Waterfox Browser güvenli mi?

Hocam biraz daha araştırdım, ve şöyle bir gördüm;
"Waterfox, Firefox'tan daha fazla gizlilik odaklıdır. İzleme koruması sunar ve Cep, Telemetri, veri toplama ve başlangıç profili oluşturma gibi kullanıcıların gizliliğini azaltan birçok Firefox özelliğini kaldırır." Bu yazıyı sunanda herkesin bildiği bir VPN hizmeti olan NordVPN'ni kuran şirket.
Böyle bir tarayıcı varmış biz farkına varmamışız.

Kendi çapımda Security işleriyle ilgilenen biriyim, tarayıcılarla ilgili daha fazla soru sorabilirsiniz isterseniz :) Çoğu tarayıcıyı kullanmışımdır.
eğer bir sorum olursa önce size geleceğim. :)

eğer bir sorum olursa önce size geleceğim. :)
Tabiki :) Discord'ta geçebiliriz fakat Discord isim ve etiket paylaşmak forumda yasak mı bilmiyorum.
Hocam Waterfox hakkında daha detaylı bir araştırma yaptım ve Browser'ın gündelik kullanım için uygun olmayacağını düşündüm. Bu browser bir Github projesi olduğunu öğrendim ve reklam amaçlı bazı önemli olmayan verileri gönderdiğini öğrendim, bu Browser daha çok developer'lar için yapılmış bir browser. Açık kaynak kodlu olmasının sebebide bu herhalde. Browser'ın güvenli olmadığını söylemiyorum. Eğer bu Browser'ı kullandıysanız ve çeşitli yerlerde oturum açtıysanız (Spotify'da oturum açmak gibi) bir şey olmaz, verilerim çalındı mı diye korkmanıza gerek yok. Zaten çoğu veriye Browser kendisi bile erişemiyor fakat dediğim gibi bu Browser gündelik kullanım için değil, daha çok Geliştiriciler için bir Browser bu nedenle de Browser'ı kullanmamaya karar verdim. Fikrimide size paylaşmak istedim. Bide şunu ekleyeyim; Browser'da Microsoft Teams, Canva gibi sitelere giriş yapamıyorsunuz, buda Browser'ın gündelik kullanım için uygun olmayacağının bir diğer sebebi ama Browser'dan memnun kaldıysanız kullanmakta sorun olmaz. Zira hızlı ve Güvenli bir browser. Brave Devam :D

Son düzenleme:
Tabiki :) Discord'ta geçebiliriz fakat Discord isim ve etiket paylaşmak forumda yasak mı bilmiyorum.
Hocam Waterfox hakkında daha detaylı bir araştırma yaptım ve Browser'ın gündelik kullanım için uygun olmayacağını düşündüm. Bu browser bir Github projesi olduğunu öğrendim ve reklam amaçlı bazı önemli olmayan verileri gönderdiğini öğrendim, bu Browser daha çok developer'lar için yapılmış bir browser. Açık kaynak kodlu olmasının sebebide bu herhalde. Browser'ın güvenli olmadığını söylemiyorum. Eğer bu Browser'ı kullandıysanız ve çeşitli yerlerde oturum açtıysanız (Spotify'da oturum açmak gibi) bir şey olmaz, verilerim çalındı mı diye korkmanıza gerek yok. Zaten çoğu veriye Browser kendisi bile erişemiyor fakat dediğim gibi bu Browser gündelik kullanım için değil, daha çok Geliştiriciler için bir Browser bu nedenle de Browser'ı kullanmamaya karar verdim. Fikrimide size paylaşmak istedim. Bide şunu ekleyeyim; Browser'da Microsoft Teams, Canva gibi sitelere giriş yapamıyorsunuz, buda Browser'ın gündelik kullanım için uygun olmayacağının bir diğer sebebi ama Browser'dan memnun kaldıysanız kullanmakta sorun olmaz. Zira hızlı ve Güvenli bir browser. Brave Devam :D
zaten pc 32 bit olduğundan inmedi :)

Şu an brave ye geçtim iyi duruyor.

Brave şu anda en güvenli tarayıcılar arasında, güvenlik konusunda Firefox ile kapışıyor. Brave geçmeniz güzel olmuş :)

Ben ikisinide kullanıyorum
firefox tan geçtim firefox ta güvenlik sorunları olduğunu duymuştum.

firefox tan geçtim firefox ta güvenlik sorunları olduğunu duymuştum.
Ben öyle bir şey duymadım fakat siz bilirsiniz yinede, Brave gayet güvenli, aynı zamanda Can Değer diye bir Youtuber Browser Karşılaştırması yapıyor. Brave ve Firefox karşılaştırması, onu izleyebilirsiniz, linkinide bırakayım hatta;
Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

Technopat Haberler

Yeni konular

Yeni mesajlar

Geri
Yukarı