Korkarım bir gün gerçek olacak bu şakalarım. Soracaklar ben neyi yanlış yapıyorum diye.Umarım forumdaki yanlış yönlendirmeler sonucunda biri C ile kendi HTTP sunucusunu yazmaya başlamaz![]()
Korkarım bir gün gerçek olacak bu şakalarım. Soracaklar ben neyi yanlış yapıyorum diye.Umarım forumdaki yanlış yönlendirmeler sonucunda biri C ile kendi HTTP sunucusunu yazmaya başlamaz![]()
HTTP protokoluyle atilacak isteklere yanit verebilecek her dilde web sitesi yaparsin. Ne PHP, ne de C# zorunlulugun var.
Backend'in HTTP isteklerine verdigi cevabin browser tarafindan render edilmesi gerekiyor. Bunun icin de mark-up ve scripting dillerine ihtiyacin var.
O sebeple HTML ~ CSS ~ JS klasik kombinasyonu kullaniliyor. Ancak istersen HAML ~ SASS ve TypeScript de kullanabilirsin.
Sonuç olarak tek bir dil yok, web projesi icin ( ya da standardize olmus herhangi bir alandaki projeler icin ) oncelikle ilgili protokolu ve network bilgisini ogrenmelisin. Sifir bilgiyle yazarsan corba yaparsin. O yuzden adim adim ilerle, once programlama temellerini oturt; sonra networking ve network protokollerini ogren ( IP, TCP, HTTP, UDP vs ) sonrasinda kralini yazarsin.
Yine bu tarz konulara sifir bilgiyle oneri yaparsan ustteki kimi yorumlarda oldugu gibi saçma sapan alakasiz teknolojileri zorunluluk gibi zikredersin. Web dedigin zaman PHP diye atlayan mi dersin; yeni baslayan lafi duyunca Python diye elinde tuzlukla kosan mi dersin.
Web sitesi yapmanız için HTML, CSS, PHP ve JavaScript bilmeniz yeterli olacaktır. Lakin günümüz yapay zeka çağında bu alandan kazanç sağlayamazsınız.
Merhaba, şuan günümüzde isteyen bir kişi rahatlıkla ve kolayca web sitesi kurabilir. En bilmeyen bir kişi bile youtube'dan faydalanarak bir web sitesi kurabilir ve onu geliştirebilir. Benim anlatmak istediğim bu işi ticarete dökemez çünkü bu alanda yani web sitesi yapım aşaması artık yapay zekaya kaldığı için bu yüzden kazanç sağlayamayacağını söyledim.Yapay zekayı kod tarafında kullanabilecek kişiler yine yazılımcılardır. Yazılım bilgisi belli düzeyde olmayan birisi web sitesi kuramaz. İstediğin iddiaya girebiliriz![]()
Bu sitenin çalışmasını sağlamak için gerekli çerezleri ve deneyiminizi iyileştirmek için isteğe bağlı çerezleri kullanıyoruz.