Visual Studio yavaş

Makaleler
4
Daha fazla  
Merhaba, yaklaşık 3 ay önce Visual studio´daki donma sorunlarından ötürü Samsung 970 EVO M.2 SSD almıştım. Donmalar çözülse de yavaşlık devam ediyor ve bugün bu iyice gözüme battı. Normalde ilk yarıyılda C dili öğretildi ve kodları da ona göre yazdık ve yarından itibaren güz döneminde c++ göreceğiz ve ben de önceden c++´ın c´den farklılıkları ve farklarını anlamak için araştırmaya ve kod yazmaya başladım fakat daha ilk dakikadan altta vereceğim kodu yazdıktan sonra cmd´de yazının çıkması 30 saniye sürdü.

[CODE lang="cpp" title="Kod"]#include <iostream>

using namespace std;

int main(void)
{
cout << "Hello World";
return 0;
}[/CODE]

Bu ssd´ye bu kadar para vermişken Visual studio´nun yavaş olması can sıkıcı bir durum. Ram´lerin tamamını mı kullanmıyor acaba diye düşünüp araştırdım fakat programa galiba RAM verme olayı yok kendisi ihtiyacı olanı alıyor sanırsam. Performans iyileştirmeleriyle alakalı microsoft´un kendi yazılarında yazanları uygulamak istedim fakat zaten hepsi uygulanmış haldeydi benim programda. Visual Studio 2019 community son sürümü kullanıyorum daha az önce en son sürüme güncelledim yaklaşık 400 MB. Bilgisayarım donanımsal açıdan güçlü şeylere sahip olsa da gerek oyunlarda az FPS sorunu gerekse Visual studio´daki kasma sorunu iyice can sıkar hale geldi. Şimdiden teşekkürler.
Laptop ve özellikleri:
Monster Tulpar T7 v16.1.2,
Intel i7 8750-H,
GTX 1060 6 GB,
16 GB 2400MHz RAM,
Samsung EVO 970 M.2 SSD,
7200 RPM HDD.
Olası cevabını bilmek isteyeceğiniz soruların cevabı:
Fanlar temiz, termal macun 3 ay önce yenilendi, Monster teknik servisine 4 kez yollandı fakat hiçbirinden uzun vadeli bir çözüm veyahut geri dönüş alınmadı. Cihaz 3.5 yıllık yani garanti/iade söz konusu değil. İlk aldığım günden beri ısınma sorunu mevcut ve ilk aldığım gün de müşteri hizmetlerinden "98 derece normal, sonuçta bu bir oyuncu bilgisayarı" cevabını aldığım için iade etmemiştim, cahilliğime denk geldi. Hız aşırtma mevcut değil.

Şimdi denedim ve 5 saniye sürdü. Visual Studio'da herhangi bir ayarı değiştirdiniz mi?
Küçük işler için Visual Studio Code da kullanabilirsiniz.

Aşağıdaki sistemle kodu yapıştırıp derleyip açmam VS 19'da 3 4 saniye sürdü. Muhtemelen sizin sistem kaynaklarınızı sömüren başka bir şeyler var.

CPU: Intel Xeon X5450 3.5GHZ OC | Anakart: ASUS P5G41T-MLX | RAM: 4GB DDR3 1333MHZ | GPU: XFX Radeon RX 470 RS Black Edition OC 4GB | SSD: Kingston HyperX Fury 240 GB | OS: Windows 10 21H1

Uyarı! Bu konu 5 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı