@HCG56GTS bunu merak ediyordum. Teşekkürler![]()
Lütfen yanlış bilgi vermeyiniz. Voltaj aynı olmalı ona lafım yok fakat amper konusunda gerçekten çuvallamışsınız.Normal şartlarda şerit LED'leri 12 v ile çalıştırabilirsiniz bu yüzden LED trafosu üretilmiştir.
Diyelim ki 5V 2 amper ile çalışan bir LED'imiz olsun maksimum gücü 5V 2amper ise daha üstüne çıkarsan LED bozulacaktır LED'in üstündeki dirençler belli bir yere kadar kurtarır mesela LED maksimum 5V 2 amper ile çalışıyor, 5 v 3 amper yaparsan kurtarır dirençler tarafından, ama 5V 5 amper yaparsan yakarsın LED'i, eğer LED'in maksimum gücü 5V 5 amper ise sen 5V2 amper verirsen ışık daha az yanar 5V 5 Ampere çıkardıkca LED ışığı daha yüksek olur.
Sorunu doğru anlamamış olabilirim istersen daha iyi açıklarsanız daha iyi cevaplayabilirim.
Lütfen yanlış bilgi vermeyiniz. Voltaj aynı olmalı ona lafım yok fakat amper konusunda gerçekten çuvallamışsınız.
Örnek olarak 12 volt LED olsun elimizde ve 5 amper de güç tüketen. 5 metre olarak düşünebilirsiniz.
Bu LED ürüne, 12 volt 72 amper akü de baglasaniz bir problem olmaz.
@68613 yani uzunluk arttıkça amperi de artırmak gerekiyor öyle mi?
Yanlış bilgi.5 metre şerit led var benim 12 volt 5amperlik led trafosu bağlamam lazım gidip 12 volt 72 amper bağlarsam led havaya uçar
Yazıyı özetleyen bir elektirkçi atasözü.Bu videoda 700-800 amper veren, anahtarı eritecek kadar güçlü olan sistem, mercimek kadar LED ampule zarar vermiyor. Sebebi de ihtiyacı kadar akım çekmesi. Yani ihtiyacı olan kadar amper.
@HCG56GTS lütfen açıp biraz araştırın.
72 amper araç akusune 12 volt LED tavan lambası takıyoruz. Havaya ucmuyor. Niye, kaynak ( akü, trafo vb ) , takılan cihaz ihtiyacı kadar akım çekiyor.
Neyse, siz bu kafayla devam. O kadar anlattım...
Bu videoda 700-800 amper veren, anahtarı eritecek kadar güçlü olan sistem, mercimek kadar LED ampule zarar vermiyor. Sebebi de ihtiyacı kadar akım çekmesi. Yani ihtiyacı olan kadar amper.
@HCG56GTS lütfen açıp biraz araştırın.
72 amper araç akusune 12 volt LED tavan lambası takıyoruz. Havaya ucmuyor. Niye, kaynak ( akü, trafo vb ), takılan cihaz ihtiyacı kadar akım çekiyor.
Neyse, siz bu kafayla devam. O kadar anlattım...
Bu sitenin çalışmasını sağlamak için gerekli çerezleri ve deneyiminizi iyileştirmek için isteğe bağlı çerezleri kullanıyoruz.