Web site yapımı için hangi dil gerekli?

merans1

Zeptopat
Daha fazla  
Yazılım mühendisliği bölümü istiyordum ve bu sene sınava gireceğim, teknik anlamda bilgisayara hakimim lakin yazılıma daha hiç başlamadım, ilk olarak öğrenmek istediğim şey web sitesi oluşturmak, bunun için hangi dilleri bilmeliyim? Ve tavsiye edeceğiniz eğitim seti var mı? Türkçe olursa daha çok sevinirim İngilizcem eğitim seti izleyecek kadar iyi değil.

Html, Css, JavaScript (Frontend)
PHP, Java, Python (Backend)

Tabi bunların yanında sitenin sürekli internette ayakta durması için sunucu kiralaman gerekmekte. Ve tabi sitenin bir ismi olmalı bir namı olmalı değil mi? Onun için ne gerek domain gerek tabii ki. (sen dil sormuşsun ama ben temel bilgileri vermek istedim)

Eğitim konusuna gelecek olursak YouTube üzerinden çok değerli eğitmenler ve videolar var, onlardan yararlanabilirsin. BTK akademi, Udemy, gibi eğitim platformlar üzerinden yararlanabilirsin.

Bootcamplere katılabilirsin bu hem senin gelişimine fayda sağlar tabii biraz da çevre. Bu alan kendini sürekli geliştirmen gereken bir alandır. Sürekli güncel kalman önemli, umarım hedeflerine ulaşırsın. Umarım bunu okuyan herkes istediğiniz yerlere ulaşırsınız. Yolunuz açık olsun.

Bir Web developer neden C++ öğrensin bizi bi' aydınlatın hocam.
Valla hocam C+++ diyeni ilk defa duydum :)

İlk olarak İngilizce öğren, daha sonra CS50x kursunu bitir. Algoritmayı da öğrendikten sonra bunlara başlayabilirsin. Sen anladığım kadarıyla fullstack bir geliştici olmak istiyorsun, bunlar için;

HTML, CSS, CSS Framewoku, JS, JS Frameworku, SQL gibi şeyler. Tabii bunlardan önce de browser ve çalışma mantığı, HTTP, İnternet gibi temellerin öğrenilmesi gerektiği taraftarıyım. Yine de en başta İngilizce.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı