Volvo S40 düşük devirde toplamıyor

Turbonun verimli olduğu bir aralık vardır. Her araçta ve motorda farklı olabilir. O verimli devrin altında kaldığınız için zor toparlıyor araç. Durum böyle görünüyor.
Yanlış, tersi geçerli. Dizel bir motor ile benzinli motorun tork eğrisine bakılırsa anlaşılır. 110hp dizel motora göre 240nm tork az, diğer bir sebep turbo gecikmesi olabilir. Doğru konfigürasyona baktıysam araç 1450 KG görünüyor, ağır bir araç. Kaç vitesti? @Fafafel 5 vitesmiş, yeterince sebep oluştu bence :)
Arkadaşlar dediğinizi anladım ama şöyle bir durum var. Daha önceden 1.6 tdi Jetta vardı 105 beygir ve 250 tork. O arabada böyle bir şey olmuyordu. Yokuşta bile basınca gidiyordu.
Turbo gecikmesinden dolayı öyle hissediyor olabilirsin. Volvolar ağır oluyor ondan da olabilir. Gerçi normal devir 2000-3000 devir arasıdır. Yani ağırlaşması çok da anormal değil.
Turbo gecikmesi 1-2 saniye olmaz mı? Ben 1500 devirden 2000'e çıkana kadar 4-5 saniye geçiyor.

Arkadaşlar dediğinizi anladım ama şöyle bir durum var. Daha önceden 1.6 tdi Jetta vardı 105 beygir ve 250 tork. O arabada böyle bir şey olmuyordu. Yokuşta bile basınca gidiyordu.

Turbo gecikmesi 1-2 saniye olmaz mı? Ben 1500 devirden 2000'e çıkana kadar 4-5 saniye geçiyor.
Turbonun her devirde dolma zorunluluğu yoktur, gecikme en verimli devir aralığında 1-2 saniye olabileceği gibi verimsiz devir aralığında bahsettiğiniz gibi 3-4 saniyeleri bulabilir.
Az teknik bilgi verdiğiniz için varsayım ile devam ediyorum. 1.6 TDI 1500-2500 devir arasında 250nm tork verebilirken Volvo 1.6D maksimum torku 1750 devirde verebiliyor görünüyor. Bu tork verisi turbo gücünü de içeriyor haliyle ve nihai performans için güçlü bir gösterge durumunda.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı