Void Linux deneyimim

Deneyiminiz paylaştığınız için teşekkürler.
Güzel bir şeye benziyor, GUI paket yöneticisi var mı acaba?
Bu arada her zaman sistemini boz, böyle yararlı paylaşımlar olsun

Hatta arada böyle küçük sürprizler yapmaya çalışacağım .
Güncelleme Void linux neofetch görünümü:

Dosya Ekleri

• 1603524403301.png
    28 KB · Görüntüleme: 345
Son düzenleyen: Moderatör:
Void Linux Aslinda Stable Rollikg Release Mantiginda gider ve bundan dolayi kolay kolay sikinti yasatmaz, ayrica minimal bir yapiya sahiptir ben Arch ve Void Linux arasinda Void Linux derim.
Konuyu bende hortlatçam nasıl uygulama iner. Deb lemi şu an kuruyorum.
xbps-install ile repodan uygulama kurabilirsiniz ile kurulum yapiyorsunuz indirme isini wget , curl veya webden indirebiliyorsunuz

Peki musl mı glibc mi? Void'i taşınabilir ve çoğu bilgisayarın kullanabileceği gibi indirmek istiyorum.

Bir yıl Arch Linux kullandıktan sonra Void Linux'a geçtim. Paket yüklemesi Arch'tan daha hızlı işletim sistemi Arch'tan daha kararlı. Voidlinux'ta "xdeb" uygulaması sayesinde istediğin "deb" paketini "xbps" paketine sorunsuzca çevirebiliyorsun. Mesela ben Google Earth "deb" paketini indirip "xbps" ye çevirip yükledim. Terminal'den "Google-Earth-Pro" komutu girince sorunsuzca açıldı. Ana kurulum 2-4 dakika arası sürüyor. Paket sisteminde BSD'den yararlandığını biliyorum. Bence Void Arch'tan her yönde önde.

Void kullanıyorum bu gün yine arch ile void arasında seçim yapacak olsam hız, akıcılık, stabilite ve kullanım kolaylığı açısından void i tercih ederdim. Üst düzey bir linux kullanıcı olsaydım, kod yazabilseydim o zaman arch kullanabilirdim.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…