Vodafone Net ve Türk Telekom Rüşvet İsteği

HaydarOzturk

Hectopat
Katılım
4 Kasım 2017
Mesajlar
14
Daha fazla  
Cinsiyet
Erkek
Yaklaşık 4 gündür hattıma ADSL sinyali ulaşmamakta. Bununla ilgili Vodafone Net müşteri hizmetlerini aradım. Arıza kaydı bıraktığım her seferinde 5 ile 10 dakika sonra telefonuma bölgesel arıza olduğu gerekçesiyle arıza kaydımın kapatıldığı mesajı geldiğini bildirdim. Dört gündür internet kullanamadığım gibi arıza kaydı dahi oluşturamıyorum dedim. Bana müşteri hizmetlerinden birisi Türk Telekom bölge müdürlüğünü aramamı onlardan yardımcı olmalarını rica etmemi söyledi. Bu sıradada üst yetkililerine bildireceğini iddaa etti. Tabi onun bildirimleride arıza kayıtlarım gibi kapatılmakta.

Dün bölge müdürlüğünü aradım ve bölgede bir arıza olmadığını ilgilenebilirlerse(!) bir ara bakacaklarını söylediler. Bugün de bölge müdürlüğüne kadar gittim. "Arıza kaydı bırakamıyorum, onlar Türk Telekom diyor siz Vodafone Net diyorsunuz. Ben arada kaldım bana yardımcı olun lütfen." dedim ve çok sağlam bir azar işittim. Bana : "Türk Telekom'a geç yardım edelim. Bizene. Ben napıyım arıza kaydı oluşturamıyorsan. Benim müşterim değilsin ki. Bana mı ödüyorsun faturanı" dedi. Sanki Türk Telekom müşterileri beyfendiye ödüyor faturalarını. Herneyse, tatlı dille söylese buda koymazdı da bir insanı azarlama hakkına sahip değil diye düşünüyorum. Neyse, bana bir numara verdi bu sizin bölge müdürünüz, bunu ara. Bu arıza kaydı oluşturursa senin adına, gelir bakarız dedi.

Verdiği numarayı aradım ve bana bu sözde bölge müdürünün söylediği, bu öğleden sonra birisini yollarım ama sigara parasını verirsiniz artık. Sonuçta ayıp olur başka türlü dedi. Video'ya çekip bu arkadaşları külliyen mahkemeye vermeyi düşünüyorum. Eğerki bu Vodafone Net bölge müdürü olduğunu iddaa eden şahıs gerçekten öyle ise, kesinlikle işini kaybedecek. Eğer durum bu değilse araştırma sonucunda orda çalışan ve olaya dahil olan TTNET çalışanlarından şikayetçi olacağım. Yıl 2017, insanlar işlerini yapmak için rüşvet istiyorlar. Bu konuda sizce ne yapmalıyım? Siz ne düşünüyorsunuz?
 
Son düzenleyen: Moderatör:
Ortada bir dava yok :D
Dava açılabilmesi için bile yapılacak masraflara değmez.
Suç unsuru yok. Ama suçlama var :D
Karşı taraf seni suçlu bulursa şaşırma :D
Neymiş efendim internet yokmuş. Elbette olmayabilir. Arıza da olabilir, senden kaynaklı bir sorun da olabilir. Hatta modeminin ayarları bile kaymış veya iç hattında bir kopukluk bile olabilir. Bunları tam anlamıyla tespit edip dellilleştirmeden kimseleri herhangi bir şeyle suçlayamazsın.
Öncelikle internetin kesilme sebebini tespit edip, gerekirse resimlerle bunu belgelemelisin.
Bu belgelerle birlikte, muhattap olduğun servis sağlayıcıya, YAZILI bir dilekçe vererek arıza kaydı oluşturmalısın. Yazılı belgenin tarih saat ve kabul numaraları gereklidir. Muhattabı belirtilmiş olan ISS, vodafone şirketidir. Diğer firma ile herhangi bir muhattaplık sözkonusu olamaz.
Telefonla yapılan görüşmeler kayıt altına alınmıyorsa delil sayılamaz. Arıza bildirimi için, karşı kişinin sicil numarası ve telefon trafiğinin tam saati ve tarih kaydı gereklidir.
Arıza, ilgili firmanın mes'ul olduğu yerlerden değilse, haliyle ücret talep edebilecektir. Bu olay rüşvet talebi değildir. Ancak kendi sorumluluğunda olan yerlerden ise, GÖREVİ KÖTÜYE KULLANMAK olarak değerlendirilebilir.
 
Burdaki mesajımdan dolayı bölge müdürlüğünden aradılar biraz önce, bana verilen telefon numarasını paylaşıp durumu da izah ettim kendilerine. Sağolsunlar baya bi ilgilendiler. Olayın aslıda yakında ortaya çıkar umarım. Mr_YAMYAM'ın haklı olduğu bazı noktalar var. Bu konuyu biraz soruşturup araştırdım internetimin olmadığı sırada. Tek yanıldığın nokta ise dostum, senin söylediğini söylemeleri lazımdı. Bana türk telekoma geç yardım edelim demektense arıza kaydını oluşturmadan birşey yapamayız demeleri gerekmekteydi. Oysa orda çalışan elemanın tavrı ve verdiği numaradaki şahsın isteği malumunuz. Zaten niyetleri de çok açık konuşma kayıtlarında. Bunu benim şikayet edeceğimi arkadaşlarından öğrendiğinde, bu şahısların dümeni iptal etmesinden anlayabiliyorum. Neyse çok mühim değil şuanda çünkü yetkililere çoktan bildirdim. Ve duruma göre gerekli adımlarıda atarım gerekirse. Vodafone Net'i Biri Net olduğu zamandan beri kullanıyorum ve ilk defa böyle birşeyle karşılaşıyorum. Büyük ihtimalle bu TTNET'in elemanının kendi arkadaşıdır.
 
Kardeşim ttnet ve vodafone net ikiside berbat. Oturdugum bölgede fiber olmadğı için normal adsl den veriyorlar internet erişimini , yanlız internet hız problemi için aradıgın zaman şöyle bir teklif yapıyorlar , adsl üzerinden fiber hız verebiliyoruz ama fatura 3 katına çıkıyo nerdeyse , saçmalığa bakın. Ben senin müşterinim beni neden daha fazla soymaya çalışıyorsun. Ttnet biyerlerde hep bi eksik yapıyo. Kesinlikle tavsiye etmiyorum.
 
Türkiyede internet kullanılmaz. Kullanılsa bile kör topal ne olursa o şekilde kullanılır.
Ancak iş sadece interneti kullanmakla bitmiyor. Hizmet kalitesini geçtik, kullanıcıdan üç kuruş daha fazla nasıl kopartırız peşindeler.
2014 yılında ttnet ile becelleşmiştim.
Hattımı kendileri kapattıkları halde fatura ibraz etmeye devam ediyorlardı. Noterden ihtarname çektiğim halde bile hattınız açık görünüyor yapabilecek birşey yok diyerek oyalıyorlardı.
Amaçları belli idi. Sadece 3-5 aylık fazla para kopartabilmek değildi olay.
Borç tahakkuk veritabanına işlendiği günümüzde, bir kişi en küçük bir borcunu bile ödemezse, karşı taraf malvarlığına bloke koyabiliyordu.
Yani elinde bulunan bir gayrimenkul'ü satmaya kalkıştığında, bunlar ortaya çıkıp, senin bana borcun var kardeşim, önce borcunu öde diyebiliyorlardı.
(Biliyorum çünkü bizim sitedeki bir komşu, bu sebepten arabasını satamamıştı) :D
Uzun süren kovalamacadan sonra delilleri hakem heyetine sununca, telefonla arayıp, ellerimi öperek, ayaklarımı yaladılar.
''AMAN MAHKEMEYE VERME'' diye :ROFL:

Günümüzde ttnet firması ile ortakları olan GSM firması, arkalarında bunun gibi onbinlerce madur bırakarak yeni bir çatının altında toplaştılar.
Türk halkı tarafından yıllarca ödenmiş vergilerle kurulmuş olan altyapı satılınca, nasıl daha fazla kar ederiz amacı ile hareket edip, herşeyi mübah saymaktadırlar.
Diğer servis sağlayıcılar, çoğunlukla bu altyapıyı kullandıkları için, aynı anlayışa hizmet etmektedirler.
Neden tüm firmalar taahütlü hizmet veriyorlar sanıyorsunuz?
Her taahüt bitiminde yeni bir sözleşme yapılmalıdır. Doğal olarak, hat tesisi ve devlete ödenecek vergiler yeniden ödenmek zorundadır.
Kısacası...
Artık gerçek anlamda internet kullanmak hayal olmuştur. Şanslı olan kesim, mevcut altyapıları iyi olan kesimdir. Çünkü seçme şansı bulunmaktadır. Yeni altyapılar uzunca süredir yapılmamaktadır. Çünkü masraflarının karşılanabilmesi günümüz ekonomik şartlarda mümkün değildir.

Bu gibi sorunları olan arkadaşların bilinçli olması, mümkün mertebe telefonla görüşerek değil de, dilekçe veya benzeri delil teşkil edecek şekilde yazışmalarla sorunlarını çözsünler. Telefonuna konu ile ilgili gönderilmiş mesajları uzun süre silmesinler. Mahkemede delil teşkil edecektir.
 
Çok haklısın altyapı konusunda ve firmaların işleyişi konusunda. Ben yaklaşık 6 yıl kadar önce TTNET ile bu tutumundan dolayı iletişimimi koparttım ve açık söylemek gerekirse hiç pişman olmadığımın yanı sıra birde oldukça mutluyum eskiye nazaran. TTNET kullandığım 7 yıl boyunca yüzlerce kez sorunla karşılaştım ve her seferinde yardımcı olmaları Biri Net ve Vodafone Net'e göre daha yavaştı. Şimdi geliştiği söyleniyor çünkü çok daha fazla saha elemanı işe almışlar bunu görebiliyorum da ancak tek sebebim kötü hizmet değildi. En büyük sebep buydu ancak bütün herşeyi tek ellerinde tuttuklarında nekadar acımasız olabileceklerini ve nekadar müşteriyi suistimal edebileceklerini gördüm. En azından diğer firmalar bu konuda rakip olarak çok değil ama daha iyiler. Bariz bir şekilde zararı olup kamuya açılan kullanıcılara gerçekten yardımcı oluyorlar. Ama yeterli değil gelişmesi lazım. Gerçekten fiyat yüksek olsun, hız düşük olsun ama müşteri memnun olsun diye uğraşsa rakip firmalar, Türkiye'deki internet rezilliği de bence son bulur. Benim taahhüt yapmakla ilgili bi problemim yok ama o taahhütteki bazı maddeler okadar kolay suistimal edilebiliyor ki...

Örnek vermek gerekirse; (Sorunumu çözeceklerini iddaa ettikleri için devam eden bi süreçtir) Vodafone Net internet bağlatımında fibere geçerken gerek Türk Telekom ekipleri gerek Vodafone Net ekipleri yüzünden bağlantı baya bir zaman aldı. Yaklaşık 2 ay kadar internet kullanamadım. Şöyleki, bağlanma 20 gün sürdü, 2-3 gün stabil bağlantı hizmeti aldım daha sonra internet gitti ve 22 gün felan daha gelmedi. Oluşturduğum birçok arıza kaydım "İç hattınızda problem olduğundan..." gerekçesi ile kapatıldı. Arıza kayıtları oluşturmama rağmen kullandığım 1 haftaya tam aylık fatura kestiler. İtiraz ettim defalarca kez, bana kopyala yapıştır mesaj göndermişler BTK üzerinden. İç hattınızda problem olduğunda sorumlusu biz değiliz diye. E iç hattımda problem olsa hiçbir değişiklik yapmadığım halde şuanda nasıl alıyorum 75Mbit hizmet? Veya daha önce nasıl aldım? Bana öyle geliyorki, (Vodafone için konuşuyorum) bazı insanlar evrak işlerinden veya tembelliklerinden, dikkat etmiyor işini yapmıyor. Çünkü nezaman böyle bir sorun yaşasam kamuya açılayım açılmayayım mutlaka genel müdürlükten arayıp bir şekilde memnun etmeye çalışıyorlar. Müşterilerini önemsediklerini hissettiriyorlar. Ama illa bi süre mağdur olmak gerekiyor. Türk Telekom ile farkları ise böyle bi sorunu TTNET'te yaşadığınızda mahkemeye gitmeden halledemiyorsunuz.

