Çözüldü Wattman hatası nedir?

Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.
Çözüm
Çünkü sebebi tam dediğiniz gibi üç ay boyunca ekran kartımdan dolayı Wattman hatası aldım. Meğer sorun ekran kartında değilmiş. Undervolt yaptım. Çeşitli güç tüketimi ayarlarını değiştirdim Windows üzerinden. Bir türlü düzelmedi. En sonunda RAM’in desteklemediği bir frekansta çalıştığını farkedip. Frekans değiştirdim. RAM kaynaklı bu sorun düzeldi. WattMan hatasını ekran kartı vermiyor bu arada, sistemsel bir sorundan dolayı wattman sıfırlanıyor. Neyse ki aylardır böyle bir derdim yok artık.

Hocam merhaba 5600XT Mech OC kartım 2 kere servise gitti. İlkinde değişim dedilker yaptık geldim taktım kartı aynı hata. Sonra servise yolladım yaptık test ettik dediler eve geldim taktım aynı sorun. Ardından Memtest84 ile RAM'leri test ettim ve eski PSU'yu atıp yeni PSU aldım. RAM'lerde sıkıntı çıkmadı yeni PSU ise fayda etmedi. Benim RAM'lerimde desteklemeyen bir frekansta çalışıyor olabilir mi? Bunu nasıl fark ettiniz?

Deneyerek sorunsuz çalıştığı frekansı bulunca öyle bırakmıştım bir daha olmadı. En tepeden aşağıya frekans düşürerek biostan deneyerek yaptım.

Deneyerek sorunsuz çalıştığı frekansı bulunca öyle bırakmıştım bir daha olmadı. En tepeden aşağıya frekans düşürerek biostan deneyerek yaptım.
Hocam tam olarak raminiz kaç MHz ve siz kaç MHz te çalıştırdınız?

Merhaba Recep Baltaş bana yardımcı olabilir misiniz?
Mindup dosyalarım:
Dairenin topraklamasına kadar test ettirdim.

Hocam WattMan hatası alıyorsanız, onu GPU clock u ve voltajı düşürerek halledebilirsiniz. O şekildede düzelmiyorsa sisteminizi yazarsanız yardımcı olmaya çalışırım.

Sistem özellikleri:
Ryzen 5 2500X 3.6GHz 8MB.
Gigabyte GA-AB350M-D3V anakart.
RAM'ler öncesi Corsair şaun XPG 8*2 300MHz.
Gigabyte Aorus Radeon RX570 4 GB ekran kartı.
Seagate 1TB 3,5 ve James Donkey JD120GB 2,5 SSD.
Gamepower GP-500 apfc 14 cm Bronze 500W PSU.
Ekran AOC 24,5 1ms 75 Hertz.
Sistem özelliklerim.
Konum, lütfen yardımcı olur musun?

Arkadaşlar konuyu hortlatıyorum ama ben de yaşamaya başladım. Bende şöyle oluyor; geçenlerde olmuştu. Chrome'dan herhangi bir video veya Twitch'ten yayın açsam ekran gidip geliyor, AMD hata gönderiyordu sorunla karşılaşıldı diye ve WattMan hatasını da gösteriyordu. Oyun açıp denemedim hiç. Ekran kartını güncelleyince sorun çözülmüştü, şimdi gene oldu ve ekran kartını gene güncelledim, gene çözüldü. Benimki nasıl bir sorundur, var mıdır bir çözümü? Her böyle olduğunda ekran kartını mı güncellemem mi gerek? Ekran kartı Sapphire Nitro RX570 4 GB

Güncelledikten sonra çözülüyorsa sıkıntı yok.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…