Vodafone.net pişmanlıktır

Evet... Yıllardır sabırla düzelmesini beklediğim süreç benim için tamamlanmıştır. Lütfen küfürsüz yazı yazmak için çok zorlandığımı bilin. Hadi yaşadıklarıma geçelim.
Tarifem: Evde 99+ (Fiber)
Dowload: 110 megabit
Upload: 4.30
Ping: 52 (evet yanlış görmediniz 5 ve 2 harfleri yan yana)
Fiyat: 99 TL (Fiyata kanmayın)

Öncelikle, bundan neredeyse tam 1 sene önce geçtiğim Vodafone.net tam anlamıyla bir pişmanlıktır. İlk geçtiğim günlerde ödediğim 99 TL'llik görece ucuz para benim için ping değerlimi görmezden gelmeme sebep olabiliyordu. Ancak Vodafone'un kafasında ki pandemi dönemi algısı çok erken bittiğinden upload'ları şak diye eski hızına düşürdüler. Eskiden 10 megabit olan upload'um bir anda 4.30'lara düşünce evde ki çoğu süreç aksadı. İşimden dolayı uploadlar çok büyük önem arz etmekteydi ve şimdi ise yaptığım iş çok ama çok uzuyor. Aynı şekilde upload benim için problem değil diyen vatandaşlara ping konusunda da diyeceklerim var.

Amerika'da yaşayan arkadaşım ile Valorant girecektim ve ona da kolaylık olsun diye Avrupa sunucusu seçtik. İşte ortak nokta olsun da çocuğun pingi az da olsa düşsün kafasındaydım. Neyse Paris sununucusu seçtik ve ne göreyim? Amerika'da Texsas'ta oturan arkadaşım ile aynı pingi alıyorum! Şaka mı lan mı bu? Dalga mı geçiyorsunuz benimle? Adam Amerika'dan kaç KM uzaktan benle nasıl aynı pingi alabilir? Bu nasıl bir dalga geçmektir.

İyice sinirlendim ve müşteri hizmetlerini aradım. Adamlara bağlanmak minumum 15-20 dakika sürdüğü için her beklediğim süre sinir katsayımı katlıyordu.
Bu arada müşteri hizmetlerine bağlanana kadar yapabileceklerinizin hatti hesabı yok. Duşa girebilir, traş olabilir, güzel bir kahve yapıp kısa bir netflix dizisi izleyebilir hatta dışarıda kısa mesafe yürüyüşüne dahi çıkabilirsiniz.
Neyse bir şekilde bağlandım ve problemlerimi anlatmaya başladım. Diyorum ki pandemi dönemi bitmedi nasıl kafanıza göre upload değerlerimi düşürüyorsunuz. Kadın diyor ki "Upload nedir" cidden bu lafı duyduktan sonra sessizce telefonu masaya koyup duvara doğru bakakaldım. Ardından kadının 5-6 defa beyefendi deyişinden sonra ping değerlerimden bahsettim ve bunun bir memnuniyetsizlik kriteri olmayacaklarını söylediler. İyice sinirlenmiştim, şakasız oradaki masum bir çalışana fütürsuzça küfür edecek konuma bile gelmiştim. Sakin olmayı denedim ve teknik destek talep edip telefonu kapattım.

Evettt şimdi ise teknik destek olayına gelelim. Bu arkadaşların daha altyapısı olmadığından Superonline altyapısı üzerinden bana hizmet veriyor. Bundan dolayı evime doğal olarak Superonline çalışanları geliyor. Burada ki öncelik sıralaması çok normaldir ki ilk önce Superonline kendi müşterilerine hizmet veriyor ardından Vodafone gibi altyapı kiralayan markalara öncelik veriyorlar. Şakasız 3 hafta bekledim ve ardından inanılmaz bir sinirle tekrar aradım. Adamlar bana büyük bir karışıklığın olduğunu ve faturamda bir indirim yapacaklarını söylediler. Bende dedim ki bana indirim mindirim yapmayın! Bana hizmet verin lan! Dedikten sonra diğer ay hem faturam 50 TL geldi hemde upload hızım 20 megabitlere çıkmıştı. Tabii bu uzun sürmedi...
3 ay sonra yine eski eziyete döndüm.

Tabii bu kadar şeyin üstüne tekrardan bir bekleniye girebilir misiniz?

Hayır. Gittim yine aradım ve cayma bedelini öğrenmek istediğimi söyledim. Büyük bir mutlulukla tabii ki beyefendi dediler ve o müthiş sayıları gururla söylemeye başladılar.
3-2-2-9 ilk önce herhalde T.C kimliğimi söylüyorlar sandım ve pardon kaçırdım dedim ve kadın bildiğiniz bana 3229 TL dedi. Dedim nasıl?

O da dedi ki beyefendi öncelikle 99 TL'ye kullandığınız tarife normalde 329 TL. Size biz indirim yaptık ve aradaki farkı falan aylarla çarptık. Sonrasında yetmez gibi kurulum bedeli gibi bir şey söylediler ve o da 580 gibi bir şeydi.
Hepsi üst üste toplanınca işte T.C kimlik girişi gibi bir 4 basamaklı bir sayı çıktı.



Bu kadar şeyin üstüne ne yapabilirdim. Soğuk bir su. Cidden çok yoruldum. 2022'e kadar taahütüm olduğu için adamlar bütün keyfimi kaçırdılar. Açıkçası ne işimi yapabiliyorum ne de adam akıllı düşük pingli oyun oynayabiliyorum.

Vodafone.net pişmanlıktır. Kesinlikle ama kesinlikle aylık daha az vereceğim diye benim gibi kafayı yemeyin. Gidin aylık 10-20 TL artık neyse ayırın. Adam gibi bir hizmet alın. Benim gibi rezillik yaşamayın. Bu konuyu Vodafone.net nasıldır, Vodafone'a geçilir mi? gibi konuların altına atın lütfen. Herkese ibreti alem olsun.

Bu arada bu durumlarda dava açabiliyor muyum?
 
Son düzenleme:
Türkiye içi yüksek değerler bunlar. İstersen cloudflare warpı dene ücretsiz zaten. Düzelme görmezsen iptal etmeye çalış uğraşma boşu boşuna. 4.5 aydır ben Telekom'dan düzgün bir sonuç alamadım. Senin gibi bir kere pingim düştü 1 günlüğüne sonra tekrar yükseldi.
Pek de değişen bir şey yok :(.
1610449770918.png
 
Pek de değişen bir şey yok :(.
Eki Görüntüle 831557

Oyun içi deneme yap. Düzelme olmadıysa oyunda iptal et. Bende iptal edeceğim 900 TL cayma bedeli çıktı ve ödemeden gideceğim. Çünkü 1 kuruşunu hak etmiyor. Kanunlarda 2 yıllık sözleşmeler geçersiz ve mantıken benim taahhüdüm geçersiz ona rağmen cayma parası istiyorlar. Sanki güzel hizmet veriyolarmış gibi para istiyorlar utanmadan. Uğraşma değmez bu Vodafone ve Türk Telekom ile.

İptal gerçekleştirirsen Superonline geçiş yap. Tahminimce düşük ping alırsın. Benim bölgemde Superonline Frankfurt'a 37 verirken ben Telekom ile aynı yerde 40 bile göremiyorum.
 
Öncelikle, geçmiş olsun.

Bir VodafoneNet kullanıcısı olarak hız konusunda bir sıkıntımız olmasa da ping değerlerinden çok şikâyetçiyiz. Altyapımız Kablonet DOCSIS, Kayseri'de yaşıyoruz.

Valorant Türkiye sunucunlarında millet 20-25 ms ping alırken ben 60-70 ms alıyorum. Ayrıca yaklaşık her 5-8 dakikada bir ping değerlerim tavan yapıyor ve ciddi paket kaybı yaşıyorum. Avrupa sunucularına geçsem, 80-90 ms! Farklı oyunlara geçsem, orada da durum pek farksız değil. Kısaca, çevrimiçi oyun oynamak tam bir işkence.

Ayrıca her hafta birkaç kere beklenmedik bir anda internet bağlantım kesiliyor ve birkaç dakika sonra geri geliyor. NetMaster modem kullandığımızdan sorunun ilk başta Wi-Fi kaynaklı olduğunu düşünmüştük fakat IP adresini kontrol ettiğimde her bağlantı kesildiğinde değiştiğini fark ettim.

Özellikle Discord'da arkadaşlarımla konuşurken, oyun oynarken veya en önemlisi, canlı derste başıma geldiğinde çok ciddi sıkıntı yaşıyorum. Müşteri hizmetleri desem, ulaşamıyorum. Yalnız ilginç bir şekilde Kasım ve Aralık aylarında yaptığım iki aramanın ikisinde de anında ulaştım, hatta bir aramamda özür mahiyetinde telefonuma 50 GB bile tanımladılar. Ping değerleri için ise müdahale edemeyeceklerini, bağlandığım sunucu kaynaklı olabileceğini söylediler. Nasıl bağlandığım sunucu kaynaklı oluyorsa bir tek ben 60 ms alıyorum.

Teknik bilgi anlamında da oldukça yetersizler. Bugüne kadar yaptıkları tek şey, modeme bağlanıp ayarları değiştirmek oldu. Cayıp Kablonet'e geçmeyi düşünüyorduk fakat birkaç ay sonra taşınma durumumuz var.

Kısacası, açıkça VodafoneNet önermiyorum. Geçmeyin, geçtirtmeyin.
 
@yika38 teşekkürler hocam. Size de geçmiş olsun. Neredeyse aynı şeyleri yaşamışız. Herhalde 1. yılını doldurduysanız sorgusuz sualsiz farklı bir ISS'ye geçebiliyormuşsunuz. Bende sabırla Şubat'ı bekliyorum. Biter bitmez Superonline'a geçeceğim.
 
85TL, 16Mbps internet.
10Mbps down, 0.6 upload...
Bende sizin gibi biraz çıkışmayı deneyeyim o zaman. Önceden 14Mbps veriyorlardı, bir süredir 10'a düştü.
 
Geçmiş olsun hocam senin yaşadığın rezilliğin sayamayacağım katını yaşıyorum yaklaşık 1 sene önce taahhüt bitti ve sonunda sözde 16 Mbps ama alabildiğim 8 Mbps olan internetten kurtulacağım sandım (uploadı söylemiyorum o kadar acı verici) babam gitmiş biten taahhüdü yeniletmiş ve şu an 1 sene beklemeliyim yeni bir internete geçebilmek için kafayı yiyeceğim sözde 16 ama ben 8 alabiliyorum ping boş verin oraya girersem çıkamam upload tam 1 olsa hadi neyse 0.4 ne neyse konuya geleyim TTNET pişmanlıktır.
 
Hocam 12 ay sonrası para ödemeden çıkabiliyorsunuz. Çoğu firma bunu biliyor ama halk cahil olduğu için bir şey diyemiyor.
Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

Bu videoda söylenildiği gibi (0:35 süresinde başlıyor) 1 yıldan uzun süreli taahhütlerde 12 ayı doldurduktan sonra ücretsiz bir şekilde çıkabiliyorsunuz.
 
Son düzenleme:
Yaklaşık 1 yıldır Vodafone net kullanıyorum Superonline 8Mbps download 0.60 upload tarifesini kullanıyordum tabii o zaman altyapı bu kadar destekliyordu ve 100GB kota vardı. 85 90TL falandı ondan sonra 1 yıl 10 ay kullandım sonra altyapı sorgulamaya girdim baktım altyapı 50Mbps'ye kadar çıkmış ondan sonra dedim tarife değiştirelim. Kotalı 50Mbps'ye kadar internet ve 2 3 MB upload 100 120TL'ydi. Sonra bayağı bir araştırdım TurkNet Millenicom Türk Telekom en son Vodafone'yi gördüm 50'ye 8 ilk 6 ay 56TL sonra 110TL cayma bedeli falan 500TL'ye kadar karşılıyorlar. Zaten sonra geçtim Vodafone'ye 1 hafta falan sürdü her şey iptal ettirme yeni abonelik falan ve hiçbir hız düşmesi ping yükselmesi yaşamadım ve şimdi yeni tasindigimiz ev fiber destekliyor şimdi onun için tarife değiştireceğiz. Sınırsız 100Mbps 20upload tabii pandemiden dolayı upload sayıları 2 katina çıktı yani ben pandemi bitince 100e 10upload alacağım 138TL'ye ve arkadaşlar altyapiniz kötüyse arkadaşınki gibi ping değerleriniz hız değerleriniz dalgalanabilir ve kopmalar yaşanabilir. Altyapı sorunu arkadaştan kaynaklı, bilmiyor ki hangi operatöre geçse aynı problemleri yaşayacak. Diyeceklerim bu kadar çok bile uzattım Vodafone ile ilgili sorularınızı bildiğim kadarıyla cevaplayabilirim aklınızda bulunsun.
 
Son düzenleyen: Moderatör:
VodafoneNET abonesi olurken kendilerinden modem satın almanızı şart koşuyorlar. Ancak; sattıkları modemin Türkiye için güncelleme desteği bulunmuyor. Aboneliğiniz sürdüğü müddetçe gereken güncellemeleri bir şekilde kendileri sağlıyor. Şâyet Vodafon'dan ayrılırsanız mevcut güncelleme ne kadar süreyle işe yararsa modemi ancak o süre boyunca kullanabilirsiniz. Sonrası çöp.
 
Son düzenleme:

Geri
Yukarı