Visual Studio ile basit eğlenceli kodlar var mı?

DenizAras

Hectopat
Daha fazla  
Herkese iyi sosyaller, sürekli kodlar ile ilgili bir şey yapmak istiyorum fakat nereden başlayacağımı bilmiyorum
Şöyle ufak tefek eğlence amaçlı kodlar yazmak istiyorum JavaScript falan ama başlangıç seviyesinde neler tavisye edebilirsiniz veya video var mı elinizde?

Herkese iyi sosyaller, sürekli kodlar ile ilgili bir şey yapmak istiyorum fakat nereden başlayacağımı bilmiyorum
Şöyle ufak tefek eğlence amaçlı kodlar yazmak istiyorum JavaScript falan ama başlangıç seviyesinde neler tavisye edebilirsiniz veya video var mı elinizde?
Python ile kalp çizebilirsiniz.
Python:
import turtle
import time
size = 2
x, y = turtle.position()
turtle.penup()
turtle.setposition(x, y - size*85)
turtle.pendown()
turtle.color('red')
turtle.begin_fill()
turtle.pensize(3)
turtle.left(50)
turtle.forward(133*size)
turtle.circle(50*size, 200)
turtle.right(140)
turtle.circle(50*size, 200)
turtle.forward(133*size)
turtle.end_fill()
time.sleep(5)

bende yönetim bilişim sistemleri okuyorum ms visual studio code da c# öğreniyoruz onun için ders notları var elimde başlangıç seviyesi bazı kodlar işinize yararsa iletebilirim yada chatgpt 'ye danışarak kendinize küçük kod örnekleri yada proje örnekleri alabilirsiniz ben anlamadım noktalarda bol bol kendisine soru sordum ve harika çalışıyor

Yazılım bölümü okuyan bir olarak şunları söyleyebilirim. HTML ve CSS ile web sitene basit bir ev ya da itfaiye çizebilirsin, C# form application da yılan oyunu yapabilirsin ya da kendine basit bir hesap makinesi yapabilirsin. Bunlar sadece senin hayal gücüne kalmış şeyler.

Size basit proje tavsiyesi olarak form appde basit envanter sistemi yapabilirsiniz. Programlamaya girişde vize sınavımdan bir soruydu.

Öneri olarak basit oyunlar yapabilirsin. Blackjack, amiralbattı gibi hem algoritmanı hem de kod bilgini geliştirebilirsin.

Benim şahsi fikrim eğer programlama/kodlama başlamak istiyorsan temeli düzgün atmak yani algoritma kurmayı , algoritma okumayı vs iyi öğrenmek , Flowgorithm kurarak kod yazmadan önce kafanda akış şemasını oturtman her zaman ileride yapıcağın projelerde kolaylık sağlar. Bu programla yazıcağın kod blokları nası çalışıyor vs partik yapabilirsin ardından oluşturduğun akış şemasını kodlamaya başlayabilirsin.
Not: Oluşturduğun akış şemalarının farklı dillerde ki kodlarını da görüntüleyebiliyorsun bu güzel bir özellik.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı