Web tasarım yönelmeye değer mi?

Ortalamanın üstü bir program gayet yeterlisin bence. Ayrıca GitHub üzerine saçma sapan C# Desktop App yazıp yükleyen gördüm yükleyebilirsiniz.
Çok teşekkürler güzel tavsiyeleriniz için.

Ben oyun yapımıyla başlamıştım sonra forum sitelerine merak saldım. Forum sitelerini merak ede ede senior olmaya kadar ilerledim. Bu işte merak unsuru çok önemli. "Nasıl yapmışlar, bu nereden geliyor?, benim 500 satır yazarak ulaştığım şeyi herifler 10 satırda nasıl çözmüş" vs diye diye araştırarak belli sitelere ulaşıyorsun. Kopya yapıştır aşinalığından sonra if-else mantığını çözersen yapamayacağın şey yok.

Bu arada ben ilk olarak PHP'ye girmeni öneririm. MVC-OOP gibi temel mantıkları öğren composer, git mutlaka öğren. Medium sitesinde çokça döküman var hepsini incele, mutlaka yabancı kaynaklara göz at. Unutma, yerli kaynaklar çoğu zaman üstünkörü anlatır. İngilizce döküman okumayı öğrenmelisin.
Hocam tekrardan selamlar eğitimlerde ilerledim. Backend kısmında Node.js daha mantıklı değil mi PHP'ye nazaran? Kariyerim doğrultusunda hangisi daha iyi bir tercih olur? PHP öldü diyorlar.

Github'da bir kaç projeyi forklayabilirsin, en azından dolu gösterir. Mesela PHP Awesome yazarsan Github sayfasına ulaşırsın orada yazılımında kullanabileceğin en dolu repolar verilmiştir onları forklayabilirsin mesela. Roadmap olarak benim benim sana vereceğim roadmap pek doğru olmaz, yazılımcılıkla eğitim farklı şeyler pek beceremem.

Fakat şunları tavsiye edebilirim, hiçbir zaman gerçek PHP öğrenmeden framework'lere geçme, asla HTML/CSS öğrenmeden Bootstrap veya ne bileyim JS öğrenmeden VueJS'ye kalkışma. İlk başta öğreneceğin şey daima o dilin pure hali olsun.
Burada bahsetmişsiniz bu arada bu durumdan ama tekrardan düşüncelerinizi almak istedim. Hazır frontend kısmında JS öğrenmişken backend için node.js öğrenip daha sonra electron.js ile desktop geliştirmeye de kayamaz mıyım?

Son düzenleme:
Hocam tekrardan selamlar eğitimlerde ilerledim. Backend kısmında Node.js daha mantıklı değil mi PHP'ye nazaran? Kariyerim doğrultusunda hangisi daha iyi bir tercih olur? PHP öldü diyorlar.
PHP senelerdir ölüyor, mesela PHP öldü tartışmasını yaptığımız platform da PHP ile yazıldı. :D

PHP'nin öldüğü falan yok, öncelikle bunu söyleyeyim. Her dilde kendini geliştirmek önemlidir. PHP'yi hala 5.6 sürümünde kullanan insanlar tanıyorum, daha ne OOP ne bir Middleware, Routing veya gidipte ulan bu Symfony neymiş kurcalayım yok. Yahu onu bırak daha Class ne onu bilmiyor, Protected, Public gibi en basit şeyi bile yani hiçbirisini bilmiyor bunları yazan adamlar. Tek bildikleri WordPress, o sistemde spagettinin kralıdır. Bak gerçekten iyi bir PHP yazılım örneğini XenForo 2 olarak söyleyebilirim. Adamların yazdığı kod kalitesi arşa endam etmiş, benim de örnek aldığım bir tasarım biçimidir.

Neyse, NodeJS de iyidir, iş konusunda bir fikrim yok. Bence Python ve PHP en iyileridir sonra onlarla yine JS harmanlayabilirsin. Tamamen JS'den oluşan Web fikri sanki geride kaldı gibi.

