan sonra tekrar geldi ses ve oyun olarak tek bir oyun açıktı.
Bilgisayarı yeniden başlatmayı deneyin. Hiçbir şey yapmamanıza rağmen bir ses gelirse muhtemelen başlangıçta arka planda bir şey çalışıyordur. Böyle bir durumda antivirüs ile tarama yapmanızı öneririm.

Trojan ve mining virisüde yedim mining için format attım trojanıde cmd ile düzelttim ama sonra garanti olsun diye format atmıştım. Format zamanıda geldi 2 yıl felan oldu atmayalı yazın atarım belki dahada erken atarım. Oturumlarımı kapatıp bi pc açıp bırakıcağım bakalım ses devam edicekmi.
Bu kadar virüs yemeyi nasıl başarıyorsun? Önüne gelen her dosyayı indiriyorsun herhalde.
Yani çok garip trolliyecek biri olsa küfür edebilir konuşabilir şarkı açar vs ama sadece öksürne seside garip
Hadi arkadaşın olur, sevgilin olur anlarım. Zarar vermeyip canı sıkılınca gelir ekranını izler, dosyalarını kurcalar, arada troller falan. Ama burada öyle bir durum da yok. Dediğin RAT senaryosu bana çok mantıksız geliyor. Hele ki Rusların klasik taktiğidir, RAT'ı attıktan sonra 10 dakika içinde HVNC'den maile bağlı tüm hesaplara sıfırlama isteği atar ve çalar. Veya RAT ile uğraşmadan direkt stealer atar cookie'den çalar. Enayi gibi RAT atıp haftalarca bekleyip durduk yere hiç kimse ses vermez.

Bu kadar virüs yemeyi nasıl başarıyorsun? Önüne gelen her dosyayı indiriyorsun herhalde.

Hadi arkadaşın olur, sevgilin olur anlarım. Zarar vermeyip canı sıkılınca gelir ekranını izler, dosyalarını kurcalar, arada troller falan. Ama burada öyle bir durum da yok. Dediğin RAT senaryosu bana çok mantıksız geliyor. Hele ki Rusların klasik taktiğidir, RAT'ı attıktan sonra 10 dakika içinde HVNC'den maile bağlı tüm hesaplara sıfırlama isteği atar ve çalar. Veya RAT ile uğraşmadan direkt stealer atar cookie'den çalar. Enayi gibi RAT atıp haftalarca bekleyip durduk yere hiç kimse ses vermez.
Çevremdekilerin attığı hiç bir şeyi indirmedim ve yakın çevremde onu yapabilecek kapasitede kimse yok

Malware ile tarama yaptığımda hiç bir şey çıkmadı
Virüs ya da değil, arka planda bir şeyin çalıştığını düşünüyorum. Bilgisayarı yeniden başlatmak bu sorunu çözmüyorsa muhtemelen başlangıca yerleşen bir yazılım veya virüs olmalı. Bu sesin havadan geldiğini düşünmüyorum.

Görev yöneticisi üzerinden şüpheli bir durum olup olmadığına emin olun.

Virüs ya da değil, arka planda bir şeyin çalıştığını düşünüyorum. Bilgisayarı yeniden başlatmak bu sorunu çözmüyorsa muhtemelen başlangıca yerleşen bir yazılım veya virüs olmalı. Bu sesin havadan geldiğini düşünmüyorum.
Birde şey aklıma geldi 3-4 gündür pc açmıyorum tam açdığım zaman aralığında olmasıda garip

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı