Çözüldü Virüs olduğu nasıl anlaşılır?

Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.

tgman

Decapat
Katılım
15 Haziran 2022
Mesajlar
1.034
Çözümler
10
Daha fazla  
Cinsiyet
Erkek
Merhaba, 2010 yılından bir programın orijinal sitesini bulamadığım için korsan yola başvurmak zorunda kaldım. Bende virüs olduğundan zaten şüpheleniyordum, indirdiğim dosya şifreliydi ve şifresini girip klasöre ayıkladım. Ayıkladıktan sonra Kaspersky bir şey algılamadı, fakat dosyayı VirusTotal'den tarattım ve 11 uyarı verdi. Dosyayı sadece içini açıp içindekileri tarattım, içindeki EXE gibi dosyaları çalıştırmadım. Bir sorun olur mu?
 
Çözüm
Hocam bugün bilgisayarı ancak açabildim, eğer sorun olmadığını söylüyorsanız format atmayıp hesaplarıma tekrardan gireceğim, false-positive olduğunu mu düşünüyorsunuz?
False-Positive olduğunu düşünüyorum. Uygulama her hangi bir aksiyon alırsa Kaspersky engelleyecektir. Uygulama aksiyon alırsa zaten ortalama 14 yıllık Defense Evasion teknikleri kullanılacağı için kolayca tespit edilecektir diye düşünüyorum. False-Positive olduğunu da düşünüyorum.

Problem olacağını sanmıyorum.
Yani şöyle söyleyim her türlü virüs çeşidi var her şey olabilir detaylı analizini yapmam gerek. Mesela bugün Kendi bilgisayarımda rutin kontrolleri yaparken çok ilginç bir virüs buldum nasıl bulaştığını bilmiyorum ama sistem dosyasına kod enjekte edilerek yapılmış bir virüs bayağı ilginç yarın konusunu açacağım forumda insanların bilinçlenmesi için. Bu arada bu virüsü hiçbir antivirüs programı bulmadı:)))

Ya RAR dosyasında da virüs varsa?¿¿

Varsa ne olacak?
 
Rar dosyası virüslü olsa bile hiç bir şey çalışmadan virüs nasıl çalışsın?


Size para ödeyerek değil mi?
Rar dosyasını çalıştırmış ya kardeşim neyini anlamadın ki. Ve teknik destek verip emek ve zaman harcayıp virüsün oluşturduğu tahribatı ve arka kapıları kapatıp virüsü silmem için ücret istememin nesi yanlış. Burada emek ve zaman harcıyorum.

Genelde 6 ayda veya yılda bir format atarım, bilgisayarda saklanması gereken önemli bilgiler yok, sadece hesaplar var. O yüzden çok sorun olmaz benim için.
Formatla kanki o zaman.
 
RAR dosyasını çalıştırmış ya kardeşim neyini anlamadın ki. Ve teknik destek verip emek ve zaman harcayıp virüsün oluşturduğu tahribatı ve arka kapıları kapatıp virüsü silmem için ücret istememin nesi yanlış. Burada emek ve zaman harcıyorum.

Sorun o değil de biraz fazla zorladığınız için hocam:d
 
RAR dosyasını çalıştırmış ya kardeşim neyini anlamadın ki. Ve teknik destek verip emek ve zaman harcayıp virüsün oluşturduğu tahribatı ve arka kapıları kapatıp virüsü silmem için ücret istememin nesi yanlış. Burada emek ve zaman harcıyorum.

Analizi nasıl ücret ödemeden yapabilir bu yöntemleri önerseniz daha mantıklı değil mi eğer ücret ödemeden yapılan yöntem işe yaramazsa dediğiniz mantıklı olabilir.
 

Geri
Yukarı