Web programlamada gelecek var mı?

372121

Kilopat
Web yazılım uzmanı olmak istiyorum. Sizce bunda gelecek var mıdır? İş imkanları ve maaş şartları nasıldır?

Son düzenleyen: Moderatör:
Başlayan çoğu kişi HTML, CSS ile Frontend'e giriş yapıyor ve çoğu bu yoldan devam ediyor. Kaynak açısından bir eksiklik çekmezsiniz. Birçok dilde birçok kaynak var. Ancak dediğim gibi çoğu kişi bu yoldan başlıyor ve bu yoldan devam ediyor. Meslektaşlarınızla bir yarış içinde olmanız gerektiğinden rakip sayınız çok fazla. İstatistiklere göre de web developer sayısı çok fazla. Rakiplerinize yetişmek ve geçmek için çok emek vermelisiniz.

Tabiki var. Geleceğin işi programcılık. Web, mobil veya pc. wordpress joomla tarzı şeylerden bahsetmiyorum tabiki. Kendi yazılımınız olacaksa, özellikle entegre sistemlerin geleceğinin ucu çok açık.

Sektöre özel veya genele açık bir çok proje var. Ben kesinlikle öneririm.

Atıyorum en basit şekliyle bir paket servis sitesi hazırlayıp, masaüstü mobil ve telefon entegreli bir yazılım.

Her sektörün bir ihtiyacı var. Bir ana program oluşturduktan sonra sektörel bazda ufak veya büyük değişiklikler ile herkese satabilirsin.

Ben kendim Bir sucu yazılımı aldım mesela ama yine tam istediğimi yapamadı.

Santral, Mobil, Web sitesi Entegre sistem istedim olmadı.

Geleceği var mı sorusuna ise benim fikrim şu: ileride yapay zeka'nın daha da gelişmesiyle siteler sürükle bırak mantığına dönecek. Freelance işler azalacak. Yeterince iyi olanlar güzel bir şirkette yerini alacak ya da kendi işini kuracak.

Geleceği var mı sorusuna ise benim fikrim şu: İleride yapay Zeka'nın daha da gelişmesiyle siteler sürükle bırak mantığına dönecek. Freelance işler azalacak. Yeterince iyi olanlar güzel bir şirkette yerini alacak ya da kendi işini kuracak.

Peki alnin bitiremiyeceği kendimi geliştirebileceğim bir alan var mı?

Peki alnin bitiremiyeceği kendimi geliştirebileceğim bir alan var mı?
Bitirip bitiremeyeceğini söyleyemem ama ben şu anda sıfırdan başlayacak olsaydım ve hiçbir bilgim olmasaydı yapay zeka ya da siber güvenlikten ilerlerdim. Fakat bundan ziyade bir işi severek yapmak daha önemli. Ben şu anda kotlin'de kendimi geliştiriyorum mobili seviyorum. İleride başka bir iş için 10 katı maaş teklif etseler yine de mobilden devam ederim.

Bitirip bitiremeyeceğini söyleyemem ama ben şu anda sıfırdan başlayacak olsaydım ve hiçbir bilgim olmasaydı yapay zeka ya da siber güvenlikten ilerlerdim. Fakat bundan ziyade bir işi severek yapmak daha önemli. Ben şu anda Kotlin'de kendimi geliştiriyorum mobili seviyorum. İleride başka bir iş için 10 katı maaş teklif etseler yine de mobilden devam ederim.

Hocam aslında benim de ilk düşündüğüm alan siber güvenlik ancak ülkemizde ki iş alanının azlığı korkutuyor.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı