Vivaldi vs Librewolf vs Brave

308943

Kilopat
Merhaba. Bu 3 tarayıcı açısından hangisi daha hızlı ve güvenlidir? Şu an Edge kullanıyorum ancak anlamadığım bir hantallık var.

Brave ve bu ayarlar.

Vivaldi özelleştirme imkanı en geniş olan, Brave ise tarayıcı içi en hızlı olan ve en güvenli olan, Libre'yi ise kullanmadım şahsen. Bunların arasından Brave öneririm ben ama garip bir şekilde uygulama bir süre sonra şişip stabilliğini kaybediyor. Şahsi önerim ise yine Opera olur çünkü açık ara güvenlik hariç her açıdan en iyi tarayıcılardan biri. Arayüzü oldukça güzel, RAM kullanımı oldukça düşük ve neredeyse her PC de stabil. Bu arada gx değil düz sürümden bahsediyorum. Gx sıkıntılı bir tarayıcı.

Vivaldi özelleştirme imkanı en geniş olan, Brave ise tarayıcı içi en hızlı olan ve en güvenli olan, Libre'yi ise kullanmadım şahsen. Bunların arasından Brave öneririm ben ama garip bir şekilde uygulama bir süre sonra şişip stabilliğini kaybediyor. Şahsi önerim ise yine Opera olur çünkü açık ara güvenlik hariç her açıdan en iyi tarayıcılardan biri. Arayüzü oldukça güzel, RAM kullanımı oldukça düşük ve neredeyse her PC de stabil. Bu arada gx değil düz sürümden bahsediyorum. Gx sıkıntılı bir tarayıcı.
Vivaldi'yi yükledim, sayfalar geç açılıyor. Brave'i indirdim, Edge'den verileri aktarırken kapanıyor. Firefox veya Opera'yı da deneyeceğim gibi.

Brave daha hızlı. Sonrasında ise LibreWolf tercih ederim. Vivaldi garip bir yavaşlık var ve bu sorunu bir türlü çözemediler. Ama üç tarayıcıdan yavaşlık dışında en sorunsuzu Vivaldi.

Brave özellik eklerken şişen kaynak tüketimi ve uzun kullanımda yavaşlama sorununu çözmeye çalışmıyor.
LibreWolf gizlilik odaklı ama maalesef Gecko'nun sorunlarından dolayı hız ve kaynak tüketiminde kötü.
Vivaldi yavaş ciddi manada geç yükleniyor. Ama özelleştirme ve kaynak tüketimi konusunda iyi.

Gizlilik takıntınız yoksa Edge ve Chrome dışındaki tarayıcılar maalesef kusursuza yakın bir deneyim sunamıyor.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Geri
Yukarı