Volkswagen sadece otomatik şanzıman üretecek

Alman otomobil üreticisi Volkswagen, yeni üreteceği Passat ve Tiguan modellerinde sadece otomatik vitesli araba üretmeyi kararlaştırdı. Alman üretici bu kararını 2023'ten itibaren uygulamaya koymayı planlıyor.

images (13).jpeg


(Kaynak: RedtechSoft, T24.)
 
Adamlar DSG gibi kral bir şanzımana sahip. Doğru ve yerinde bir karar. Benzinli ve DSG olduğu sürece herhangi bir problem oluşturmaz araçları. Bazı arkadaşlar DSG pişmanlıktır diyor. Bunu diyen arkadaşlar genellikle araç yoldayken vitesi boşa atıp giden tipler. Şuan BMW,Audi ve Mercedes'te yok bu şanzıman. Sorun çıkartırsa evet büyük bela alırsınız başınıza ama genel olarak piyasadaki en iyi çift kavrama şanzıman.
 
Mantıklı bir karar. Ful otonom arabalar üretilmeye başlandı artık. Yakında manuel şanzıman hayatımızdan tamamen çıkar. (Türkiye'de 30-40 yılı daha var :( )
Manuel şanzımanın hayatımızdan çıkması zor hocam, hala yarışlar için manuel kullanılıyor, yarışçı ruhuna sahip bir çok insan var elbette Type-R gibi modeller manuel üretilecektir.
 
Manuel şanzımanın hayatımızdan çıkması zor hocam, hala yarışlar için manuel kullanılıyor, yarışçı ruhuna sahip bir çok insan var elbette Type-R gibi modeller manuel üretilecektir.
Bunun yerine F1 şanzıman artık piyasada daha yaygın. Manuel şanzıman debriyaj yüzünden piyasadan silinecektir. Type-R dediğiniz model Honda'ya ait ve Honda tarafından henüz böyle bir açıklama gelmedi.
 
Alman otomobil üreticisi Volkswagen, yeni üreteceği Passat ve tiguan modellerinde sadece otomatik vitesli araba üretmeyi kararlaştırdı. Alman üretici bu kararını 2023'ten itibaren uygulamaya koymayı planlıyor.

Eki Görüntüle 1153486

(Kaynak: Redtechsoft, t24.)

Zaaten halen dsg ye devam ediyor çift kavrama iyi ancak fazla mekanik ve donanımlı olduğu için arıza çıkartıyor ama iyileştiriyor yıl geçtikçe.
 

Geri
Yukarı