Web madencilik nasıldır?

Staking teknolojisini biraz araştırdım faiz getirisi gibi bi şey oluyor sanıyorsam
Evet. Faiz mantığına çok benziyor. Coinlerinizi stake ederek Blockchain'e yeni zincirlerin eklenmesinde katkınız oluyor.
Telefonda gerçek madencilik yapılabiliyor. Termux kurup daha sonra Ubuntu daha sonrada xmrig kurup telefonun kendi gücüyle monero, haven coin, turtle coin gibi işlemci tabanlı coinler kazılıyor bizzat denedim fakat sorun aşırı pil tüketmesi ve verimli olmaması. Snapdragon 855 ile pek verimli değerler elde ettiğimi söyleyemem. Yapıldığına değmez.
Sıkıntı bu algoritmaların işlemci gücü kullanması hocam. Telefonda olacak iş değil yani. Teknik olarak yapılması mümkün ama kazancı 0.
 
Kazancı 0 değil ama değmez. Daha güçlü işlemcilerle daha fazla kazılabilir. En büyük sorun dediğim gibi pil tüketimi. İşlemci kullanan algoritmalar çok karlı olmuyor evet ama eğer PC de işlemci ile miningte elektrikten fazlasını kazandırıyorsa yapılması mantıklı.
 
Değmez derken günlük kazancı ne kadardı.

Monero, turtle coin ve haven coin denedim. Ne kadar hızlar aldığımı hatırlayamıyorum tam olarak. Hızları tam hatırlarsam günlük karı çıkarabilirim. Sanırım monero kazarken maximum 400 h/s civarı alıyordum. Bu da günlük 0.00008582 monero ve 0.02 dolar eder. Haven coinde de hızım 60 h/s diye hatırlıyorum. Bunda da günlük 0.00708275 haven coin ve 0.05 dolar eder Telefonu 24 saat boyunca çalıştıramayacağım için o çok düşük karı da alamayacaktım zaten. Bu denli değmeyecek bir işti.
 

Geri
Yukarı