Vücut geliştirme sırasında kilo alınır mı?

KORAY456S

Hectopat
Fitness'dan anlayan arkadaşlar yazabilir mi? Boyum 1.85, kilom 80, yaşım 18 fitness yapıyorum ama kalıplı durmuyorum fazla. 100 kilo ya da üstü olsam nasıl olur? Bir de definasyon yapsam nasıl olur?

Evet kilo alırsın, 100 kiloya çıkman önemli değil ne kadar sürede çıktığın önemli atıyorum 2 ayda çıkarsın ama çoğunu yağ olarak alrsın yada 6 ayda çıkarsın daha çok kas kütlesi koyarsın.

Evet kilo alırsın, 100 kiloya çıkman önemli değil ne kadar sürede çıktığın önemli atıyorum 2 ayda çıkarsın ama çoğunu yağ olarak alrsın yada 6 ayda çıkarsın daha çok kas kütlesi koyarsın.
Bunun süre ile tam olarak ne ilgisi var ? Evet süre içinde vücut geliştirme yapıyorsa kas kazancı olur ama 2 kilo kas alıp 8 kilo yağda alabilir beslenmesine bağlı olarak, 5 kilo kas 5 kilo yağda koyabilir. Ki 100 kilo üstü 185 bir insan saf kas kütlesi ile hayatta profosyonel, ilaçlı biri değilse çıkamaz. Obez sınıfına girer ki bunun vücuduna verdiği ağırlığa hiç gerek yok. 100 kiloya çıkması tabii ki önemli.

Süre olarak alakası şu, bizim vücudumuz ortalama olarak kalori açığınıdaki 300 kaloriyi kas yapımında kullanabiliyor kalanını yağ diye depoluyor yani 2 ayda 10 kilo almak ile 6 ayda 10 kilo almanın farkı daha az yağlanarak kilo almasıdır bu tabikide beslenmeyle alakalıdır şekerli gıdalardan ve kızarmış yağlardan uzak duracak.

Fitness'dan anlayan arkadaşlar yazabilir mi? Boyum 1.85, kilom 80, yaşım 18 fitness yapıyorum ama kalıplı durmuyorum fazla. 100 kilo ya da üstü olsam nasıl olur? Bir de definasyon yapsam nasıl olur?

85-90 üzerine çıkmaya çalışma zaten kas kütlesi artıp yağ azaldıkça daha iri duracaksın. 1 kilo yağ ile 1 kilo kasın duruşu ve boyutu aynı olmaz. Kilo alacağım diye yağlı veya aşırı karbonhidratlı beslenme. Sen düzgün temiz besinler tüket. 85-90 sonrası da artmaya çalışam vücudun yağ bağlar zaten.

Süre olarak alakası şu, bizim vücudumuz ortalama olarak kalori açığınıdaki 300 kaloriyi kas yapımında kullanabiliyor kalanını yağ diye depoluyor yani 2 ayda 10 kilo almak ile 6 ayda 10 kilo almanın farkı daha az yağlanarak kilo almasıdır bu tabikide beslenmeyle alakalıdır şekerli gıdalardan ve kızarmış yağlardan uzak duracak.
'Evet süre içinde vücut geliştirme yapıyorsa kas kazancı olur ama 2 kilo kas alıp 8 kilo yağda alabilir beslenmesine bağlı olarak'

Süre arttıkça kas kazanım oranı artar o yüzden fazla kalori fazlası almak yağlanmaya sebebiyet verir.

Kısa sürede çoğunluğunu yağ olarak alır.
Arkadaş zaten 100 kilo olursa yağ yakıcı ve çeşitli kimyasallar olmadan her türlü yağlı durur. Ki normal insan bedeni için normal olan bu 85-90 kilo da tutup vücudunu yağ vb şekerlere dikkat ederek geliştirirse 100 kilo yağlı bir insandan çok daha iri durur zaten.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı