Virüsten ve saldırıdan kurtulmak için ne yapılmalı?

Koray G

Megapat
Daha fazla  
Arkadaşlar selamlar, 3 gün önce bilgisayarıma virüs bulaştı başta fark edemedim daha sonra Instagram'da paylaşım yaptılar ve Instagram bilgisayarımda açıktı o şekilde fark ettim. Temiz format attım ama 3 gündür e-postalarıma vb saldırıyorlar. Giriş yapıyorlar. Şifreyi değiştirdiğim halde giriş isteği atıyorlar ve Microsoft ** koyduğu için hangi e-posta olduğunu da tam anlamıyorum. Google Chrome de cvs olarak yedek aldığım halde Cvs'yi geri yüklesem de kayıtlı parolalarım gelmiyor. Neden bilmiyorum. Elimden geldiğince değiştiriyorum şifreleri fakat değiştirdiğim halde nasıl girebiliyorlar veya istek atıyorlar anlamış değilim. Telefondan değiştiriyorum şifreleri ne yapmam gerekiyor bilen birileri yardımcı olursa çok sevinirim, gerekirse siber suçlara başvuru yapmalı mıyım?

Son düzenleyen: Moderatör:
Arkadaşlar selamlar, 3 gün önce bilgisayarıma virüs bulaştı başta fark edemedim daha sonra Instagram'da paylaşım yaptılar ve Instagram bilgisayarımda açıktı o şekilde fark ettim. Temiz format attım ama 3 gündür e-postalarıma vb saldırıyorlar. Giriş yapıyorlar. Şifreyi değiştirdiğim halde giriş isteği atıyorlar ve Microsoft ** koyduğu için hangi e-posta olduğunu da tam anlamıyorum. Google Chrome de cvs olarak yedek aldığım halde Cvs'yi geri yüklesem de kayıtlı parolalarım gelmiyor. Neden bilmiyorum. Elimden geldiğince değiştiriyorum şifreleri fakat değiştirdiğim halde nasıl girebiliyorlar veya istek atıyorlar anlamış değilim. Telefondan değiştiriyorum şifreleri ne yapmam gerekiyor bilen birileri yardımcı olursa çok sevinirim, gerekirse siber suçlara başvuru yapmalı mıyım?

Fazla bilgim yok ama şifreyi değiştirince tüm hesaplardan çıkış yap seçeneğini seç, 2 faktörlü doğrulamayı da aç. Yine de girerlerse boş ver, 2 faktörlü doğrulama açık olduğu sürece sadece bildirimlerden rahatsız olursun hesaba giremezler.

• Güvenlik konusunda bilinç kazanın.
  • İyi bir Antivirüs yazılımı kullanın.
  • Hesap şifrelerinizi güçlü yapın ve 2 aşamalı doğrulamayı etkinleştirin.
  • İşletim sistemini ve uygulamaları güncel tutun.

Her cevap için ayrı ayrı teşekkür ederim , 2 adımlı doğrulama açık oradan da bildirim geliyor onayla reddet diye , kaspersky premium kullanıyorum yeterli mi sizce? banka kartlarımın hepsini değişim istemeyi düşünüyorum sizce yapmalı mıyım? tekrar format atsam mı acaba taşınabilir HDD ye bazı yedekleri almıştım onu da taradım başta virüs çıktı sonra sildim 3-4 kere taradım sorun yok diyor . Forza 5 için bir hile indirmiş yeğenim ben evde yokken cmd gibi ekran çıkmış sürekli hayıra bastım diyor sonra gitti diyor ama sızdılar büyük ihtimal kafayı yemek üzereyim.

Arkadaşlar , taşınabilir hdd ye de sızmış olabilirler.Virüs taramasında başta çıkmıştı ama sonradan sildim çıkmıyor en güvenli şekilde nasıl açıp içindeki gereklileri alıp gereksizleri silerim . Komple biçimlendirme mi yapmam lazım

spotify oturum açma isteği gelip duruyor şifreyi değiştirdim 2 adımlı doğrulamayı da açtım fakat nasıl hala oturum açma talebi yolluyorlar ben onu çözemedim şifreyi değiştirdiğim halde :)

Son düzenleme:
Eset indiripte tarama yaptım virüs yok gözüküyor temizlenmiş o zaman ama demek ki kopyaladıkları hesaplara girmeye çalışıyorlar hala. Bugün e devletimi 2 kere blocklattılar yanlış şifre girmekten kafayı yiyeceğim hala kodlar geliyor sıfırlama istekleri vs .

Herkese selamlar , steamdan bugün mesaj atmışlar arkadaşlarıma ama ne guard kodu geldi ne başka bir bildirim nasıl olabiliyor . Siber suçlara gittim bilgisayarı bile açmadı memur tavsiye verdi yolladı ne diyebilirim ki . Devletimin polisi bana yardım etmiyorsa ne yapabilirim başka.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı