Web sitesi için sunucu tavsiyesi

Batuhan6.8

Picopat
Katılım
9 Aralık 2020
Mesajlar
33
Daha fazla  
Cinsiyet
Erkek
Arkadaşlar merhaba bir genç yazılımcı olarakdan web sitesi yazmak istiyorum .net ile yazacağım tavsiyeleriniz var mıdır ve sunucu olarak mini PC alsam MSI cubi var çok hoşuma gitti bunu alıp sunucu yapsam olur mu?
Teşekkür ederim kolay gelsin.
Ürünün ismi.
MSI cubi 5 10M-063eu
 
Sunucu barındırmak kolay bir iş değil. Bilgisayar almakla yetmiyor. Bunun statik IPsi, DDoS koruması, bir sürü şeyi var. Sitenin büyüklüğüne göre alan adına yılda 50-60 TL, internet sitesi barındırmaya da ayda 40-50 TL vererek sunucu kullanabilirsiniz.
 
Sunucu barındırmak kolay bir iş değil. Bilgisayar almakla yetmiyor. Bunun statik IPS'i, DDoS koruması, bir sürü şeyi var. Sitenin büyüklüğüne göre alan adına yılda 50-60 TL, internet sitesi barındırmaya da ayda 40-50 TL vererek sunucu kullanabilirsiniz.

Biz bu sunucuyu kiralıyor muyuz mesela ben bu mini bilgisayarı alsam buna sunucu kursam ne olur?
 
Biz bu sunucuyu kiralıyor muyuz mesela ben bu mini bilgisayarı alsam buna sunucu kursam ne olur?
Sunucu kuramazsınız. Sadece bilgisayarla olmaz. Sunucu kurmak kolay bir iş değil. Sitenin yoğunluğuna göre sanal veya fiziksel sunucu kiralamalısınız. DDoS koruması on binlerce TLyi bulan bir iş diye biliyorum. Çok yüksek upload değerlerine sahip olmanız gerektiğini de hatırlatayım. Web hosting veya VDS gibi bir şey (kendine özgü avantajları var) kiralamak çok daha ucuza gelir. Son olarak .net ile yazamazsınız. .net bir alan adıdır. Öncelikle temel şeyleri öğrenin, neyle yazmak istediğinize karar verin.

Son olarak test gibi amaçlarla web sitesini sadece kendiniz görüntüleyecekseniz sunucuya sahip olmadan da yapabilirsiniz. Sunucu açma olayı başkalarının siteye girebilmesi için.
 
Son düzenleme:

Yeni konular

Geri
Yukarı