Vize Sorusu: Where is she from?

berk1937

Kilopat
Katılım
4 Ekim 2014
Mesajlar
2.368
Makaleler
1
Çözümler
35
Yer
Super Mario World
Merhaba. Geçen hafta girdiğim İngilizce dersinin vizesinde bir soru vardı. Bu sorunun tam olarak doğru olmadığına ben eminim. Yani soruda sıkıntı yok da, cevabında sıkıntı var. İngilizcem kötü sayılmaz, bilenlere de danışmak isterim.

Soru şöyleydi:
Where is she from?

Cevaplar da böyleydi:
A)She is Italian.
B)
Bu şıkkı hatırlamıyorum ama doğru olmadığına eminim.
C)He is Arabian.
D)She is not here.


Öğrenci sekreterliği ile görüştüğümde dersin hocası ile görüşmemi söylediler.

Dün, ayaküstü dersin hocası ile konuştum. Sorularda veya şıklarda hata olamayacağını, 4 hocanın beraber hazırlayıp kontrol ettiğini söyledi. Cevabın A şıkkı olduğunu söyledi. Bu kısmen doğru ama kısmen doğru.

Ben şıklarda "She is from Italy" gibi bir şık olması gerektiğini söylediğimde aldığım yanıt "She is Italian olarak da kullanılabilir" dedi. Ben buna tamamen katılmıyorum. Konuşma dilinde anlaşılabilir bir cevap olabilir "She is Italian" cevabı, ama bence sorunun tam olarak doğru yanıtı şıklarda yoktu. Sınavdaki gözetmen öğretmene uyarak soruyu boş bırakmıştım.

Sizce nasıl bir yol izlemem gerekir?
Yukarıdaki soru ile ilgili de yorumlarınızı bekliyorum. Lütfen önce anlatmak istediğimi anlayın.
 
Keşke A şıkkını işaretleseydin. Normalde senin dediğin gibi olması gerek ama o yoksa ona en yakın şıkkı seçmeliydin. İtiraz etsen de pek bir şey değişmez gibi.
 
She is Italian "O İtalya halkından" anlamına geliyor yani sorunun cevabını vermiş oluyor. Senin savunduğun şekilde olabilir ama önemli olan sorunun cevabını kısmen de olsa bir şekilde almak olduğu için ve diğer şıklarda alakasız olduğu için, A şıkkı doğru olarak kabul edilebilir. Ayrıca 1 soru içinde bu kadar uğraşmaya değmez diye düşünüyorum.
 
İngilizce bir sorunun birden farklı cevabı olabilir. Senin söylediğin cevap da kesinlikle doğru fakat burada cevap A şıkkı oluyor.
 
Haklisin.
She is Italian tam dogru degil. Ama en dogrusu o.

Bahsedilen kisinin etnik kokenini soyluyor Italian diyerek. Su anda Italya da oturup oturmadigini aciklamiyor. Belki kiz Malta'dan gelen bir Italyan, where is she from sorusunun cevabi pekala she is from Malta da olabilirdi.

Cok takilma bence, test sorularinda en dogru/en az yanlis olani vereceksin ve basit dusuneceksin.
 
Where is she from?
Ben cevap olarak. She is Italian ya da She is from Italian diye cevap verebilirim. Burda 2 konuşmacı onun nereli olduğunu söylüyor ise cevap olarak bu 2 cümleyi söyleyebilir. B şıkkını hatırlamadığın için 3 şık üzerinden hareket ettim.
Cevap : A
 
Yabancı biri senin için başkasına he's from turkey demek yerine he's turkish veya he's turk diyebiliyor. Bu da aynı mantık. A şıkkı doğru cevap. Senin söylediğin şekilde doğru oluyor ama şıklarda olması gerekmiyor.

Bazı arkadaşlar She's from Italian yazmış. Fakat böyle bir şey ingilizcede mevcut değil. She's from ... yazacaksanız ülke adını yazmalısınız. Milliyeti yazamazsınız
 
Soru zor bi grammer sorusu olsa ve ucu açık olsa belki itiraz edebilirdin de bu kadar kolay bi soruda birkaç üniversite hocasının hata yapacağını düşünmen bile saçma usta.
 
Uyarı! Bu konu 6 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Geri
Yukarı