Virüs temizlemek yerine format atılmalı mı?

@omerfm, insanlar son zamanlarda boş beleş nedenlerden ötürü virüsten şüphelenip format mı atsam psikolojisine giriyor. Yargıladığımdan söylemiyorum. Ancak bir virüsü, yazan kişi aptal değilse sistemde zaten bu kadar açık açık basit bir şekilde belli olmaz.

@omerfm, Update Discord'a ait. Ömer ise dediğim gibi bilgisayar adına veya herhangi başka bir yere kendi isminizi girdiyseniz o sebeple var. Bununla beraber diğer bazı yazılımlar hakkında bilgim yok. Siz kendiniz güveniyorsanız problem yok.
aw-qt=activity watch(özgür yazılım)
synaptics=touchpad
Bitdefender deneyin isterseniz. Ben bitdefender kullanıyorum. Eğer kaspersky a güvenmiyorsanız.
Güveniyorum onda sorun yok ama bir haftadır galiba çalışmıyor yeni fark ettim.

@omerfm, insanlar son zamanlarda boş beleş nedenlerden ötürü virüsten şüphelenip format mı atsam psikolojisine giriyor. Yargıladığımdan söylemiyorum. Ancak bir virüsü, yazan kişi aptal değilse sistemde zaten bu kadar açık açık basit bir şekilde belli olmaz.
3-4 günde bir mavi ekranlar da var da

Zaten en başarılı virüs görünmeyen virüstür. Genelde bir oyunda çok iş yapıyormuş gibi görünen veya hiçbir iş yapmıyormuş gibi görünen bir dosyanın içine enjekte edilebilir. Kullanıcı ise bu yanlış alarmdır diyerek silmez ve trojan işini yapar.

Aw-qt = activity Watch(özgür yazılım)
Synaptics = touchpad

Güveniyorum onda sorun yok ama bir haftadır galiba çalışmıyor yeni fark ettim.

3-4 günde bir mavi ekranlar da var da

Aynı benim yaşadığım belirtiler. Maalesef sorunun kaynağı virüs değilde, Kaspersky olabilir yüksek ihtimalle. Security Cloud modelinden sonra yeni model mavi ekran hatası yaratıyor. Bununla alakalı kaç tane konu açmıştım.

@Mucize Kartal, doğru bu arada yeni aklıma geldi. Bazı kullanıcılarda Kaspersky mavi ekran sorunlarına sebep olabiliyordu. Normalde şansı yüksek bir insan değilimdir ancak şansa yıllardır Kaspersky kullanmama rağmen en ufak sorun çıkartmadı :D

@Mucize Kartal, doğru bu arada yeni aklıma geldi. Bazı kullanıcılarda Kaspersky mavi ekran sorunlarına sebep olabiliyordu. Normalde şansı yüksek bir insan değilimdir ancak şansa yıllardır Kaspersky kullanmama rağmen en ufak sorun çıkartmadı :D

Ben 2021'den beri kullanıyordum. 2024 de yeni modele geçince benim USB Wi-Fi adaptörümle çakışmaya başladı.

Yoksa yalan yok severdim kendisini.

Aynı benim yaşadığım belirtiler. Maalesef sorunun kaynağı virüs değil de, Kaspersky olabilir yüksek ihtimalle. Security Cloud modelinden sonra yeni model mavi ekran hatası yaratıyor. Bununla alakalı kaç tane konu açmıştım.

AV bir haftaya yakın çalışmadı galiba.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı