Vücut Nasıl Sıkılaştırılır?

Makaleler
11
Yer
İstanbul
Daha fazla  
18 yaşındayım, 177-178 boyum var ve 80 kilo geliyorum. Sürekli bilgisayar başında olduğum için bacaklarım kalınlaştı ve biraz da göbeğim çıktı. Günde 2 litre kola içer paket paket jelibon yerdim (çok seviyorum jelibonu, hala da devam ediyorum yemeye. Bırakamadığım tek şey.) şimdi kola gibi asitli içecekleri aynı zamanda ilk başlarda kolanın yerine içtiğim meyve sularını tamamen kestim. Şimdi dışarıda yiyor isem küçük boy kola içiyorum. Çaya 7 küp şekerden fazla şeker atarım, cold turkey mantığı ile 1 günde şekersize geçtim. Salatama her çatalında, yemeklerime, atılabilecek her şeye tuz atardım, şimdi onu da tamamen bıraktım. Her gün en az 1 litre, genelde 1.5-2litre su içiyorum. Beslenmemde ki tek problem kahvaltıda ekmek tüketişim, yarım ekmek götürüyorum her sabah. Onu da azaltabilirim. Spor salonu üyeliğim de var ama pek gitmiyorum şu aralar üşengeçlikten.

Beslenme düzenimi nasıl belirlemeliyim ve spor salonunda özellikle hangi aletler ile çalışmalıyım? Oradakilere sordum ama internette "saçmalıyorlar, yanlış liste hazırlıyorlar" diye bir çok söylenen kişi mevcut o yüzden buraya da danışayım dedim. Şimdiden teşekkür ederim.

Son düzenleyen: Moderatör:
18 yaşındayım, 177-178 boyum var ve 80 kilo geliyorum. Sürekli bilgisayar başında olduğum için bacaklarım kalınlaştı ve biraz da göbeğim çıktı. Günde 2 litre kola içer paket paket jelibon yerdim (çok seviyorum jelibonu, hala da devam ediyorum yemeye. Bırakamadığım tek şey.) şimdi kola gibi asitli içecekleri aynı zamanda ilk başlarda kolanın yerine içtiğim meyve sularını tamamen kestim. Şimdi dışarıda yiyor isem küçük boy kola içiyorum. Çaya 7 küp şekerden fazla şeker atarım, cold turkey mantığı ile 1 günde şekersize geçtim. Salatama her çatalında, yemeklerime, atılabilecek her şeye tuz atardım, şimdi onu da tamamen bıraktım. Her gün en az 1 litre, genelde 1.5-2litre su içiyorum. Beslenmemde ki tek problem kahvaltıda ekmek tüketişim, yarım ekmek götürüyorum her sabah. Onu da azaltabilirim. Spor salonu üyeliğim de var ama pek gitmiyorum şu aralar üşengeçlikten.

Beslenme düzenimi nasıl belirlemeliyim ve spor salonunda özellikle hangi aletler ile çalışmalıyım? Oradakilere sordum ama internette "saçmalıyorlar, yanlış liste hazırlıyorlar" diye bir çok söylenen kişi mevcut o yüzden buraya da danışayım dedim. Şimdiden teşekkür ederim.
Sana tavsiyem Taekwondo'ya başla. Bir de günlük koşuya veya bisiklet sürmeye başla. Tüm abur cuburları tamamen kes. Kesemiyorsan onlara benzer hafif abur cuburlara yönel. (Soslu fıstık, Didi gibi..) Ben spor salonuna gittikten sonra iyice kilo almaya başladım. Bıraktıktan sonra ise bir düzene girdi. (Herkes de aynı olacak diye birşey yok..) Jelibonu ise lokum yiyerek azaltabilirsin. :D Jelibon aslında Türk Lokumu taklit edilmeye çalışırken ortaya çıkmış bir şeydir. O yüzden lokum daha iyi ve sağlıklı (y) Eğer dediğin gibi biri isen tekrar söylüyorum, Taekwondo'ya başla. Çok fazla faydasını göreceksin. :)

Şekerli şeyleri yemekten vazgeç. Bu yaşına kadar çok kötü beslenmişsin. Ağırsağlam'a girip vücut geliştirme hakkında her şeyi araştırabilirsin. Spor salonunda alet kullanma, ağırlık kullan. Vücut sıkılaşması için yağ oranının azalması lazım, bu da düşük glikojen diyetiyle yapılabilir. Araştır arkadaşım, insanlara sorma. Türkiye'de vücut geliştirme o kadar bilgisizce yapılıyor ki...

18 yaşındayım ve seninle aynı boydayım. Haftada 2-3 gün, dışarıdan sağlıksız beselenen biriydim aynı zamanda hareketsizdim. Üniversite hazırlığa başladığımda 80 kiloydum, hayatıma giren hareketlilik ve dışarıdan yemek siparişini 2 haftada 1 olarak indirince 68 kiloya düştüm. Herhangi bir çatlama yada sarkmada yaşamadım. Yürüme sayesinde bacaklarımda sıkılaştı.. Demeye çalıştığım yapman gereken biraz harekete geçmek ve aktif olmak. Yemeği sevdiğin şeyleri kesme 2 değil 1 ye faydasını görürsün.. Bu biraz kilo verme tavsiyesi oldu fakat yaşımıza ve boyumuzda olan biri için o kiloda sıkılaşmak pek bir anlam ifade etmez.

Uyarı! Bu konu 9 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı