Çözüldü Wattman hatası nedir?

Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.
Çözüm
Çünkü sebebi tam dediğiniz gibi üç ay boyunca ekran kartımdan dolayı Wattman hatası aldım. Meğer sorun ekran kartında değilmiş. Undervolt yaptım. Çeşitli güç tüketimi ayarlarını değiştirdim Windows üzerinden. Bir türlü düzelmedi. En sonunda RAM’in desteklemediği bir frekansta çalıştığını farkedip. Frekans değiştirdim. RAM kaynaklı bu sorun düzeldi. WattMan hatasını ekran kartı vermiyor bu arada, sistemsel bir sorundan dolayı wattman sıfırlanıyor. Neyse ki aylardır böyle bir derdim yok artık.

Güç kaynağı yetersizliğinde de bilgisayar tam yükte reset atabiliyor. AMD ekran kartları da malum çok enerji seven kartlar. Aynen işlemcileri gibi.

Bende bu sorunu yaşıyordum ve çözümüm şu oldu.
İlk önce denetim masasına giriyoruz, sonra arama yerine güç seçenekleri yazıyoruz ve tıklıyoruz, sonra güç planınızın yanındaki düğmeye tıklıyoruz sonra üstten şu anda kullanılamayan ayarları değiştire tıklıyoruz, aşağıdan hızlı başlatmanın tikini kaldırıyoruz.

Şimdi denetim masasını kapatıp AMD Radeon settingse giriyoruz ve oradan WattMan ayarlarını buluyoruz sonra fan hızını belli miktar arttırıyoruz ardından voltajı çok az artırıp frekansı 100MHz kısıyoruz.

Ve sorun çözülmüş oluyor.

Bu arada bu deneyimimi XFX RX570 ekran kartıyla aktarıyorum.

Bu yazdıklarımı 1 ay boyunca denedim FurMark benzeri yazılımlar kullandım ve Fortnite, GTA 5 ve PUBG ile en yüksek ayarlarda oynadım.

Bende böyle bir ekran var buradan 100MHz kıstım ve denetim masasından kapattım. Voltaj ayarını bulamadım

Merhaba, gpu frekansini nasil asagiya cekecegiz? Ya da voltaji nereden arttiracagiz yardimci olur musun? Ve voltaji arttirin derken ne kadar arttiralim mesela? Bu konuda cok fazla geriyim de.
İslemci r5 3600x ekran karti rx 5600 xt sapphire pulse

Merhaba, gpu frekansini nasil asagiya cekecegiz? Ya da voltaji nereden arttiracagiz yardimci olur musun? Ve voltaji arttirin derken ne kadar arttiralim mesela? Bu konuda cok fazla geriyim de.
İslemci r5 3600x ekran karti rx 5600 xt sapphire pulse
Bende de aynı kart var ve csde falan donmaya sebep oluyor.
Sorun wattman hatası mıdır? Konuyu takipteyim.

Benim problemi çözme yöntemim GPU frekansını -10.5'a getirerek oldu (RX 460 için, her kart için aynı olmayabilir.) fakat sorun nadiren de olsa devam etmekte.
ekran resmi atabilirmisin sapphire rx 570 kullanıyorum
AMD GPU’larında olan Wattman hatası nedir? Sisteme bir zararı oluyor mu?
Wattman hatası yazılımsal dur AMD Radeon sürücüsünü kaldırıp oyuna girin ve oynayın genelde Sapphire marka kartlarda çıkıyor ve Sapphire aldığına pişman oldum siz yanmayın.sapphire Radeon yazılımda sıkıntı yaşıyor bundan dolayı kapatıyor kendini driver silip oynamaya başlayın farkı anlarsınız.

Arkadaşlar ben an itibari ile artık herhangi bir hata yaşamıyorum. Çözümlerimi size sayayım.

1)Ekran kartını DDU yardımı ile sildikten sonra 20.4.2 Radeon yazılımını kurdum. Performans kısmından sadece oyuna bastım ve MHz kısma gibi şeyler yapmadım.

2)2 ekran kullanıyordum bir tanesi aktif dönüştürücülü yani VGA to HDMI dönüştürücüsü kulllanıyordum. Kart tam güce girince kendini korumaya alıp siyah ekran veriyordu. Onun yerine direkt kendinden HDMI'li bir monitör kullanınca kapanma problemim çözüldü.

Artık WattMan hatası almıyorum. Sonunda çözebildim. Dediğim şeyleri sizlerde yaparsanız probleminizi giderebilirsiniz diye umut ediyorum.

Sorunun ana kartlardan olacağını düşünen var mı ?

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…