Çözüldü VRAM soğutucusu hareket ediyor

• Konuyu başlatan Nexe
  • Başlangıç Tarihi
  • Mesaj 16
  • Görüntüleme 1.034
Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.

Nexe

Decapat
İşlemcinin şurasındaki soğutucu blok yatay şekilde hareket ediyor. Eğilip kalkabiliyor yani. Bu normal mi?

Dosya Ekleri

• EB3F63A8-D162-428E-8F94-5AC3D61BD1BF.jpeg
    EB3F63A8-D162-428E-8F94-5AC3D61BD1BF.jpeg
    183,6 KB · Görüntüleme: 87
Çözüm
Normal. Bir sorun değil bu. Sağ alttaki üzerinde ASUS yazan chipsette de olduğu gibi tam çapraz olmasa da yaylı vida atarak 4 köşeye koymaktansa maliyetten kazanmışlar. Zaten hali hazırdaki amacı Fin bir yapının VRM'ler üstüne dokunmasını sağlamak. Çok abanmadan hafif bir kuvvet ile gelmiyorsa ve bastırınca da bir boşluk hissi olmuyorsa sorun yok demektir. Bir temas sorunu varsa 10dakikalık C23 attığınızda eğer yüksek TDP'li bir işlemciniz varsa sıcaklığın çok hızlı yükseldiğini HWiNFO'da VRM/MOS adı altında görebilirsiniz.
ASUS Prime B450 A2 hocam.

M.2 SSD işlemci fanının altında ekran kartının üstünde yer alıyor.

M.2 değil orası kesin :D kafayı yiyeceğim ilk defa görüyorum böyle bir şey vidalı şekilde.

M.2 değil orası kesin :D kafayı yiyeceğim ilk defa görüyorum böyle bir şey vidalı şekilde.
Hocam benim bildiğim vram soğutucu bloğu. Öyle değil mi? 😄

Böyle hareket etmesi normal değil mi acaba anlamadım hiç. Bir şey de yapmadım yanındaki işlemci bağlantısını sökerken fark ettim.

Normal. Bir sorun değil bu. Sağ alttaki üzerinde ASUS yazan chipsette de olduğu gibi tam çapraz olmasa da yaylı vida atarak 4 köşeye koymaktansa maliyetten kazanmışlar. Zaten hali hazırdaki amacı Fin bir yapının VRM'ler üstüne dokunmasını sağlamak. Çok abanmadan hafif bir kuvvet ile gelmiyorsa ve bastırınca da bir boşluk hissi olmuyorsa sorun yok demektir. Bir temas sorunu varsa 10dakikalık C23 attığınızda eğer yüksek TDP'li bir işlemciniz varsa sıcaklığın çok hızlı yükseldiğini HWiNFO'da VRM/MOS adı altında görebilirsiniz.

Çözüm
Çok teşekkürler. Bir sorun yok o zaman. Böyle hareket ettirdiğimde bir şeye zarar vermemişimdir değil mi?

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı