Vivaldi nasıldır?

mstrikeout

Decipat
Makaleler
1
Yer
United Kingdom
Merhaba, şu an Opera GX kullanıyorum. Ancak Vivaldi biraz ilgimi çekti. Özellikle Çin'li firmaya satılması gibi şeyleri okuyunca Opera hakkında, Vivaldi hoşuma gitti. Vivaldi kullanan veya deneyimi olmuş arkadaşlar nasıl olduğunu söyleyebilirler mi? Mesela Opera GX'ten artıları ve güvenliği, fazla RAM yiyor mu gibi.

Ben kullanıyorum, makyajsız Opera gibi düşünebilirsiniz. Gayet memnunum.

Pek ısınamadım fakat hoş bir tarayıcı. Önerim Brave olur. Hali hazırda kullandığım tarayıcı kendileri. Tek kötü yanı fazlaca RAM tüketmesi.

Opera'nın eski geliştiricileri tarafından geliştiriliyor. Diğer tarayıcılara göre öne çıkan özelliği detaylı özelleştirilebilir tarayıcı diyebilirim. Hatta o kadar fazla ayar seçeneği var ki, bazen ayarlar menüsündeki karmaşa beni deli ediyor.

İçerisinde reklam, izleyici engelleme ayarı bulunuyor. Ama her zaman harici uzantı kadar iyi olmuyorlar. Opera gibi sol menüsü bulunuyor. Bu sol menüye istediğin sitenin destekliyorsa Android ve masaüstü sürümünü ekleyebilirsin. Daha fazla özellik sunuyor. Ama ben çoğu özelliği harici uygulamalar ile kullanmaya alıştığımdan, angarya gibi gelen şeylere pek göz atmıyorum.

Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

Bu arada kullanacaksan bağlantıya göz atmanı öneririm. Google arama önerilerini ben kullanmıyorum. Ama kullanan çok kişi var. Bu tam olarak düzgün çalışmıyor.

Opera'nın eski geliştiricileri tarafından geliştiriliyor. Diğer tarayıcılara göre öne çıkan özelliği detaylı özelleştirilebilir tarayıcı diyebilirim. Hatta o kadar fazla ayar seçeneği var ki, bazen ayarlar menüsündeki karmaşa beni deli ediyor.

İçerisinde reklam, izleyici engelleme ayarı bulunuyor. Ama her zaman harici uzantı kadar iyi olmuyorlar. Opera gibi sol menüsü bulunuyor. Bu sol menüye istediğin sitenin destekliyorsa Android ve masaüstü sürümünü ekleyebilirsin. Daha fazla özellik sunuyor. Ama ben çoğu özelliği harici uygulamalar ile kullanmaya alıştığımdan, angarya gibi gelen şeylere pek göz atmıyorum.

Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

Bu arada kullanacaksan bağlantıya göz atmanı öneririm. Google arama önerilerini ben kullanmıyorum. Ama kullanan çok kişi var. Bu tam olarak düzgün çalışmıyor.

Bilgi verdiğin için çok teşekkür ederim. Peki genel olarak hangisi daha iyi? Vivaldi mi yoksa Opera GX mi? Vivaldi'ye biraz göz attım gerçekten çok detaylı. Sekme bölme gibi şeyleri de var.

Ben Opera tarayıcısını gizlilik sorunlarından dolayı önermiyorum. GX tarayıcısı ise arayüz olarak göz yorucu ve hantal. Aynı şekilde kaynak tüketimi olarak Vivaldi daha iyi diyebilirim. CPU ve bellek sınırlama ayarlarının bir avantajı yok. Belki ücretsiz oyun duyuruları için tutabilirsiniz. Ama onun içinde Discord botları bulunuyor. Bu botu sunan sunuculara girebilir ya da kendi sunucunuza ekleyebilirsiniz.
Tarayıcı fark etmeksizin yeni sekme sayfasına konulan haber sistemlerini önermiyorum. Bu sistemler haber sitelerine izleyici engellemeden veri veriyorlar. Yani gizlilik için uğraştığınız çoğu şey boşa gidiyor. Sol menüye sabit Twitch ve Discord bir avantajı yok. Çünkü Vivaldi bunları sol menüde hem masaüstü hem de Android sürüm olarak sunuyor.

Screenshot_3.png

Vivaldi tarayıcı Opera gibi bu firmalar ile anlaşmıyor. Tüm sitelerin sol menüye mobil ve masaüstü sürümlerini ekleyebilirsiniz. Hatta yanlış hatırlamıyorsam bazı Android uygulamaları bile ekleyebiliyorsunuz.

Daha fazla bilgi için bağlantıya göz atabilirsiniz.
Ayrıca kendilerine ait forumlarına sorabilirsiniz.

Son düzenleme:
Uyarı! Bu konu 5 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Yeni mesajlar

Geri
Yukarı