Vücut nasıl geliştirilir?

Dursun Papi

Hectopat
Merhaba, bugün spor salonunda spor yapmaya başladım. Ancak hiç spor tecrübem yok ve ne yapmam gerektiğini bilmiyorum. 5 kilo dambıl indirip kaldırıyorum sadece, diğer aletleri kullanmadım. Hangi hareketi ne kadar yapmam gerekiyor yardımcı olur musunuz? Sadece dambılla olur mu bu iş?

Merhaba, bugün spor salonunda spor yapmaya başladım. Ancak hiç spor tecrübem yok ve ne yapmam gerektiğini bilmiyorum. 5 kilo dambıl indirip kaldırıyorum sadece, diğer aletleri kullanmadım. Hangi hareketi ne kadar yapmam gerekiyor yardımcı olur musunuz? Sadece dambılla olur mu bu iş?
Salondaki hoca size program vermedi mi hocam?

Chest press varsa 3x12 tekrar yap.
Lat pulldown 3x12
Shoulder press 3x12
Lateral raise 3x12
Dumbell curl 3x12
3x12 triceps kickback ya da triceps pushdown
3x12 dumbell ile squat

Bir süre bunlar yeterli.

Hocam o zaman benim ilk başladığım zamanlarda kullandığım bir Full body programı vardı. O yardımcı olabilir belki size. Ama 1 ay yapın bunu ondan sonra bölgesel veya PPL'e geçin. İsterseniz yazarım.
Lütfen hocam,gelişmek istiyorum ama kafama göre yapamam.

Hocam Mac+ mobil uygulamasını indirerek ücretsiz bir şekilde program bulabilirsiniz kendinize göre.
Ben de uygulama arıyordum,bu ücretsiz mi tamamen?çoğu ücret istiyo çünkü.

Lütfen hocam,gelişmek istiyorum ama kafama göre yapamam.

Ben de uygulama arıyordum,bu ücretsiz mi tamamen?çoğu ücret istiyo çünkü.
Hocam yazdığım hareketleri google resimlerden bakarak yapabilirsiniz. Ben öyle yapıyordum zamanında.
  • Chest Press
  • Butterfly
  • Shoulder Press Machine
  • Lateral Raise
  • Barbell Curl
  • Triceps Pushdown
  • Lat Pulldown
  • Seated Cable Row
  • Leg Extension
Hareketlerin hepsini 4x12 yapsanız ilk ay için yeterli. 4x12 mantıklı bir sistem değil biliyorum ama ilk al için yeterli.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı