Vodafone vs Türksat Kablonet

Modem değiştirmek varsa değiştirilir ondan yana sorun olmaz büyük ihtimalle şu yazdığınız mesaj ile Kablonet'te kafam yattı.
Modemler RF giriş olduğu için değiştirmek istediğinizde seçeneğiniz yok. Kablolu bağlantıda sorun yaşatmaz ancak dediğim gibi daire yapısına göre kablosuz çekim sorunu yaşatabilir. Ben evde
Xiaomi Mi Wi-Fi Pro kullanıyorum.
 
Kablonet altyapısı varsa düşünmenize gerek yok, geçebilirsiniz.
Vodafone'un hem VDSL hem de HFC altyapıdan sağladığı hizmet konusunda yorum yapmak istemiyorum, sadece Vodafone'un FTTH altyapısı varsa tercih edilebilir diyebilirim.
 
Modemler rf giriş olduğu için değiştirmek istediğinizde seçeneğiniz yok. Kablolu bağlantıda sorun yaşatmaz ancak dediğim gibi daire yapısına göre kablosuz çekim sorunu yaşatabilir. Ben evde.
Xiaomi Mi Wi-Fi Pro kullanıyorum.

Modem dışında Kablonet iyi yani özet olarak.
Kablonet altyapısı varsa düşünmenize gerek yok, geçebilirsiniz.
Vodafone'un hem VDSL hem de hfc altyapıdan sağladığı hizmet konusunda yorum yapmak istemiyorum, sadece Vodafone'un FTTH altyapısı varsa tercih edilebilir diyebilirim.

Vodafone almaktan vazgeçtim xd.
 
Dostum bize Ubee modem verdiler Kablonet'te. Evin içinde 50 Mbps altına düşen oda yok. 1 buçuk yıldır maximum 4 kere kesilmiştir internet. Hatta TV alıcısında sorun olduğunda saat 22.30 gibi ekip geldi ve çözdü. Saha ekibi olarak çok iyi. Tahattüt verilen hızlarında %95'i alınabiliyor. Tavsiye ederim. Vodafone hakkında yorumum yok.
 
Reis zaten çoğu Türk Telekom alt yapısını kullanıyor bildiğim kadarıyla Vodafone modem markası sorduğumda Huawei dediler ama modelini bilmiyorum.
Binanda Superonline altyapısı var mı? Varsa Vodafone Superonline altyapısından hizmet verir. Onu tavsiye edebilirim. Verdikleri Huawei modem HG255S ise o da rezil bir cihazdır ancak sadece yine bir Router alarak sorunu çözersin.
 
@tony_montana

TurkNet'in altyapısı varsa diğerlerini boş verin. 1 Gbps simetrik veriyor adamlar, emin misiniz?

Kablonet'in altyapısı GPON ise Huawei modem gelir.

Yeni Sekme (turksatkablo.com.tr)

Şu sitede altta altyapı sorgulama var. Bakın bakalım kaç Mbps alabilirsiniz yazıyor?

Max 100 VDSL var.
TurkNet ile ilgilenmiyorum fiyatlarının 2 senelik sabit olmadığı için.
 
Max 100 VDSL var.
E sizin binanızda Kablonet de yok.

Kablonet'ten VDSL almak mantıksız, daha uygun operatörler var.

Turknet'te sorgulayın bakalım, kaç Mbps çıkıyor? Sanırım binanızda sadece Telekom altyapısı var. Kablonet olsaydı VDSL yazmazdı, fiber yazardı.

Örnek Kablonet DOCSIS sonucu

1651767897576.png


Örnek Kablonet GPON sonucu

1651767953788.png
 

Geri
Yukarı