Water fasting(su diyeti) riskli midir?

tefnut

Decapat
Bilmeyenler için water fasting belli bir süre boyunca (genelde en az 5 gün) su dışında hiçbir şey tüketmemeye deniyor. Amacı vücudu toksinlerden arındırıp çok hızlı yağ yakmak.

Boy 1.79 kilo 80 yaş 23. Yaklaşık 20 kilo vermek istiyorum, 10 gün aralıksız her ay 1 defa yapsam ölme şansım var mıdır? Her ne kadar zor olsa da risksiz olduğunu düşünüyorum çünkü.

Son düzenleyen: Moderatör:
Aman diyeyim düşman başına doğru düzgün diyet yapmanızı tavsiye ederim. 3 günlük versiyonu denedim bir kez daha denemem. Vücut tamamen halsiz oluyor o kadar halsiz hissettimki 24 saat sonra COVID kaptığımı bile düşündüm. Eğer bir işte çalışıyorsanız hiç uğraşmayın verim inanılmaz düşük. Şahsen ben öğrenciyim diyette iken okula gitmem gerekti ama insan o kadar halsiz oluyor ki derse odaklanamadım. Ve sonrasında ders çalışamadım. Kısacası ben tüm gün evde oturuyorum, boş gezenin boş kalfasıyım diyorsan deneyebilirsin.

Verdiğiniz kilonun önemli bir kısmı ödem ve kas olur, yemeye başladığınızda bir kısmını hemen geri alırsınız.

Oldukça gereksiz ve altta yatan sağlık sorununuz varsa riskli bir yöntem kısacası.

Vücudun toksinlerden arınmak için sadece su içilmesine ihtiyacı yok, karaciğeriniz ve böbrekleriniz bu işi başarılı bir şekilde yapıyor zaten. Sağlıklı ve dengeli beslenip, doğal gıdalar tüketirseniz (paket gıda yemeyin, çok yağlı yemeyin, bol su için vs) zaten yeterli “detoksu” yapmış olursunuz.

Verdiğiniz kilonun önemli bir kısmı ödem ve kas olur, yemeye başladığınızda bir kısmını hemen geri alırsınız.

Oldukça gereksiz ve altta yatan sağlık sorununuz varsa riskli bir yöntem kısacası.

Vücudun toksinlerden arınmak için sadece su içilmesine ihtiyacı yok, karaciğeriniz ve böbrekleriniz bu işi başarılı bir şekilde yapıyor zaten. Sağlıklı ve dengeli beslenip, doğal gıdalar tüketirseniz (paket gıda yemeyin, çok yağlı yemeyin, bol su için vs) zaten yeterli “detoksu” yapmış olursunuz.
Detoks konusunda katılıyorum fasting gereksiz, ama çoğu kişi kas yıkımının sıkı diyet ve kardiyolara kıyasla çok daha az olduğunu söylüyor. Vallahi ben de anlamadım nasıl olduğunu.

Detoks konusunda katılıyorum fasting gereksiz, ama çoğu kişi kas yıkımının sıkı diyet ve kardiyolara kıyasla çok daha az olduğunu söylüyor. Vallahi ben de anlamadım nasıl olduğunu.
Bilimsel karşılaştırma verilerine sahip değilim, ama öyle bir veri olsa önce bu işin bilimini yapan diyetisyenler uygulatırdı diye düşünüyorum. Sıkı diyete kıyasla kas yıkımının daha az olması açıkçası saçma geliyor bana, çünkü “su diyeti = bulabileceğiniz en sıkı diyet” oluyor mantıken. Günlerce neredeyse 0 kcal alıyorsunuz, kesinlikle fizyolojik bir şey değil. Kas yıkımını engellemek için de protein kısıtlaması yapmamak gerekiyor, aminoasit alımı yeterli tutulduğunda kas yıkımı çok az oluyor diyetlerde. Su orucunda o da yok.

@Ramazan Ö 6 günde sadece oturarak 81'den 75'e düştüm hocam. 😂Ayağa hızlı kalkınca baş dönmesi hariç kötü bi tarafını da görmedim ki normaldir, kan şekeri yerlerde oluyor. Fazla uzatmak istemedim az önce yoğurt ve muzla bozdum bakalım. Abiniz ne dedi acaba merak etmiştim.

Uyarı! Bu konu 5 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı