VPN Kullanıyor Musunuz?

VPN kullanıyor musunuz?
Evet kullanıyorum.
VPN kullanmanın avantajı ve dezavantajı nedir?
Kimliğimizi internette bir nebze gizlemek, farklı ülkedenmiş gibi davranıp yasaklı sitelere girebilmek avantajları. Gecikme ve hız konusu dışında pek de bir dezavantajı yok. Yalnız ücretsiz VPN'lerin bilgilerimizi toplama ihtimalleri yüksek.
VPN kullanmaya gerek var mı?
Kişiye bağlı. Bence var.
VPN internet hızını düşürür mü?
VPN sunucusunun hızı senin internetinin hızına yetişebiliyorsa hızın düşmesi pek de olası değil.
Kullanıyorsanız hangi VPN'i kullanıyorsunuz?
Şimdilik Proton VPN'in ücretsiz sürümünü kullanıyorum fakat aşırı yavaş. Ücretsiz VPN'ler zaten yavaş oluyorlar. Yakın zamanda Google Cloud'dan kendime özel bir VPN kuracağım.
 
VPN genel itibariyle gönderilen paketin Source IP header'ını silip kendi IP'sini yazan ve kullanılan protokole göre kriptolayan bir yapıdır. 2 birim arası güvenli haberleşmeyi sağlar. İstemcilerin public ağa daha güvenli ve takip edilemez şekilde açılmasını sağlar (VPN sağlayıcı paylaşmadığı veya kanunen paylaşmak zorunda olması şartlarda).

Paketler 3. bir elden geçtiği ve değişiklik söz konusu olduğu için tepki süresi ve total bant genişliği VPN sağlayıcıya göre değişiklik - kötü yönde düşüş gösterebilir. Ücretsiz VPN ise kesinlikle düşürür.

Kullanmaya gerek var çünkü ISS'in sana atayıp da public ağa açıldığın IP ile bazı sitelere erişemeyebilirsin. İhtiyaç duyulduğunda kullanılabilir elbette.
 
Eve bağlanmak için OpenVPN kullanıyorum.
Lazım olunca VPN olarak telefonda test ettiğim en hızlısı 1.1.1.1 ile 80 mbit bile görmüştüm. Bazen açık mı kapalı mı unutuyorum. Kalabalık ağlarda her ihtimale karşı açmak gerekiyor.
Randomized MAC kullanmak da faydalı oluyor.
Tor her ne kadar takibi zor olsa bile güvenlik açıkları bulunuyor.
 
Ping arttırmayan ve internet yavaşlatmayan bir VPN: 1.1.1.1

CloudFlare şirketinin sunduğu bir VPN. Biliyorsunuzdur zaten DDoS Koruması ve DNS Adresleri gibi konularda da başarılı bir şirket.

Gerçekten beklentilerinizin üstünde bir internet sağlıyor.
 
Son düzenleme:
1. Evet
2. Avantajı çok. Hem IP adresini değiştirip konumunu değiştiriyorsun hem de yasaklı sitelere girebiliyorsun. Tek dezavantajı hızdan kaybın oluyor.
3. Türkiye'de maşallah imgur bile yasaklı oluğu için şart.
4. Düşürür ama kaliteli bir VPN kullanırsan çok fazla kaybın olmaz
5. Hide.me kullanıyorum. Edge'de de Zenmate VPN uzantısı var işe yarıyor baya.
 
Evet, hatta arkada touch VPN açık ama amacım sapıklık değil IP mi korumak için.
 
Son düzenleyen: Moderatör:

Yeni konular

Geri
Yukarı