Çözüldü Wattman hatası nedir?

Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.
Çözüm
Çünkü sebebi tam dediğiniz gibi üç ay boyunca ekran kartımdan dolayı Wattman hatası aldım. Meğer sorun ekran kartında değilmiş. Undervolt yaptım. Çeşitli güç tüketimi ayarlarını değiştirdim Windows üzerinden. Bir türlü düzelmedi. En sonunda RAM’in desteklemediği bir frekansta çalıştığını farkedip. Frekans değiştirdim. RAM kaynaklı bu sorun düzeldi. WattMan hatasını ekran kartı vermiyor bu arada, sistemsel bir sorundan dolayı wattman sıfırlanıyor. Neyse ki aylardır böyle bir derdim yok artık.
2, 3 Aydır Sapphire RX 570 Pulse 8 GB kullanıyorum. Bir sorun yok. Umarım bu hatayı almam ilerde.

Recep abi dedi. Sapphire fazla OC yapıyomuş ondan dolayı hata veriyomuş.

Recep abi dedi. Sapphire fazla OC yapıyormuş ondan dolayı hata veriyormuş.
Olabilir ama buna benim şahsen yapabileceğim bir şey yok. Kartın herhangi bir ayarını düşürüp düşük performansla oynamak istemiyorum. Madem onların OC'larında sorun var o zaman çözmesi gerekenler de onlar. Ben artık düşünmekten yoruldum bu konuda. Forum forum gezip yarım yamalak bilgileri de uygulamak istemiyorum. Yolladım neyse sorun halledip yollasınlar.

İyi yapmışsın. Düzelirse konu aç. Nasıl düzeldiyse yazarsın.

Recep abi dedi. Sapphire fazla OC yapıyomuş ondan dolayı hata veriyormuş.
Sapphire marka olmayan kartlarda da bu soruna rastlanabiliyor.

Denenebilecek olası çözümler:

Tak çalıştır yaparsak watmann hatası verir mi? Hiç OC yapılmayacak. Tak sürücüyü yükle oynamaya başla şeklinde.

Aslinda voltaji arttirmaya gerek yok. Hatta undervolt yapmak daha iyi. Kullandigim RX 570'de varsayilan frekans Max 1280 MHz, ama otomatikte 1080 MHz'i gecemiyor. Voltaj da 1,150MV. En soldaki haric tum frekanslari 1150 MHz'de sabitledim. Ayni sekilde voltaji da 925'e indirdim. Memory frekansini 1750'den 2000'e cektim, memory voltaji da 900MV. Memory Timing 1'de. Guc Limitini de -%8'e ayarladim. Bu haliyle FurMark'ta FPS 66'dan 73'e cikti, sicaklik 78'den 64'e dustu. Shadow of the Tomb Raider'de guc harcamasi 125W'tan 85W'a geriledi. Performansta da gelisme olmustu ama FPS veremeyecegim.

Wattman hatasının en büyük sebebi bence bu

Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…