Dediğim gibi TTNET'e bırakmamak için ÇÖP NET çıksın onu kullanırım. Umrumda değil alt yapı sahibi olmaları ama umarım Vodafone Net'i değiştirmek zorunda kalmam. Herkese iyi forumlar dilerim.
 
Çok haklısın altyapı konusunda ve firmaların işleyişi konusunda. Ben yaklaşık 6 yıl kadar önce TTNET ile bu tutumundan dolayı iletişimimi koparttım ve açık söylemek gerekirse hiç pişman olmadığımın yanı sıra birde oldukça mutluyum eskiye nazaran. TTNET kullandığım 7 yıl boyunca yüzlerce kez sorunla karşılaştım ve her seferinde yardımcı olmaları Biri Net ve Vodafone Net'e göre daha yavaştı. Şimdi geliştiği söyleniyor çünkü çok daha fazla saha elemanı işe almışlar bunu görebiliyorum da ancak tek sebebim kötü hizmet değildi. En büyük sebep buydu ancak bütün herşeyi tek ellerinde tuttuklarında nekadar acımasız olabileceklerini ve nekadar müşteriyi suistimal edebileceklerini gördüm. En azından diğer firmalar bu konuda rakip olarak çok değil ama daha iyiler. Bariz bir şekilde zararı olup kamuya açılan kullanıcılara gerçekten yardımcı oluyorlar. Ama yeterli değil gelişmesi lazım. Gerçekten fiyat yüksek olsun, hız düşük olsun ama müşteri memnun olsun diye uğraşsa rakip firmalar, Türkiye'deki internet rezilliği de bence son bulur. Benim taahhüt yapmakla ilgili bi problemim yok ama o taahhütteki bazı maddeler okadar kolay suistimal edilebiliyor ki...

Örnek vermek gerekirse; (Sorunumu çözeceklerini iddaa ettikleri için devam eden bi süreçtir) Vodafone Net internet bağlatımında fibere geçerken gerek Türk Telekom ekipleri gerek Vodafone Net ekipleri yüzünden bağlantı baya bir zaman aldı. Yaklaşık 2 ay kadar internet kullanamadım. Şöyleki, bağlanma 20 gün sürdü, 2-3 gün stabil bağlantı hizmeti aldım daha sonra internet gitti ve 22 gün felan daha gelmedi. Oluşturduğum birçok arıza kaydım "İç hattınızda problem olduğundan..." gerekçesi ile kapatıldı. Arıza kayıtları oluşturmama rağmen kullandığım 1 haftaya tam aylık fatura kestiler. İtiraz ettim defalarca kez, bana kopyala yapıştır mesaj göndermişler BTK üzerinden. İç hattınızda problem olduğunda sorumlusu biz değiliz diye. E iç hattımda problem olsa hiçbir değişiklik yapmadığım halde şuanda nasıl alıyorum 75Mbit hizmet? Veya daha önce nasıl aldım? Bana öyle geliyorki, (Vodafone için konuşuyorum) bazı insanlar evrak işlerinden veya tembelliklerinden, dikkat etmiyor işini yapmıyor. Çünkü nezaman böyle bir sorun yaşasam kamuya açılayım açılmayayım mutlaka genel müdürlükten arayıp bir şekilde memnun etmeye çalışıyorlar. Müşterilerini önemsediklerini hissettiriyorlar. Ama illa bi süre mağdur olmak gerekiyor. Türk Telekom ile farkları ise böyle bi sorunu TTNET'te yaşadığınızda mahkemeye gitmeden halledemiyorsunuz.

Dediğim gibi TTNET'e bırakmamak için ÇÖP NET çıksın onu kullanırım. Umrumda değil alt yapı sahibi olmaları ama umarım Vodafone Net'i değiştirmek zorunda kalmam. Herkese iyi forumlar dilerim.

Özelleşmeden önce demi böyleydi, yoksa özelleşince mi böyle oldu bilemem, ama TürkTelekom adındaki Türk kelimesini çıkarttığında paçavradan ibaret. İyi hizmet alabilenler olabilir, amma velakin ben aldığım hizmete bakarım, 1 ay boyunca sabit 3.50 mbit hız verdiler 10 defa arıza kaydı oluşturdum sizdeki gibi iç teçhizatta deyip geçiştirdiler, gelin kontrol edin dedim, ücret istediler, bütün telefon kayıtlarını, nakil işlemlerimi, arıza kayıt ve şikayet bildirim numaralarının düzgünce seceresini tutmuştum, görüştüğüm müşteri hizmetleri personelinin adına kadar. En son kendi imkanlarımla sorunun iç teçhizatta olmadığını garantiledim, aradım çağrı hizmetlerini, Esra diye bir bayan açtı, artı araya araya kimin açabileceğini bile biliyorduk, ev arkadaşlarıyla iddiaya falan giriyoruz şu açacak bu açacak diye o derece :) Neyse, hanımefendi kendini tanıttı, dedim "bi sus, 5 dakika beni dinle" azarı bastım, her olayı atlamadan teker teker saatine tarihine konuştuğum birim ve personele göre anlattım, Esra dedi "Siz haklısınız Ekrem bey, konuyla alakalı işlemi başlatıyorum" biz şok :)
Velhasılı kelam tek tuşa bastı hızım anında 14 mbit oldu, dedim 1 aydır sorun iç teçhizatta deyip 3.5 mbit hız veriyorsunuz, arıyoruz sorun sizde diyorsunuz ne oldu da bu sorun kendi kendine düzeldi, görüşmeler kayıt altına alınıyor bas bas bağırıyorsunuz, oluştur şikayet talebimi vs.vs.

10 dakika sonra şikayetlerle ilgilenen birimin müdürü aradı, işte elemanlar yeni de, kusura bakmayın da, şöyle de böyle de. Kardeşim kendi malıymış gibi ahkam kesmesini biliyorlar ...izler, onları bizim ödediğimiz vergilerle döşemediler mi zamanın da? Neyin artistliğini yapıyorlar, ne yapıyorsan yap, mümkünse yazılı olarak beyan et, ve diretk o kuruma verme, belediye aracılığıyla gönder.

Isparta da öğrenciyim, malum ufak bir şehir. Sadece özel otobüs firması var şehir içi ulaşımda, bulunduğum bölgede bir şikayet vardı kaç kere gittim sözel ifade ettim müdüre, dilekçe yazdım tınlamadılar. Gittim dilekçeyi belediye aracılığıyla gönderdim işleme girince evrak numarası verdi bana belediye. 14 gün içinde geri dönmediler, BİMER'e yazdım, aynı gün akşamı geri döndüler aman şöylede böylede. Millet salla başını al maaşını derdinde, aldığı paranın hakkını veren nadir bu devirde.

Faturayı bir ay geciktirince yüzlerce kez aramayı biliyorsunuz, neti kesmeyi biliyorsunuz. Ama kendilerine gelince yok. Diyeceğim o ki, karşınızdakini adam yerine koyun ama firmayı koymayın. Yoksa bir şeyi hallettikleri yok, gerekirse "köpek çekin"...
 
Uyarı! Bu konu 7 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Geri
Yukarı