Vücut Nasıl Geliştirilir?

Merhabalar;
Spor salonlarında yaş alt sınır 16'dır. Fakat kişisel tavsiyem en az 20 yaşına kadar ağırlık kaldırmak, ağırlık altına girmek yerine (ağır hareket ve ağır dumbell ve halterlerden bahsediyorum); eğer branş sporu seviyosan tavsiyem basketboldan yana, yok branşla uğraşmam diyosan ki bende böyle düşünüyorum 20 yaşına kadar yüz kardeşim :)
Evinde 5 kiloluk dumbell'ların kalsın onlar sana yeterde artar bile fakat onlardan çok kendi vücut ağırlığınla çalışmaya özen göster. Eğer çok fazla dumbell hareketleri yaparsan imkanların sınırlı olduğu için vücut kasların dengesiz büyücek güçlensen bile şekil olarak kendini çirkinleştirebilirsin, iskelet yapına bile zarar verebilirsin. Tekrar söylüyorum ağırlık çalışmaları için yaş alt sınır 16'dır ki ağır kiloylada çalıştırmazlar 16 yaşındaki birini. Kendini zorlama bu konuda.
Boyunun uzayacağı varsada yüzme ile çok ala uzar. Yüzmenin bence en büyük artısıda hakikaten vücut gelişimi açısından çok yararlı. İleriki zamanlardada 18-20 yaşları için söylüyorum bir spor salonuna gidip yüzme'den geliştirdiğin vücudunu düzene sokabilirsin ;)
Şınav, barfiks hareketleri sana göre zor hareketlerdir çünkü tamamen kas gücü gerektirir. Yaşına göre kasların tabiki de 18 yaşındaki birinin kaslarına göre daha zayıftır bunun için zorlamamak en iyisi. Bu tarz hareketlerdede ilerlemek ha diyince olmuyor gerçekten zaman ve emek gerekli..
İyi Forumlar :)

8 yaşındayken su topu milli takımına çağırılmış ama gitmemiş bir dangalak ve tofaşın basketbol alt yapısına 2 kere seçilip gitmeyen bir salak olarak söylüyorum: Basketbol.

Hocam bende fenerbahçe Koleji'ni kazanmıştım. Yani burslu hem okul hemde kazandığın branşta (yüzme) daha yoğun a dersler falan da vardı. Yatılı diye gitmedim. Çünkü o zamanlar daha 9-10 yaşında falandım. Şimdi ki aklım olsa kesin giderim.
Sorun sizde mi bende mi anlayamadım. Yaş 15 kilo 44 boy 162 civarı. Ne yiyorsunuz siz yav :D
Hocam bu iş hem genetik hem de kendi iradeleri oluyor. En azından ben böyle anladım. Benim babamın babası yani dedem 2 metreydi. Biz genetik olarak uzunuz. Ama ben bu yaşıma geldim hala süt içerim. Sabah akşam. Öğlen zamanları da her zaman bir kase yoğurt. Çay ı fazla içmem. Yani misafirlikte yada dışarda zor da kalırsam içerim. Bunu herkese tavsiye ederim...
Merhabalar;
Spor salonlarında yaş alt sınır 16'dır. Fakat kişisel tavsiyem en az 20 yaşına kadar ağırlık kaldırmak, ağırlık altına girmek yerine (ağır hareket ve ağır dumbell ve halterlerden bahsediyorum); eğer branş sporu seviyosan tavsiyem basketboldan yana, yok branşla uğraşmam diyosan ki bende böyle düşünüyorum 20 yaşına kadar yüz kardeşim :)
Evinde 5 kiloluk dumbell'ların kalsın onlar sana yeterde artar bile fakat onlardan çok kendi vücut ağırlığınla çalışmaya özen göster. Eğer çok fazla dumbell hareketleri yaparsan imkanların sınırlı olduğu için vücut kasların dengesiz büyücek güçlensen bile şekil olarak kendini çirkinleştirebilirsin, iskelet yapına bile zarar verebilirsin. Tekrar söylüyorum ağırlık çalışmaları için yaş alt sınır 16'dır ki ağır kiloylada çalıştırmazlar 16 yaşındaki birini. Kendini zorlama bu konuda.
Boyunun uzayacağı varsada yüzme ile çok ala uzar. Yüzmenin bence en büyük artısıda hakikaten vücut gelişimi açısından çok yararlı. İleriki zamanlardada 18-20 yaşları için söylüyorum bir spor salonuna gidip yüzme'den geliştirdiğin vücudunu düzene sokabilirsin ;)
Şınav, barfiks hareketleri sana göre zor hareketlerdir çünkü tamamen kas gücü gerektirir. Yaşına göre kasların tabiki de 18 yaşındaki birinin kaslarına göre daha zayıftır bunun için zorlamamak en iyisi. Bu tarz hareketlerdede ilerlemek ha diyince olmuyor gerçekten zaman ve emek gerekli..
İyi Forumlar :)
Hocam çok sağolun cevabınız ve ilginiz için. Ben şeyi soracaktım:
Bu Şınav ve barfiks sayılarını arttırmak için hangi hareketleri egzersizleri önerirsiniz? İsmini biliyorsanız atar mısınız? Yada resim varsa o da iyi olur.
Herkese çok teşekkür ediyorum. Herkesin eline sağlık. Bütün vücuduna sağlık :);)

Hocam bende fenerbahçe Koleji'ni kazanmıştım. Yani burslu hem okul hemde kazandığın branşta (yüzme) daha yoğun a dersler falan da vardı. Yatılı diye gitmedim. Çünkü o zamanlar daha 9-10 yaşında falandım. Şimdi ki aklım olsa kesin giderim.

Hocam bu iş hem genetik hem de kendi iradeleri oluyor. En azından ben böyle anladım. Benim babamın babası yani dedem 2 metreydi. Biz genetik olarak uzunuz. Ama ben bu yaşıma geldim hala süt içerim. Sabah akşam. Öğlen zamanları da her zaman bir kase yoğurt. Çay ı fazla içmem. Yani misafirlikte yada dışarda zor da kalırsam içerim. Bunu herkese tavsiye ederim...

Bu Şınav ve barfiks sayılarını arttırmak için hangi hareketleri egzersizleri önerirsiniz? İsmini biliyorsanız atar mısınız? Yada resim varsa o da iyi olur.
Herkese çok teşekkür ediyorum. Herkesin eline sağlık. Bütün vücuduna sağlık :);)
Hocam ne diyim, bizim bu mallığımız ne olacak. Şimdi daha uzun, kaslı ve popüler biriydim gitsem, ailem o kadar zorladı ama gitmedim mal gibi :V

Fitness boyu kısaltır diye bir şey yok. Asıl o spor salonunda boyunuz uzuyor (press hareketleri dışında). Vücudunuz o hareketleri yaparken testesteron hormonu salgılıyor ve bu da boyunuzun uzamasında çok fazla etki ediyor. Aynı zamanda bacak hareketleri boy uzamasını kolaylaştırır.

Rica ederim dostum ne demek :)
Şınav ve barfikste ortak kas grubu kollardır. (Resim atamıyorum çünkü işyeri bilgisayarında çoğu multimedya siteleri engelli. Fakat şöyle yardımcı olayım sana azıcıkta sen araştırma yap.) Ön kol ve arka kol egzersizlerine bak. Ön kol hareketleri çeşitlidir ki şöyle anlatayım dumbell'ı kaldırış şeklinden oturuş şekline kadar değiştirdiğin her pozisyon kasın farklı yerlerini çalıştıracak o yüzden fazla zorlama diyorum, profesyonel yardım alman ve profesyonel bir spor antrenörüyle birlikte çalışman daha yararlıdır.
Sen genel geçer hareketleri yap şimdilik ;) Biceps, triceps hareketleri standarttır onları yapabilirsin. Omuzlar kollarının direği konumunda güçlü bir omuzun varsa kollarını daha dengeli hareket ettirebiliceksin. Temel omuz hareketlerinden 3 tanesini yanı dumbell press, dumbell yana açış ve 45 derece öne eğilere dumbell yana açış.
Şınav için omuz, kol kasları yanında göğüs kaslarının güçlü olması gerekki doğru pozisyonda ve doğru şekilde kendini yukarı basıp aşağı indirebilesin.
Barfikste ise omuz, kol kasları yanında üst göğüs ve sırt kasları yani kanat kaslarını çalıştırman gerekicek. Göğüs ve sırt kasların için dumbell yetersiz makine ve halterler gerekeceği için yavaş yavaş yap kendini zorlama bulabildiğin kadar dumbell göğüs ve kanat hareketleri yanında şınav barfikse devam.
Ayrıca barfiksi şu şekilde yapmalısın kollarını dumbell press'teki gibi kaldır 90 dereceden azıcık daha açık tut ellerin ileriye doğru baksın demirden tut, kendini nizami bir şekilde yukarıya çekip yavaşça indirmeye çalış (Nizami Barfiks)..
Kolay Gelsin.. ;)

Hocam ne diyim, bizim bu mallığımız ne olacak. Şimdi daha uzun, kaslı ve popüler biriydim gitsem, ailem o kadar zorladı ama gitmedim mal gibi :V

Hocam öyle demeyin. Başka bir şey çıkar. Onu degerlendirirsiniz.

