Web Developer için Linux'a geçmek

ViolinTR

Hectopat
Merhaba. Bugünden itibaren Full stack web developer olma yoluna doğru başlamaya karar verdim. ( 7 Nisan da 21'e girdim geç kalmadım umarım) :) Ve sizlere sorum şu:
Linux dağıtımın da web üzeri çalışacağım herhangi bir distro sıkıntı çıkartır mı? Yani orta seviyeler de Windows'a ihtiyaç duyar mıyım?

Not: Daha önce birçok distro değiştirdim. Şu an kullanmak istediğim ise Arco Linux.

Teşekkür Ederim.

Herhangi bir dağıtımın sıkıntı çıkaracağını sanmıyorum fakat tek fark şu olabilir. Kullandığınız geliştirme araçları resmi olarak paket sunmadığı paket yöneticileri veya dağıtım versiyonları olabilir. Bu durumda ya kendiniz ya da dağıtımınız üzerinden size sunulan yolla çalıştırabilirsiniz. Fakat genel olarak bir sıkıntı yaşayacağınızı sanmıyorum. Bazi şeylerin desteği kernel versiyonu bazında olabilir ama genel olarak herhangi bir dağıtımda istediğinizi çalıştırabilirsiniz. Hatta cross platform yöntemlerde mevcut distrobox, flatpak veya snap gibi.

Photoshop kullanıyorsunuz yani arada kendiniz bir şey yapmanız gerekiyorsa materyal kısmında. Duruma göre ya Photoshop'u wine üzerinden çalıştırabilirsiniz(Yakın zamanda bir yakın dostum güncel versiyonlarda çalıştığını söylemişti. Kesin bir bilgim yok maalesef) ya da alternatif araçlara yönelebilirsiniz. Tabi bu işlerle uğraşmak sizin seçiminiz.

Kısaca özetlemek gerekirse ben size herhangi bir dağıtımın sıkıntı çıkaracağını sanmıyorum (Özellikle yazılım araçlarında, aksine bir çoğu kolaylık sağlayacaktır.). Dağıtım farkının etki edeceği tek olay ise paket yöneticisine veya sizin bildiğiniz yöntemlere göre istediğinizi elde ediş süreniz olacaktır. O yüzden kullanmak istediğiniz paketlerin desteğine ve Linux üzerinde neler yapmak istediğinize karar verip kendinize uygun herhangi bir dağıtımdan istediğinizi yapabilirsiniz. Genel olarak Windows ihtiyacı duyacağınızı sanmıyorum.

Herhangi bir dağıtımın sıkıntı çıkaracağını sanmıyorum fakat tek fark şu olabilir. Kullandığınız geliştirme araçları resmi olarak paket sunmadığı paket yöneticileri veya dağıtım versiyonları olabilir. Bu durumda ya kendiniz ya da dağıtımınız üzerinden size sunulan yolla çalıştırabilirsiniz. Fakat genel olarak bir sıkıntı yaşayacağınızı sanmıyorum. Bazi şeylerin desteği kernel versiyonu bazında olabilir ama genel olarak herhangi bir dağıtımda istediğinizi çalıştırabilirsiniz. Hatta cross platform yöntemlerde mevcut distrobox, flatpak veya snap gibi.

Photoshop kullanıyorsunuz yani arada kendiniz bir şey yapmanız gerekiyorsa materyal kısmında. Duruma göre ya Photoshop'u Wine üzerinden çalıştırabilirsiniz(Yakın zamanda bir yakın dostum güncel versiyonlarda çalıştığını söylemişti. Kesin bir bilgim yok maalesef) ya da alternatif araçlara yönelebilirsiniz. Tabii bu işlerle uğraşmak sizin seçiminiz.

Kısaca özetlemek gerekirse ben size herhangi bir dağıtımın sıkıntı çıkaracağını sanmıyorum (Özellikle yazılım araçlarında, aksine birçoğu kolaylık sağlayacaktır.). Dağıtım farkının etki edeceği tek olay ise paket yöneticisine veya sizin bildiğiniz yöntemlere göre istediğinizi elde ediş süreniz olacaktır. O yüzden kullanmak istediğiniz paketlerin desteğine ve Linux üzerinde neler yapmak istediğinize karar verip kendinize uygun herhangi bir dağıtımdan istediğinizi yapabilirsiniz. Genel olarak Windows ihtiyacı duyacağınızı sanmıyorum.

Teşekkür Ederim.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı