WD Elements 1 TB Aktarım Kesiliyor

HalBenHB

Centipat
Katılım
29 Ekim 2020
Mesajlar
10
Daha fazla  
Cinsiyet
Erkek
4-5 yıllık WD Elements 1 TB taşınabilir harddiski var elimde. 4-5 yıldır aktif kullandığım bir cihaz değil. Hatta en son PC'ye büyük ihtimalle 1-2 yıl önce bağlamıştım. Bugün önce içinden 200 GB'lık bir dosyayı dışarıya aktardım, sorun olmadı. Fakat bundan sonra sorunum başladı.

Artık içine aktarım yapmaya çalıştığımda şöyle oluyor: Önce 80 MB ile aktarım yapıyor, bir süre devam ediyor fakat bir dosyada bir anda 200 KB'lara düşüyor aktarım hızı. Sonra da hata veriyor aktarım, sürücü bulunamadı diyor. Bilgisayarımdan da sürücünün sadece 'görüntüsüne' ulaşabiliyorum fakat içinden herhangi bir dosyayı açamıyorum. HDD'yi söküp tekrar takıyorum bilgisayara, her şey normal. Hata veren dosya atılmış gözüküyor fakat belli ki eksik. Onu silip tekil olarak sadece o dosyayı atıyorum. 80 MB hızla tamamlıyor aktaırmı. Sonra kalan dosyaları atmaya çalıştığımda ise, paragrafın dönüyoruz aynı hikaye sürüyor. Yani sorun belli bir dosyadan dolayı değil. Sürücüye belli bir süre/miktar dosya aktarınca sürücü kapanıyor ve çıkarıp takmam gerekiyor.

Sorun ve çözüm ne olabilir? Taşınabilir HDD'm ölüyor mu? Tam da yeni bir taşınabilir HDD bakmaya başlamıştım, ve WD My Passport alacaktım fakat WD'den vazgeçmeli miyim? (Bu son soruyu sorma sebebim WD markasına güvenimin sarsılması. 6 yıllık Toshiba Canvio Basic 1TB HDD'm var. Çok daha aktif kullanmama daha çok sil/yaz yapmama rağmen hâlâ tıkır tıkır çalışıyor. O yüzden yine Toshiba alabilirim fakat WD My Passport hem daha şık duruyor hem de daha ucuz.)
 
Son düzenleyen: Moderatör:
Aynı sorun başıma gelmişti (WD Elements 1TB Firewire800) ben bir çaresini bulamayıp haddiski emekliye ayırmıştım.

Seagate kullanıyorum bir süredir 4tb 3,5" ve 1tb 2,5" bir sıkıntı yaşamadım. Yıllardır hiç sıkıntı çıkarmamış Wd diskim de var açıkçası biraz şans işi şu marka iyi şu marka kötü diyemiyorum.
 
"chkdsk" komutu belki işinize yarayabilir. Benim sabit diskimde bazı dosyalar sorunluydu, aktarım yaparken %100 kullanım ve 0 MB/s'de takılı kalıyordu. HDTune'da da uyarı veriyordu. "chkdsk" ile çözüldü.
 
Bu arada benzer sorun yaşayanlar olursa diye güncelleme yapayım: Bu durum diskinizin ölüm eşiğinde olduğunu gösteriyor. Benim bi' saçmalıkla yaptığım gibi içine zorla veri yazmaya kalkmayın bir süre sonra bilgisayar HDD'yi hiç okumaz olacaktır.

2000 TL kadar masraf edip veri kurtarmaya gönderdim ve verilerimi kurtardım. Eh işte mutluyum.
 
2 TB olanı var. Yaklaşık 5 yıldır kullanıyorum. Bazen tıkladığımda açılmıyor. Ama sorunu çözdüm epeydir sıkıntı olmuyor. Umarım ben de öyle ciddi bir sorun yaşamam.
 

Geri
Yukarı