Vodafone vs Türksat Kablonet

Kablonet altyapısında Vodafone önermem. İki ISS de rezaletin eş anlamlısı Infinity 401 cihazını getiriyor.

Fakaaaat, Vodafone bu cihazı bir de yazılımsal olarak ayarlarını kısıyor. Bu yüzden modemi Bridge moda da alamıyorsun.

Kablonet'te en azından Bridge moda alıp arkasına Router takabilirsin.
 
Kablonet, bakır altyapıda bile 100 Mbps hız sağlayabilir. Binaya kadar fiber gelmiyorsa bile il merkezindeki Headend sisteminden mahalledeki saha Node'una kadar fiber hat gelir. Ayrıca bina içinde de bir sinyal yükseltici olduğundan dolayı mesafe kaynaklı kayıp çok azdır. Ping konusunda Türk Telekom ile Kablonet arasında 5-10 ms fark edebiliyor. Kablonet'in verdiği modemde daire yapısına göre kablosuz çekim sorunu yaşayabilirsin, ekstra yükseltici alman gerekebilir. Bunun dışında 7/24 ücretsiz yerinde teknik servis hizmeti var, bireysel sorun yaşarsan (kopma sorunu, modem offline, ping sorunu gibi) aynı gün çözümünü sağlıyorlar.
 
Kablonet altyapısında Vodafone önermem. İki ISS de rezaletin eş anlamlısı Infinity 401 cihazını getiriyor.

Fakaaaat, Vodafone bu cihazı bir de yazılımsal olarak ayarlarını kısıyor. Bu yüzden modemi bridge moda da alamıyorsun.

Kablonet'te en azından bridge moda alıp arkasına router takabilirsin.

Reis zaten çoğu Türk Telekom alt yapısını kullanıyor bildiğim kadarıyla Vodafone modem markası sorduğumda Huawei dediler ama modelini bilmiyorum.

Kablonet, bakır altyapıda bile 100 Mbps hız sağlayabilir. Binaya kadar fiber gelmiyorsa bile il merkezindeki headend sisteminden mahalledeki saha Node'una kadar fiber hat gelir. Ayrıca bina içinde de bir sinyal yükseltici olduğundan dolayı mesafe kaynaklı kayıp çok azdır. Ping konusunda Türk Telekom ile Kablonet arasında 5-10 ms fark edebiliyor. Kablonet'in verdiği modemde daire yapısına göre kablosuz çekim sorunu yaşayabilirsin, ekstra yükseltici alman gerekebilir. Bunun dışında 7/24 ücretsiz yerinde teknik servis hizmeti var, bireysel sorun yaşarsan (kopma sorunu, modem offline, ping sorunu gibi) aynı gün çözümünü sağlıyorlar.

Modem değiştirmek varsa değiştirilir ondan yana sorun olmaz büyük ihtimalle şu yazdığınız mesaj ile Kablonet'te kafam yattı.
 
Son düzenleme:

Geri
Yukarı