Vostro 5468 İncelemesi

Değerli forum üyeleri; 3 senedir çok severek kullandığım, parasını zamanında çalışarak biriktirip aldığım Vostro 5468 model bilgisayarımı tanıtacağım.

Bilgisayar Dell tarafından 2017 yılında satışa sunuldu. Vostro serisinin yeni üyesiydi zamanında. Vostro serisi iş bilgisayarı olarak kullanılmaktadır, Dell'in fiyat/performans anlamındaki en iyi iş bilgisayarı serisidir. XPS, Presicion gibi seriler yüksek fiyatlıdır, onları es geçiyoruz. N11.com üzerinden tam 3150 liraya Freedos yani işletim sistemi yüklü olmadan aldım.

Teknik özellik kısmına baktığımızda Dell kesinlikle iyi bir iş çıkarmış. Dönemine göre gerçekten başarılı.

İşlemcimiz Intel Core i7 ailesinden i7-7500U modeli. 2.7 GHz hızında çalışan Turbo Boost ile 3.5GHz hızına ulaşan bir işlemci.
Not: Bu bilgisayar piyasaya sürüldüğünde i3 6.nesil i5 ve i7 7.nesil işlemciler kullanılmış şekilde piyasaya sürülmüştür.
Ekran kartına baktığımızda NVIDIA'nın laptoplar için ürettiği GeForce 940MX ekran kartı kullanılmış. 4GB kapasiteye sahip. Bu anlamda bilgisayarı gerçekten uçurmakta. Bir de ekran kartı paylaşımlı olduğundan yanında Intel HD Graphics 620 kartı ile de geliyor.
RAM bazına bakarsak Micron marka 8GB bir RAM bellek kullanılmış. 2133MHz hızında çalışmakta. RAM bellek olarak maksimum 2400MHz hızındaki RAM belleklere izin vermekte anakartımız. 32 GB kapasiteye kadar çıkabiliyoruz.
Bilgisayar zamanında 256GB NVME SSD takılı ya da 1TB Seagate marka bir HDD takılı olarak geliyordu. Ben 1TB olanını almıştım. Keşke almasaymışım, bilgisayara dair tek pişmanlığım zamanında 1TB olan versiyonunu almış olmamdır. Ama sonradan 256GB kapasiteli bir SSD taktım.
Bilgisayarda ayrıca bir adet M.2 SSD slotu bulunmakta. Maksimum 250GB kapasiteye kadar bir M.2 SSD takabilme imkanınız var.
3500 miliamper kapasiteli 3 hücreli bir Lityum İyon pil kullanılmış. Şimdilerde batarya değiştirmeye çalışıyorum. (Bataryayı biraz dolu dolu kullanmışım, bataryayı öldürdüm resmen.)
Bir de Synaptics marka parmak izi sensörü bulunmakta. (Harika çalışmakta.)

Kasamız alüminyum yapılmış. Ağırlığını ve ısı katsayısını düşürdüğünden bilgisayar öyle fazlaca ısınmıyor. Ağırlığımız 1.69 kilogram.

Bilgisayarda teknik özellik anlamında sanırım bahsedeceğim başka bir şey kalmadı. Her şeyi yazdığımı düşünüyorum.

Şimdi de bilgisayarın avantajları ve dezavantajlarından bahsetmek istiyorum biraz.

Avantajlarından başlayayım.

1. Zamanına göre bu kadar özellik barındıran bir bilgisayar için gerçekten uygun fiyatlıydı.
2. İşlemci olarak i7 tercih edildiğinden daha kaliteli şekilde işlemlerinizi yapabilirsiniz.
3. Ekran kartı eğer oyun oynayan bir insan değilseniz gündelik işler için birebir.
4. 32GB kapasiteye kadar RAM belleğinizi yükseltebilirsiniz. Yazılımla uğraşan insanlar için birebir bir avantaj.
5. Kasa alüminyum yapıldığı için bilgisayar gerçekten de aşırı ısınmıyor.
6. Dell kalitesi, dell kalitesi. Bilgisayara iyi davranırsanız kesinlikle yarı yolda bırakmaz.
7. Sürekli sürücü ve donanım desteği var. XPS, Presicion serileri gibi garantisi normalde 2 yıl iken 5 yıla uzatılabiliyor ancak uzatma şartlarının ne olduğunu bilmemekteyim.
8. Yanlış hatırlamıyorsam bilgisayardaki 3 USB slotundan iki tanesi USB 3.0. Bu 10 kat daha hızlı veri aktarımı demektir.

Şimdi de dezavantajlarına geçelim.

1. XPS, Precision serileri gibi Vostro serilerinin de yedek parçaları pahalıdır.
2. (Bunu bir tek ben mi yaşadım bilmiyorum.) Windows 10 Pro sürümünde performansı iyi değil. Bir kere yükledim ancak sisteme sanırım aşırı yük bindirmekte Windows 10 Pro. Windows 10 Home sürümünde kalınması tavsiyemdir.
3. Ekranı HD. Ben böyle güzel bir bilgisayarın ekranının FHD yapılmasını isterdim şahsen.
4. Bataryası gerçekten aşırı oranda bilgisayar kullanan insanlar için yeterli değil. ( Bence. ) 3500 miliamper kapasiteli olduğunu hatırlatayım.
5. Şu anda fiyatı neredeyse sıfır bilgisayarlar ile yarışmakta. Fiyatı 7000 ile 8000 lira civarlarında gezinmekte.

Bilgisayarımın incelemesini bu şekilde yaptım. Ayrıntılı olarak anlattığımı düşünmekteyim. Umarım anlatımımı beğenmişsinizdir. Fotoğraflarını eklemeyeceğim arkadaşlar. Zaten internette ürüne dair çok fotoğraf var.

Herkese iyi günler diliyorum.

Son düzenleyen: Moderatör:
Uyarı! Bu konu 5 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Yeni mesajlar

Geri
Yukarı