Web sitesi yapmanın ve geliştirmenin getirileri nelerdir?

Mçınar

Kilopat
Şu anda çalışıyorum ve ek olarak web kısmında kendimi geliştirmeye devam ediyorum yavaşta olsa ilerletmeye çalışıyorum. Site tasarlamak ya da bir site geliştirmenin ekonomik olarak getirileri iyi midir, yavaşta olsa ilerleyerek kendimi geliştirerek bana getirileri olur mu ileride?

Mesela küçük bir işletme kendi firmasının sitesini reklam amaçlı tanıtmak ve geri dönüş almak için basit bir site yaptırmak isterse ne kadara yapılabilir?(temel düzeyde konuları bilerek basit bir site yapmak diyebiliriz.)

1) Bu işe para için girmeyin. Para için girdiğiniz zaman kaliteden ödün veriyor ve kendinizi geliştirmeden paraya odaklanıyorsunuz. Sonrasında kimse sizi tercih etmiyor ve siz de "neden iş bulamıyorum?" diye soruyorsunuz. Amacınız para olmasın.

2) Şu anda web alanında oldukça iş var, getirisi iyi olan işler de mevcut. Özellikle yurt dışına iş yaptığınız zaman aldığınız birim farklı olduğu için iyi bir getiri sağlıyorsunuz. Fakat birinci maddede dediğim gibi amacınız para olursa başarılı olamazsınız.

3) Web sitelerinin fiyatları; yapılacak projeye, kullanılacak teknolojilere, işin teslimat süresine, kaç kişi yapılacağına göre müşteriyle konuşulur ve ortak bir karara bağlanır. "Bir web sitesi 500TL" gibi bir ibare yoktur. Fiyatlar, değişkendir ve yukarda saydıklarımın yanına birçok etken eklenerek fiyatlarda azalma ya da çoğalma yapar.

1) bu işe para için girmeyin. Para için girdiğiniz zaman kaliteden ödün veriyor ve kendinizi geliştirmeden paraya odaklanıyorsunuz. Sonrasında kimse sizi tercih etmiyor ve siz de "neden iş bulamıyorum?" diye soruyorsunuz. Amacınız para olmasın.

2) şu anda web alanında oldukça iş var, getirisi iyi olan işler de mevcut. Özellikle yurt dışına iş yaptığınız zaman aldığınız birim farklı olduğu için iyi bir getiri sağlıyorsunuz. Fakat birinci maddede dediğim gibi amacınız para olursa başarılı olamazsınız.

3) web sitelerinin fiyatları; yapılacak projeye, kullanılacak teknolojilere, işin teslimat süresine, kaç kişi yapılacağına göre müşteriyle konuşulur ve ortak bir karara bağlanır. "bir web sitesi 500TL" gibi bir ibare yoktur. Fiyatlar, değişkendir ve yukarıda saydıklarımın yanına birçok etken eklenerek fiyatlarda azalma ya da çoğalma yapar.

Paradan kastım ek iş olarak yapılır mı ya da getirisi olur mu anlamında sordum.(kuru kuruyada bir şey yapılmadığını unutmayalım.)( ileride cvimde katkısı olur mu anlamında demiştim.)

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı