Yazılım mühendisliğinde gelecek var mı?

Coderman128

Kilopat
Katılım
12 Nisan 2020
Mesajlar
7.232
Makaleler
1
Çözümler
24
Daha fazla  
Cinsiyet
Erkek
Bilgisayar/Yazılım mühendisliği tercih edenler bayağı bir arttı. Okuyanların çoğu da ilk iş kapağı yurt dışına atıyor. Ben 4 5 seneye iş alımları tıkanır diye düşünüyorum ne olur bu işin sonu?
 
Son düzenleyen: Moderatör:
Niye tıkansın ki? Yazılım yeni popüler olan bir şey değil ki? Her şey artık otomasyonla yapay zekayla big data ile vs. hallediliyor. Yazılımda tıkanma bir yana Türkiye'de hele yetişmiş yazılımcı eksiği var ciddi manada. Kendini yetiştiren yurtdışına atıyor kapağı dediğin gibi. Yazılımcıya ihtiyacın bitmesi için internetin yok olması lazım.
 
Herkes olamayacak yazılım uzaktan kolay öğrenmesi çok zor yazılım ile ilgili hiçbir şey bilmeyen çocuklar sırf bilgisayar var diye bu bölümü tercih ediyorlar /herkes değil/ ve eğer yazılımda başarılı olursanız firmalar sizi alır.
 
Sanmıyorum hocam klasik olacak ama devir teknoloji devri birçok ülke yavaştan endüstri 4.0'a geçiyor yani fabrikalarda veya tehlikeli işlerde artık insanlar yerine robotlar çalışacak bunun yazılımını kimler yapacak. Her gün yeni yeni şeyler bulunuyor teknolojide eğer gerçekten yazılım mühendisliğinde kendinizi gösterirseniz önünüz açık olur.
 
Bilgisayar/Yazılım mühendisliği tercih edenler bayağı bir arttı. Okuyanların çoğu da ilk iş kapağı yurt dışına atıyor. Ben 4 5 seneye iş alımları tıkanır diye düşünüyorum ne olur bu işin sonu?

Kesinlikle, devir artık internet devri. Şahsen ben de hem geleceği parlak olduğundan hem zevk alacağım bir iş olacağından yazılım veya bilgisayar mühendisi olmak istiyorum.
 
Yazılımcı enflasyonunun epey arttığını düşünüyorum. Gelecekte diğer yazılımcılara nazaran daha az tecrübeye sahip olanlar işsiz kalabilir. Bu dediğim sadece Türkiye için geçerli değil uluslararası için geçerli. Daha geçen büyük Tech şirketleri küçülme politikası uyguladı, binlerce kişi işten atıldı. Umarım bu bahsettiğim senaryo yakın gelecekte olmaz da aç kalmam :)
 
Piyasadaki sonu olmayan tek meslek diyebilirim neredeyse her şey artık teknolojiye ayak uydurmak zorunda. Mezun sayısı yoğun ilgiye gelirsek 100.000 kişi mezun olsa dahi bunun 80.000'i akademik bilgiyle yetinip iş bulmaya çalışır kalan 20.000 ise kendini geliştirip 1-0 öne geçer uçsuz bucaksız bir denizdesin ne kadar gelişebilirsen o kadar iyisin.
 
Yakında balonu patlar.
Udemy kursu al -> Kurs videolarını izle ve sertifika al -> Sertifikan var diye hiç proje geliştirmeden işlere başvur -> Başarısız ol

Bu şekilde bir yol haritası belirleyen arkadaşların balonu bence de patlayacak. Her yer çakma yazılımcı doldu. Belki ben de öyleyimdir bilemem, zaman gösterecek.
 

Geri
Yukarı