Virüs yüzünden hesaplara erişim sağlandı, nasıl çözülür?

Draplyn

Hectopat
Daha fazla  
Merhaba arkadaşlar, geçenlerde kardeşim bilgisayarıma bilmediğim bir şey indirmiş. Virüs olduğunu anlayıp format atmak istedim. Sonrasında Discord, Netflix, Spotify, Steam ve Instagram hesaplarıma giriş yapıldıgını bir sabah instagramda takip sayımın 400 arttığını görerek anladım. Steam envanterim boşaltılmış, Netflix'te yeni profiller oluşturulmuş, Discord'da sunuculara katılınmış(Arada hesabım aktif gözüküyormuş.) ve bunlar sadece bildiklerim, şifre değiştirmeme rağmen devam ediyor, yardımcı olursanız beni çok mutlu edersiniz.

Son düzenleyen: Moderatör:
Merhaba arkadaşlar, geçenlerde kardeşim bilgisayarıma bilmediğim bir şey indirmiş. Virüs olduğunu anlayıp format atmak istedim. Sonrasında Discord, Netflix, Spotify, Steam ve Instagram hesaplarıma giriş yapıldıgını bir sabah instagramda takip sayımın 400 arttığını görerek anladım. Steam envanterim boşaltılmış, Netflix'te yeni profiller oluşturulmuş, Discord'da sunuculara katılınmış(Arada hesabım aktif gözüküyormuş.) ve bunlar sadece bildiklerim, şifre değiştirmeme rağmen devam ediyor, yardımcı olursanız beni çok mutlu edersiniz.
Önce format at sonra istersen senle başka bir platformda iletişime geçeyim ?

Attıysan direkt Discord İnsagram vb. hesap verirsen sana yardımcı olmaya çalışırım.

Format atmanıza rağmen hesabınız çalınıyorsa sorunlu cihaz sizin cihazınız olmayabilir hesabınızın açık olduğu bir cihazda sorun olabilir ayrıca şifre değiştirdikten sonra tüm cihazlarda oturumu kapattınız mı?

Önce format at sonra istersen senle başka bir platformda iletişime geçeyim?

Format attım sonrasında köye gittik, şu anda da köydeyim. Bilgisayara erişimim yok. Bu olanları telefonumdan fark ettim. Ulaşabileceğim bir adres verirseniz iletişim kurarım.

Format atmanıza rağmen hesabınız çalınıyorsa sorunlu cihaz sizin cihazınız olmayabilir hesabınızın açık olduğu bir cihazda sorun olabilir ayrıca şifre değiştirdikten sonra tüm cihazlarda oturumu kapattınız mı?

Evet, şifreleri değistirdim ve tüm cihazlardan oturumu kapattım.

Anlamadığım olay Steam'de Steam Guard aktif ona rağmen hesabıma giriliyor ve instagramıma giriş yapalırken bildirim dahi gelmedi. Ayarlardan giriş yapan cihazlara baktığımdada sadece benim cihazlarım vardı onlardan bile çıkış yaptım.

Garip bir durum sorun telefonunuzda olabilir.

Aklıma geldi fakat telefonumu sadece sosyal medya ve arama için kullanıyorum.

Format attım sonrasında köye gittik, şu anda da köydeyim. Bilgisayara erişimim yok. Bu olanları telefonumdan fark ettim. Ulaşabileceğim bir adres verirseniz iletişim kurarım
Bilgisayara en yakın zamanda erişmeniz gerekiyor steam hesabınız VAC banı yiyebilir discord topluluk kurallarına uymadığı için hesabınız kapanabilir vb. en yakın zamanda bütün cihazlardan çık seçeneğini kullanmanız gerekiyor ilgili hesaplarda.

Köyde olduğun süre içerisinde virüs bulaşmış olan bilgisayar hiç açılmadı değil mi?
Muhtemelen bu virüs ağ üzerinden telefonuna da bulaştı çünkü formatlı olmasına rağmen hala devam ediyor. Ya da farklı bir cihazda hala da devam ediyor aktifliği. Tavsiyem tekrardan ana e mailinizden başlayarak tüm hesapların şifresini değiştirmeniz. Sonra eğer mümkünse tabi Steam Guard'a bağlı telefon numarasını değiştirin. Son olarak da keyfi olarak kardeşinizi dövebilirsiniz rahatlatır belki.

Köyde olduğun süre içerisinde virüs bulaşmış olan bilgisayar hiç açılmadı değil mi?
Muhtemelen bu virüs ağ üzerinden telefonuna da bulaştı çünkü formatlı olmasına rağmen hala devam ediyor. Ya da farklı bir cihazda hala da devam ediyor aktifliği. Tavsiyem tekrardan ana e mailinizden başlayarak tüm hesapların şifresini değiştirmeniz. Sonra eğer mümkünse tabii Steam Guard'a bağlı telefon numarasını değiştirin. Son olarak da keyfi olarak kardeşinizi dövebilirsiniz rahatlatır belki.

Ağdan bulaşıyorsa yandık. Evde sadece ben ve kardeşim yaşamıyoruz.

Ağdan bulaşıyorsa yandık. Evde sadece ben ve kardeşim yaşamıyoruz.
Şöyle ki eğer telefonunuzu veya herhangi bir cihazı kablo, bluetooth vb. bir yöntemle virüslü bilgisayara bağladıysanız oradan da geçmiş olabilir bu illaki wifi olacak diye bir şey yok ancak kablo ile bir bağlantı yapmadıysanız evde aynı wifi üzerinden bağlanmış tüm cihazlarda virüs taraması yapın. Telefon için tavsiyem kaspersky'dir. Bilgisayar için malwarebytes kullanabilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Yeni mesajlar

Geri
Yukarı