Arkadaslar herkese çok teşekkürler. Yardımlarınız için. Başka bir sorum olursa yeni konu açarım. Herkese iyi forumlar...

Öncelikle şunu söyleyeyim herhangi birşeyle boy uzatmak mümkün değil. Sadece bu konuda spor yapmanın ve kalsiyum demir ağırlıklı beslenmenin biraz faydası olabilir. Zamana bırakmalısın. Ben 13 yaşımdayken 163cm civarındaydım şimdi 18 yaşıma girmek üzereyim boyum 182cm. Erkeklerde kızlara göre zaten boy 18-20 yaşına kadar uzama gösterebilir. Bu aniden veya sende olduğu gibi zamana yayılı bi şekilde olabilir.
Şınav ve barfiks sayısını çalıştırarak artırabilirsin bunun içinde zaman gerekiyor. Zaman geçtikçe vücudun dayanıklılık kazanır ve sende daha fazla şınav barfiks çekmeye başlarsın.
Beslenme konusunda da, eğer vücut geliştirme konusunda ciddiysen bir uzmanla görüşmelisin. Vücuduna her türlü destek gerekir. Buna karbonhidrat ve yağda dahil.
Son olarak 10 kilo meselesine gelince. İnternete yazarak beden kitle endeksini hesaplamalısın. Benim bildiğim şöyle, eğer kilon boyundan 15kg'ye kadar az sa bu durum normaldir.
Yardımcı olabilmişimdir inşallah.

Tavsiyem sana 15 yaşında başlamandır.
18 yaşını doldurmadan yani reşit olmadan önce supplement kullanmamandır.
Protein ağırlıklı beslen 18 yaşında supplementlere başla.
Önce Whey Protein + amino asit yeterli 2 yıl aralıksız geçsin. İzole yani saf %100 whey protein ile devam et yanına bcaa ve kreatin ekle bu şekilde devam et. Tabi yine protein ağırlıklı beslen.
Kaslar dinlenirken gelişir.
3-5 yılda iyi bir yere gelirsin.
Ben 2 gün gittim 3 yıl boyunca.
Ben az gittim aslında.
Sana tavsiyem haftada 3 yada 4 gündür.
Pumping sanırım amacın.
6-12 tekrar aralığını kullan.
Benim amacım kuvvet olduğu için 2 gün gittim.
Kas büyümesi ve kuvvet doğru orantılı gibi olsa da , aslında farklıdır.
Powerlifting ve body building farklıdır.
Ben karışık takıldım aslına bakarsan.
51 cm kol bile yaparsın.
Doğal olarak örnek Savaş Cebeci %10 yağda 50 cm %14'te 51 cm
Bu genelleme değildir.
En fazla kaç cm kol yapılır , bilemem.
Günde en azından 8-9 saat uyu.
Doğal olarak 4 yılda doyum noktasına gelirsin.
10.yıldan sonra pek ilerleyemessin.
Ben çok bilgili olduğumu iddia etmiyorum yanlışlarımı bilenler düzeltir artık.

Hocam çok sağolun. Bilmediğim, araştırıp da bulamadığım her soruya cevap verdiniz. Cok teşekür ederim.

Bu arada pumping ne diye araştırdım. Benim amacım o değil onu öğrendim:D. Ben böyle deliler gibi her bir yerinden böyle top kadar kas çıkmasını istemem. Hem zaten çirkin durur. Yani Türkiye de bu tür şeylere fazla ilgi yok (diğer ülkelere göre) Ben amacımı bu konu ile buldum. Direk yani bodybeach,street workout, fitness karışımı bir şey:D:cool:. Yani ne ondan fazla,ne ondan az. Meslek olarak zaten geliştirmek istemiyorum. Bana böyle hava atılacak kıvamda olsun:cool::melek::D. Şaka bir yana sağlıklı ve farklı hissediyim kendimi bana yeter.
Cevablamak isteyen yazsın sonra da konu kilitlenebilir..
Herkese çok teşekkür ederim..

Uyarı! Bu konu 11 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Yeni mesajlar

Geri
Yukarı