VPN'lere erişim engeli!

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
BTK, sosyal medya yasaklarından sonra VPN'(Virtual Private Network = Sanal Özel Ağ)leri de engellemeye başladı. Operatörlere gönderilen talimat ile VPN ağlarının engellenilmesi istendi.

Engellenen VPN'lerin listesi: Tor Project, VPN Master, Hotspot Shield VPN, Psiphon, Zenmate VPN, TunnelBear, Zero VPN, VyprVPN, Private Internet Access VPN, Espress VPN, IPVanish VPN.

Dünya'da Türkiye dışında VPN hizmetlerini engelleyen iki ülke mevcut, bu ülkeler ise İran ve Çin.

Kaynak:
1-http://m.t24.com.tr/haber/btk-vpn-servislerini-engellemeye-basladi-iste-yasaklanan-vpn-saglayayicilari,369109
2-http://www.intersiber.com/turkiyede-erisim-engellemelerinde-yeni-bir-boyut-vpn-servis-engeli/

Çözüm önerisi: Listede olmayan VPN'leri kullanmak, proxy veya DNS değiştirmek.

Kendi düşüncelerim: Bizim gibi bireysel kullanıcıları engellemek bile yapılmaması gereken bir uygulama iken, bu engel şirketlere de iletişim hatlarının kopmasıyla büyük zarar verecektir. Ayrıca Tor ağının engellenmesinin mümkün olduğunu sanmıyorum.

Son düzenleme:
Alternatif kaynak olarak Sputniknews:BTK'dan operatörlere: VPN'i engelleyin
Bence VPN ağlarını engelleme için geç bile kalındı. Ve t24 tarzı sitelere de el atılmalı. Onlara da engel getirilmeli. Yine yavaş çalışıyorlar..
Şirketlere dokunmaz bu kısıtlamalar. Ve tor ağı da yasaklanabilir.
Normalde olmaması gereken bir uygulama elbette. Ancak halkı galeyana getirmeye çalışanları engellemek için gerekli. Şu anki olağan üstü durum göz önüne alındığında olması gereken bir engel.
Umarım yazdıklarınız ironiden ibarettir.

Parasını verdiğim hizmeti kimse benden habersiz astronomik derecede bir olay olmadığı sürece engelleyemez zaten ne olduysa şuanki hükümet yüzünden oldu onları savunmayı bile denemeyin zararlı çıkarsınız.
Git o zaman kendine ayrı IS bul. Sana özel gıcıklık olsun diye değil. Ülkedemde patlama oluyor. Astronomik olaylar olsun bize ne? İşin ucunda seni koruyan polisler, içinde bulunduğun TÜRKİYE var.

Umrumda değil, ucu bana dokunmadığı sürece millet yesin birbirini zaten böyle olayların amacı senin gibi sözde vatan savunucularını ayaklandırıp milleti millete kırdırmak, adamlar bulmuş koyunları çobanlık yapıyor daha ne denilebilirki. Patlamayı yapan da hazırlayan da bunun yapılmasına izin veren de hükümet, oy vermeye devam ''ülke eyiye gidiy'' sonuçta.

Ben işim internet üzerinden, her gün onlarca mail, döküman geliyor bunlar benim için hayati önem taşıyor tabi siz interneti sadece sosyal medya olarak gördüğünüz için engellenmesi umrunuzda değil ne olacak anca 2-3 like kaybedersiniz.

Aynen öyle gitme imkanım olsa bir dakika bile durmam başka ülkeye giderim senin gibilerle uğraşmam, olayların farkına vardığınızda tabi bu kafa yapısıyla belki hiç bir zaman anlayamazsınız ancak siz olayların farkına vardığınızda ben Amerika'da plajda güneşleniyor ve elimde çok sevdiğim Amerikalıların tasarladığı iPhone'um ile Türkiye gündemini takip ediyor olacağım :)

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı