Virüslü bir linke tıklayınca ne yapılmalı?

fatih00mm

Hectopat
Arkadaşlar merhaba. Bir kişinin attığı linki resim sanıp tıkladım ama meğerse kötü amaçlı bir linkmiş. Linke tıkladıktan sonra bana atan kişi IP adresimi yaşadığım şehri ve bilgisayarımın sistem özelliklerini bana söyledi ve hepsi doğru idi. Güvenlikten anlayan bir arkadaş linki inceleyip ne yapmam gerektiği konusunda yardımcı olabilir mi lütfen? Gerçekten korktum kötü bir şey mi Google hesabımı veya başka bir hesabımı ele geçirmiş olabilir mi yardım eder misiniz?

Bir şey olmaz modemini resetle hiçbir şey yapamaz ve Malwarebytes, AdGuard gibi uygulamaları Google'a eklenti olarak ekleyin her şeye tıklamayın Google hesapını diğer hesaplarınıda çalabilirler. Ayrıca tüm hesapların şifrelerini de değiştir ne olur ne olmaz.

Büyük ihtimalle IP Logger atmış, sistem özelliklerinizi nasıl öğrenmiş bilemem ya da önceden biliyor da olabilir, bilemiyorum. İnternetinize bir res atmanız yeterli olacaktır, bir şey yapamaz. Sıkıntı yok. IP adresin res attığında değişiyordur büyük ihtimalle.

Arkadaşlar merhaba. Bir kişinin attığı linki resim sanıp tıkladım ama meğerse kötü amaçlı bir linkmiş. Linke tıkladıktan sonra bana atan kişi IP adresimi yaşadığım şehri ve bilgisayarımın sistem özelliklerini bana söyledi ve hepsi doğru idi. Güvenlikten anlayan bir arkadaş linki inceleyip ne yapmam gerektiği konusunda yardımcı olabilir mi lütfen? Gerçekten korktum kötü bir şey mi Google hesabımı veya başka bir hesabımı ele geçirmiş olabilir mi yardım eder misiniz?

İp logger korkulacak bir şey yok modemi kapatıp açın bir sorun olacağını düşünmüyorum. Şifre falan çalınmaz zaten ve sistemin de gözüküyor bir IP loggera tıklarsan korkma yani bir şey olmaz.

internetim türkcell'in fiberi. Modemi de onlar vermişti. Aç kapa yaptım büyük tuşuna basıp. Bana söylediği ip adresinden farklı bi ip adresim oldu şuan. IP adresimi alıp sizce nasıl ekran kartı modelimi öğrenmiş olabilir. Benim bilgisayarımda 3060 var şuan geçen ay almıştım. Bana "3060'a o kadar para vermişsin ama tellcom mu kullanıyorsun cidden" dedi. Sadece bi linke bastım diye nasıl bilgisayarımın ekran kartı modelini öğrenmiş olabilir ki. Sistemime virüs bulaşmış olabilir mi yada google hesabıma. Bu arada google hesap geçmişime youtube geçmişime baktım hiç anormal birşey yok ve google hesabımda yıllardır 2 adımlı doğrulama açık. Modem aç kapa dışında ne yapmam lazım ve biraz şüpheci birisiyim nasıl emin olabilirim hesaplarıma erişemediğinden :(
virüs programı yada güvenlik için herhangi bir şey google eklentisi vs kuruluda değildi

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı