Virüslü dosya indirmesi iptal edilirse ne olur?

Xtiber

Picopat
Katılım
5 Nisan 2021
Mesajlar
223
Daha fazla  
Cinsiyet
Erkek
Arkadaşlar, ben dosya indirdim. O dosyada virüs vardı, tam inecekti, indirmeyi iptal ettim. Bir şey olur mu?
 
Bir virüsün bilgisayarını enfekte etmesi için birden fazla adım gereklidir.

1- Virüs bir programdır ve bu programın önce bilgisayarına indirilmesi gerek.
2- Çalıştırılması gerek.
3- Gerekli izinleri alabilmesi gerek.

Senin durumunda henüz 2. aşamaya geçememiş görünüyor zaten. Bütün internet tarayıcılarında bugün sandbox dediğimiz özellik var ve bu özellik sayesinde tarayıcı tamamen ayrı bir işletim sistemi ve dosya hiyerarşisi gibi görünüyor. Bu yüzden herhangi bir saldırıda saldırganın tarayıcıdan senin ana sistemine erişim yapması çok zor. Hele ki Google Chrome kullandığını görüyorum. Onun sandbox'unun gayet iyi olduğunu duymuştum. Eğer güncel sürüm kullanıyorsan (87 idi sanırım) hiçbir şey olacağını zannetmiyorum.

EDIT: Son sürüm Chrome 89 imiş.
 
Arkadaşlar, ben dosya indirdim. O dosyada virüs vardı, tam inecekti, indirmeyi iptal ettim. Bir şey olur mu?

Karpersky kullanmam beni bu tür şeylerden korumuştu. Daha once bir websiteye girdiğimde bir virüs 6 defa inmeye çalıştı ama karpersky engellemişti. Benim önerim karpersky indirip virüslü dosya nereye iniyorsa o klasörü tarattırman.
 
Ne olacağını tam olarak bilemeyiz. Virüslerin sistemlere sızmak için kullandığı tonla yöntem var. O yüzden Kaspersky ve Malwarebytes ile sisteminizi taramanızı tavsiye ederim.
Ancak dosya tam inemeden iptal ettiğiniz için bir şey olacağını ben hiç sanmıyorum. Yine de tarama yapmanızda fayda var. Belki sisteminize daha önceden başka zararlılar bulaşmış ve siz fark etmiyor olabilirsiniz.
Telefondan yazıyorum hocam dosya 200 mb dı bende 200mb olana kadar bekledim virüs yoktur diye sonra virüs olduğunu hatırladım 200 mb ken iptal ettim.
 

Yeni konular

Geri
Yukarı