Volvo XC90 2020 İncelemesi

Hocam bir Audi patlatın bize de ya. 😅
Bu arada o Lande Rover sevdalılarını bir de bana sorun, Kıbrıs’ta 2 arabadan 1’isi Range Rover’dır sinir oluyorum artık.
Neyse çok güzel araba XC90 çok beğeniyorum, iyi sürüşler. 😁
 
Hocam bir Audi patlatın bize de ya. 😅
Bu arada o Lande Rover sevdalılarını bir de bana sorun, Kıbrıs’ta 2 arabadan 1’isi Range Rover’dır sinir oluyorum artık.
Neyse çok güzel araba XC90 çok beğeniyorum, iyi sürüşler. 😁
Teşekkür ederim hocam. Audi A6 neden olmasın? :D
O zaman babanız zengin neyse iyi sürüşler.
Hocam, babam zengin olsa ne fark ediyor?
 
Volvo'nun övündüğü kaza anında en az hasarı görme olayını da test etmek gerekiyor aslında, şaka bir yana temiz inceleme.
Bizde XC60 var. Hiç denemedik ama farketmeden 2-3 kez kazadan kurtardı bizi. Araba 180 ile giderken sanki 50 ile gidiyormuş gibi hiç sallanmıyor. Çok iyi bir araç. Yaklaşık 3-4 ay önce Discovery alacaktık keşke alsaydık fiyatı neredeyse 2 katına çıkmış. Ama Volvo'dan şaşmayız.
 
Bizde XC60 var. Hiç denemedik ama fark etmeden 2-3 kez kazadan kurtardı bizi. Araba 180 ile giderken sanki 50 ile gidiyormuş gibi hiç sallanmıyor. Çok iyi bir araç. Yaklaşık 3-4 ay önce Discovery alacaktık keşke alsaydık fiyatı neredeyse 2 katına çıkmış. Ama Volvo'dan şaşmayız.
Hızı hiç göstermiyor. Bir ara ibreye bakmadan gidiyorum. İçimden 110 120 ile gidiyorumdur diye düşünüyordum. Bir baktım 170.
Forum uğruna radar da yemişim. Babama kağıt gitmiş, ne zor şartlarda inceleme yapıyorum, görün. :D
 
His olarak hiç ses almıyor ama, telefonda kullandığım uygulama öyle gösteriyor. Gerçek desibel cihazı ile de ölçersem, yazarım.
Bu arada baya hızlıymış cidden yine de babamla benim 2.0 motordan başkası yalan düşüncemizi değiştirmiyor. :D
 
Herkese merhabalar, bugün forumda anket ile en çok istenilen ve @Jira'ya sözüm olan arabayı inceliyoruz. Volvo XC90.

Araç annemin aracı, bu yüzden 2 gün boyunca bol bol sürdüm. Full depoyu boşalttım diyebilirim.
Öncelikle her zamanki gibi gücünden bahsedelim. Araç 235 beygir gücünde. 0-100 5.8 saniye. Performans açısından, bir SUV araca göre gerçekten çok iyi. İvmelenmesi M5 ile neredeyse aynı. Gelelim yol tutuşuna, bu araba ile bugün İstanbul'da 150 km/h hız ile kesin sayılabilecek bir viraja girdim, araba en ufak bir tedirginlik vermedi, çok rahat ve emin bir şekilde virajdan çıktım. Şu an kullandığım tüm arabalardan daha iyi bir yol tutuşu olduğunu söylemekte fayda var.
Yakıt tüketimine gelirsek, şehir içi 9.6 uzun yol 7.5. Yakıt konusunda bir SUV araca göre cimri sayılabilir. Ses yalıtımına gelirsek, 100 km/h hızda 68 desibel. Bu değer gerçekten takdir edilesi bir değer. 65 desibel Rolls Royce, hesabını siz yapın. :D

Arka yaşam alanı çok geniş, 188 boy 88 kilo ile rahatlıkla otura biliyorum. Tavan ile başım arasında 1.5 2 karış mesafe var. Sürüş hissiyatına geçelim, arabanın sürüşüne hayran kaldım, pamuklar içerisinde sürüyor gibi hissediyorsunuz. Arabada özel opsiyonlara gelelim, araçta oto pilot var. 30 km neredeyse oto pilot ile kullandım, İstanbul trafiğinde başarılı bir performans sergiledi. Araçta head up display var, arabayı sürerken camdan da hızınızı görmenin, çok bir faydası yok ama hoş sayılabilir. Volvo'nun sağlamlığına diyecek laf zaten yok, burayı kısa geçiyorum.

Arabanın iç mekanına gelirsek, tek kelime ile, bayıldım. Kristal vites beni benden alıyor, arabanın anahtarı da şık sayılabilecek türden. Arabayı almadan önce opsiyon olarak, açık kahverengi seçtik. Arabanın ortasında kocaman bir ekran bizi karşılıyor, ekran gayet yeterli ister dokunmatik, ister manuel olarak ayarlaya biliyoruz.

Şimdi arabanın iç mekanın ve dışının fotoğraflarına geçelim. @Jira seni unutmadım, yazım biraz kötü ama okunuyor. :D

Eki Görüntüle 699862Eki Görüntüle 699863Eki Görüntüle 699862Eki Görüntüle 699863Eki Görüntüle 699864Eki Görüntüle 699865Eki Görüntüle 699883
Bir başka incelemede görüşmek üzere. Son fotoğrafa garajdaki sensör sönmesin diye eğile eğile boyum 140 olmuş. :D

Çok uzun zamandır yazınızı görüyordum bugün okumak nasip oldu. Çok öz bir yazı olmuş. Sıkıcı değil.
Volvo V40CC sahibiyim. Bir sonraki tercihimi XC60'dan yana kullanmayı düşünüyorum. Gerçekten harika bir araba. Onun hakkında da bir inceleme yazarsan çok güzel olur @326001 hocam.
 

Geri
Yukarı