Web alanında yazılım için neler öğrenilmeli?

Yas1nn

Centipat
Katılım
25 Ocak 2023
Mesajlar
164
Örnek olarak: 20cm lastik 20 TL iken 30Cm'e çıkarıldığında fiyat da 30'a çıksın. Bunu yapabilmek için bilmem gerekenler neler? Yazılım bilgim yok. Bunun için Full stack olmam gerekir mi? Ayrıca Full stack tam olarak nedir? Öğrenim için YouTube yeterli olur mu? Diğer seçenekler nedir?

@Eyüp Ensar Horuz

@delikarga
 
Son düzenleyen: Moderatör:
Front-end için HTML 5, CSS 3, Javascript. Back-end için Javascriptin toolları yeterli olabilir (bknz: nodejs) bunların dokümantasyonunu oku.


Full stack aslında sadece web için değil genel bir terimdir. Hem front-end hem back-end bilenlere denir.

Teoride evet full stack olmalısın ama başkasına yaptırabilirsin.
 
Siz de cevap verebilir misiniz?
Tabiki. Öncelikle yapmak istediğiniz tek şey 20cm. ise 20TL 30cm ise 30TL ise, online ödeme vs yapmayacaksanız bunun için bilmeniz gereken tek şey javascript ve 1 günlük html bilgisi.

Eğer tasarımım güzel olsun derseniz buna css eklenir.
Eğer her şeyi elle değiştirmeyim dinamik olsun dersen api eklenir.
Ve eklenenler bu şekilde devam eder.
 
Dostum yapmak istediğin şeyi JavaScript ile rahatça yapabilirsin. Büyük ihtimalle yeterince JavaScript konularını izlemeden proje yapmaya başladın. Pek iyi bir şey değil kendimden bilirim. DOM öğrenmeden proje yapmaya başlamıştım ve her proje izlemeyerek yapma videomda yeni kodlar görüyordum :D Bir süre sonra gerçekten sıkıldım çünkü neyi nerede kullanacağımı bilmiyordum. Ardından John Smilga abimizin hazırladığı JavaScript kursunu satın aldım Udemy'den ve gerçekten çok geliştirdi. DOM'u öğrendikten sonra her şey çok daha kolaylaştı.

Youtube sadece sana anlatır ve gerisini sana bırakır gerisi senin ellerinde. Yeterince proje yaparsan gelişmemen için bir sebep yok sadece zaman vermek gerekiyor :)

Web alanında teknoloji çok fazla. Teknoloji değişimi şöyle oluyor. HTML öğreniyorsun ve diyorsun ki bu çok basit. Bakıyorsun ki CSS diye bir teknoloji var ve tüm sitenin tasarımını değiştirebiliyorsun. Ardından artık senin yapmak istediğin gibi şeyler yapmak istiyorsun. Fonksiyonel şeyler. Bu bir saat sitesi olabilir, yapılacaklar listesi programı gibi şeyler olabilir. Bakıyorsun ki JavaScript diye bir şey var ve Web alanında insanlar bunu kullanıyor fonksiyonel işler için. Ardından yeterince gelişiyorsun ve basit bir şey yapacakken bile JavaScript ile tekerleği yeniden icat ediyorsun. Sürekli olarak HTML'i tanımlama v.s. Sürekli ama sürekli tekerleği yeniden icat ediyorsun. Ardından bakıyorsun ki React,Vue,Angular gibi teknolojiler var. Bunların avantajı her şeyi baştan yazmamak. Böyle böyle gider bu iş.
 

Geri
Yukarı