Arkadaşlar merhaba. Başlıktan anlaşıldığı gibi Live server eklentisini yükledim ama HTML çalışırken otomatik yenileme yapmıyor tarayıcıda. Yardımcı olabilir misiniz?
@qwertyklavye bazı durumlarda şöyle bir hata olabiliyor. Live serverda açılan tarayıcıyı, varsayılan tarayıcı yapman gerekiyor. Bunu bir dener misin? Mümkünse ekran görüntüsü atar mısın?
Windows 10 ikisi de...Hocam, sizin ve arkadaşınızın işletim sistemi nedir? Galiba sadece Mac'lerde otomatik yenileme açık oluyor. Emin değilim. Sistemsel bir sıkıntı da olabilir.
<head> in içine meta etiketlerini ekleyip dene ya da direk emmet ile yap.
<!DOCTYPE html>
<html lang="en">
<head>
<meta charset="UTF-8" />
<meta http-equiv="X-UA-Compatible" content="IE=edge" />
<meta name="viewport" content="width=device-width, initial-scale=1.0" />
<title>Document</title>
</head>
<body>
</body>
</html>
Denedim olmadı.<head> in içine meta etiketlerini ekleyip dene ya da direk emmet ile yap.
Kod:<!DOCTYPE html> <html lang="en"> <head> <meta charset="UTF-8" /> <meta http-equiv="X-UA-Compatible" content="IE=edge" /> <meta name="viewport" content="width=device-width, initial-scale=1.0" /> <title>Document</title> </head> <body> </body> </html>
gibi
@qwertyklavye attığım videodaki şeyleri uygular mısınız?
Port:5500 yazıyor fark ettiğiniz gibi, portta bir sorun var.
Denedim olmuyor.Visual Studio'yu yönetici olarak başlatmayı denediniz mi?
@qwertyklavye zaman ayarlı olan şu videoda bir bakın. Sorun Live Server aktif olmuyor ondan kaynaklı gibi duruyor şu anda.
Aynı hala.HTML dosyasının olduğu folderın ismini değişitirin. HTMLDERSLERİ değil de Htmldersleri diye.
Tahminimce "İ" harfini unicode olarak algılamıyor.
@qwertyklavye bildiğim tüm yöntemleri ve tecrübelerimi aktardım. Başka bir türlüsünü de bilmiyorum maalesef. Sorunun kaynağı Live Server'ın aktif olmaması gibi duruyor attığın resimlerde. Başka bilgisi olan birisi varsa konuya bakacaktır.
Bu sitenin çalışmasını sağlamak için gerekli çerezleri ve deneyiminizi iyileştirmek için isteğe bağlı çerezleri kullanıyoruz.