Virüslü PC'de format atmak

Daha fazla  
Öncelikle selamünaleyküm. Arkadaşlar PC'ye jeefo. A virusu bulasmis. Oyun icinde hesaplar falan lazim girmedim korkudan. Sizlere birkac sorum olacak. PC de virus var 8 GB'lik bir SanDisk flashim var viruslu PC de ISO dosyasini falan flasha atsam sorun olur mu? Baska cihazim yok. Ayarlardan sifirla tusu ile USB'yle formatin ne farki var? USB ile formattan sonra virusler gitmis olur mu? Yaparken Recep Baltaş abinin videolarinin aynisini yapacagim fakat birkac fark var. Anakartim ASUS M5A97 r2.0 UEFI destekliyor mu ve hangi tus ile BIOS'u acabilirim? Ve islemcim AMD FX 8300. evde internet baglantisi yok o yuzden format sirasinda internetim olmayacak. Sadece formattan sonra USB ile interneti baglayip Windows updatedekileri yapacagim. Sadece updatedekileri yapip oyle oyun indirmek yeterli mi?
Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

Son düzenleyen: Moderatör:
Öncelikle, jeefo. A virüsü ciddi bir tehdit olabilir, bu yüzden kendi kendinize çözmeye çalışmak yerine bir bilgisayar uzmanından yardım almanızı öneririz.

İkinci olarak, flash sürücünüzdeki ISO dosyası, flash sürücüye virüs bulaştığı için potansiyel olarak virüslü olabilir. Bu nedenle, virüslü bir bilgisayarla flash sürücüleri taşımak önerilmez.

Üçüncüsü, ayarlar bölümünden yapılan sıfırlama ve USB ile formatlama işlemleri arasında herhangi bir fark yoktur. Her ikisi de sabit diskinizdeki tüm verileri siler.

Dördüncüsü, virüslü bir bilgisayarda USB belleğe bulaşan virüsler, USB belleği bir başka cihaza takarsanız da bulaşabilirler. Bu nedenle, bilgisayarınızı bir uzmana götürerek temizletmeniz daha güvenli olacaktır.

Beşinci olarak, ASUS M5A97 r2.0 anakartı UEFI desteği sağlar ve BIOS'a erişmek için bilgisayarınızı başlatırken "delete" tuşuna basmanız gerekiyor.

Altıncı olarak, Windows güncellemeleri, en son güvenlik yamaları ve sürücü güncellemeleri için gereklidir, bu nedenle Windows güncellemelerini yüklemek iyi bir fikirdir. Ancak, yalnızca güncellemeleri yüklemek ve oyun indirmek yeterli değildir, bilgisayarınızı bir Anti-Virüs programı ile tarayın ve gerekli tüm programları yükleyin.

Son olarak, GameLoop kullanmak için DirectX ve VCRedist kurmanız gerekiyor. Bu programlar, GameLoop'un çalışması için gereklidir.

Ve Aleyküm selam. Ayarlardan tüm dosyaları silecek olan ayarı seçersen virüs kalmaz. Veya Windows Defender ile (önce güncelleyip) tam tarama yaparsan, virüsü karantinaya alır. Etkisiz bırakır. Dosyalarını da kaybetmemiş olursun.

@Marvin oncelikle teşekkür ederim ilgin icin. O zaman flashida tehlikeye atmamak adina ayarladan sifirlama yaparak viruslerden kurtulmus olur muyum? Bir de PC de sadece 120GB SSD var ekstra bir depolama yok. Disk ayirma bolumunden neye basmam lazim

Technopat Haberler

Geri
Yukarı