8 yaşındayken su topu milli takımına çağırılmış ama gitmemiş bir dangalak ve tofaşın basketbol alt yapısına 2 kere seçilip gitmeyen bir salak olarak söylüyorum: Basketbol.
Hocam bu iş hem genetik hem de kendi iradeleri oluyor. En azından ben böyle anladım. Benim babamın babası yani dedem 2 metreydi. Biz genetik olarak uzunuz. Ama ben bu yaşıma geldim hala süt içerim. Sabah akşam. Öğlen zamanları da her zaman bir kase yoğurt. Çay ı fazla içmem. Yani misafirlikte yada dışarda zor da kalırsam içerim. Bunu herkese tavsiye ederim...Sorun sizde mi bende mi anlayamadım. Yaş 15 kilo 44 boy 162 civarı. Ne yiyorsunuz siz yav
Hocam çok sağolun cevabınız ve ilginiz için. Ben şeyi soracaktım:Merhabalar;
Spor salonlarında yaş alt sınır 16'dır. Fakat kişisel tavsiyem en az 20 yaşına kadar ağırlık kaldırmak, ağırlık altına girmek yerine (ağır hareket ve ağır dumbell ve halterlerden bahsediyorum); eğer branş sporu seviyosan tavsiyem basketboldan yana, yok branşla uğraşmam diyosan ki bende böyle düşünüyorum 20 yaşına kadar yüz kardeşim
Evinde 5 kiloluk dumbell'ların kalsın onlar sana yeterde artar bile fakat onlardan çok kendi vücut ağırlığınla çalışmaya özen göster. Eğer çok fazla dumbell hareketleri yaparsan imkanların sınırlı olduğu için vücut kasların dengesiz büyücek güçlensen bile şekil olarak kendini çirkinleştirebilirsin, iskelet yapına bile zarar verebilirsin. Tekrar söylüyorum ağırlık çalışmaları için yaş alt sınır 16'dır ki ağır kiloylada çalıştırmazlar 16 yaşındaki birini. Kendini zorlama bu konuda.
Boyunun uzayacağı varsada yüzme ile çok ala uzar. Yüzmenin bence en büyük artısıda hakikaten vücut gelişimi açısından çok yararlı. İleriki zamanlardada 18-20 yaşları için söylüyorum bir spor salonuna gidip yüzme'den geliştirdiğin vücudunu düzene sokabilirsin
Şınav, barfiks hareketleri sana göre zor hareketlerdir çünkü tamamen kas gücü gerektirir. Yaşına göre kasların tabiki de 18 yaşındaki birinin kaslarına göre daha zayıftır bunun için zorlamamak en iyisi. Bu tarz hareketlerdede ilerlemek ha diyince olmuyor gerçekten zaman ve emek gerekli..
İyi Forumlar
Hocam ne diyim, bizim bu mallığımız ne olacak. Şimdi daha uzun, kaslı ve popüler biriydim gitsem, ailem o kadar zorladı ama gitmedim mal gibi :VHocam bende fenerbahçe Koleji'ni kazanmıştım. Yani burslu hem okul hemde kazandığın branşta (yüzme) daha yoğun a dersler falan da vardı. Yatılı diye gitmedim. Çünkü o zamanlar daha 9-10 yaşında falandım. Şimdi ki aklım olsa kesin giderim.
Hocam bu iş hem genetik hem de kendi iradeleri oluyor. En azından ben böyle anladım. Benim babamın babası yani dedem 2 metreydi. Biz genetik olarak uzunuz. Ama ben bu yaşıma geldim hala süt içerim. Sabah akşam. Öğlen zamanları da her zaman bir kase yoğurt. Çay ı fazla içmem. Yani misafirlikte yada dışarda zor da kalırsam içerim. Bunu herkese tavsiye ederim...
Hocam çok sağolun cevabınız ve ilginiz için. Ben şeyi soracaktım:
Bu Şınav ve barfiks sayılarını arttırmak için hangi hareketleri egzersizleri önerirsiniz? İsmini biliyorsanız atar mısınız? Yada resim varsa o da iyi olur.
Herkese çok teşekkür ediyorum. Herkesin eline sağlık. Bütün vücuduna sağlık
Rica ederim dostum ne demekHocam çok sağolun cevabınız ve ilginiz için. Ben şeyi soracaktım:
Bu Şınav ve barfiks sayılarını arttırmak için hangi hareketleri egzersizleri önerirsiniz? İsmini biliyorsanız atar mısınız? Yada resim varsa o da iyi olur.
Herkese çok teşekkür ediyorum. Herkesin eline sağlık. Bütün vücuduna sağlık
Hocam ne diyim, bizim bu mallığımız ne olacak. Şimdi daha uzun, kaslı ve popüler biriydim gitsem, ailem o kadar zorladı ama gitmedim mal gibi :V