Vodafone vs Türk Telekom

Kocaeli'de oturuyorum.
Kocaeli, Sakarya çevresinde Vodafone'un internet altyapısı rezalet maalesef. Özellikle 4G hiç olmasa daha iyi diyebilirim. Türk Telekom kullanıyorum, kırsalde Turkcell'in 4G/LTE çekemediği yerde Türk Telekom ve Note 4 cihazıma rağmen (Note 4'de sinyalizasyon problemi var metal çerçeveden dolayı) LTE'ye bağlanıp çatır çatır internete giriyorum.

Ek olarak 10GB internete 25TL ödüyorum. Ortalama şehir merkezinde çok rahat 150mbps/50mbps görüyorum. Evde de yakınımda baz istasyonu var. Her duvarı hasır beton olan evde LTE her odadan tam olarak çekiyor. Ortalama 50-80mbps hız alıyorum ondada konumuma göre.

Türk Telekom şuanda eskiye nazaran gerçekten iyi bir konumda.

Cevap çok basit; Türk Telekom kullanan bir arkadaşını eve çağırıyorsun, ister telefonla beraber gelsin ister yalnızca telefonu göndersin hiç fark etmez :) Bulunduğun ortamlarda hangisi daha iyi çekiyorsa onu kullan, deneyeceksin ve göreceksin.
O zaman arkadaşı çağırayım gelsin bakalım çekecek mi.

Turkcell güzel çekiyor fakat gereksiz pahalı.
Puan olarak 3 operatör arasından 4/4 diyelim bu operatöre. Şimdi gelelim Vodafone'a her yerde öyle ahım şahım bı çekim gücü yok ama çok nadir yarı yolda bırakır buna da 4/3 diyelim. Gelelim TT'a apartmandan inersin çekmez. Yaya geçidinin altından geçersin kesilir. Bol bol internet verir ama çekmez yani kısacası 4/Koca bir 0

Yaya geçidinin altından geçersin kesilir. Bol bol internet verir ama çekmez
Ben niye kesinti yaşamıyorum peki o zaman? Baz istasyonlarınızın bulunduğu bölgede yetersiz olması her yerde olacak diye bir kaide yok. Gayet çatır çatır kullanıyorum...

Ben niye kesinti yaşamıyorum peki o zaman? Baz istasyonlarınızın bulunduğu bölgede yetersiz olması her yerde olacak diye bir kaide yok. Gayet çatır çatır kullanıyorum...
Cevizlibağ, kadikoy, beyazit, zeytinburnu, bahçelievler. Buralarda çekmediktken sonra benim için değişen bir şey yok.

Turkcell güzel çekiyor fakat gereksiz pahalı.
Puan olarak 3 operatör arasından 4/4 diyelim bu operatöre. Şimdi gelelim Vodafone'a her yerde öyle ahım şahım bı çekim gücü yok ama çok nadir yarı yolda bırakır buna da 4/3 diyelim. Gelelim TT'a apartmandan inersin çekmez. Yaya geçidinin altından geçersin kesilir. Bol bol internet verir ama çekmez yani kısacası 4/Koca bir 0
Her bölgeye göre değişir. Benim bulunduğum şehirde ise Vodafone yarı yolda bırakmayı geç yola bile çıkarmıyordu. 4G'yi kapatırsan 3G'den kesinlikle internete girmiyor, 4G de (LTE değil, 4G...) 1 dişten fazla asla çekmiyor. Türk Telekom ise Turkcell ile aynı çekime sahip neredeyse. Çok nadir gerisinde kalıyor. Ama hız ve gecikme olarak Turkcell çok daha üstün.

Uyarı! Bu konu 8 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Geri
Yukarı