PHP senelerdir ölüyor, mesela PHP öldü tartışmasını yaptığımız platform da PHP ile yazıldı. :D

PHP'nin öldüğü falan yok, öncelikle bunu söyleyeyim. Her dilde kendini geliştirmek önemlidir. PHP'yi hala 5.6 sürümünde kullanan insanlar tanıyorum, daha ne OOP ne bir Middleware, Routing veya gidipte ulan bu Symfony neymiş kurcalayım yok. Yahu onu bırak daha Class ne onu bilmiyor, Protected, Public gibi en basit şeyi bile yani hiçbirisini bilmiyor bunları yazan adamlar. Tek bildikleri WordPress, o sistemde spagettinin kralıdır. Bak gerçekten iyi bir PHP yazılım örneğini XenForo 2 olarak söyleyebilirim. Adamların yazdığı kod kalitesi arşa endam etmiş, benim de örnek aldığım bir tasarım biçimidir.

Neyse, NodeJS de iyidir, iş konusunda bir fikrim yok. Bence Python ve PHP en iyileridir sonra onlarla yine JS harmanlayabilirsin. Tamamen JS'den oluşan Web fikri sanki geride kaldı gibi.
Python derken Django mu demek istediniz hocam? Kusura bakmayın sizleri de yoruyorum. PHP derslerine baktım gözüm korktu da :D
Python biliyorum az biraz bu frameworkleri öğrenebilirim açıkçası backend için ama her yerde node.js görünce bi sormak istedim.

Python derken Django mu demek istediniz hocam? Kusura bakmayın sizleri de yoruyorum. PHP derslerine baktım gözüm korktu da :D
Aynen, Django. PHP öğrenmesi kolay bir dildir, sadece profesyonelleşmek biraz zaman alıyor.

Bu arada Machine Learning PHP’de de yapılabilir bir şey hani o bakımdan Python’un bir üstünlüğü yok fakat Python da daha fazla kaynak var bu konuda. Bunu da dipnot olarak belirteyim.

Aynen, Django. PHP öğrenmesi kolay bir dildir, sadece profesyonelleşmek biraz zaman alıyor.

Bu arada Machine Learning PHP’de de yapılabilir bir şey hani o bakımdan Python’un bir üstünlüğü yok fakat Python da daha fazla kaynak var bu konuda. Bunu da dipnot olarak belirteyim.
Hocam bu Machine Learning dediğiniz Pythonda scikit gibi kütüphaneler kullanarak Data Science alanında veri tahminleri yaptırmak mı? Mesela elmas özelliklerine göre fiyat tahmini,kredi borcunu ödeyecek mi? Bu topçu bu sezon kaç gol atar? Vb. gibi şeyler.

Hocam lanet bi syntaxı var baktım biraz kurslarına falan çok zor gibi geldi gözüme. Ben açıkçası back end için en yaygın kullanılanı cebime koymak istiyorum. İş hayatında CV'ye yazmaya değsin istiyorum diyelim.

Hocam bu Machine Learning dediğiniz Pythonda scikit gibi kütüphaneler kullanarak Data Science alanında veri tahminleri yaptırmak mı? Mesela elmas özelliklerine göre fiyat tahmini,kredi borcunu ödeyecek mi? Bu topçu bu sezon kaç gol atar? Vb. gibi şeyler.
Aynen öyle. Belirli istatistiklerden faydalanarak yüksek doğruluk oranına sahip tahminler diyebiliriz. Yapay zeka diye sürekli başımızı bu yiyor senelerdir. Örneğin ben Rubix kütüphanesini kullanarak işyerimize malzemenin adını, nerede kullanıldığını, ağırlığını ve boyutunu girerek fiyat tahmini yaptırtıyorum. Aşağı yukarı güzel sonuç veriyor.
Hocam lanet bi syntaxı var baktım biraz kurslarına falan çok zor gibi geldi gözüme. Ben açıkçası back end için en yaygın kullanılanı cebime koymak istiyorum. İş hayatında CV'ye yazmaya değsin istiyorum diyelim.
Öğrendiğin yer de çok önemli, şu an PHP dışında diğer dillerdeki Syntax da bana garip geliyor. Bi Python gözüme hoş geliyor o kadar. Yani sen PHP'ye lanet diyorsan bir de C#, Java falan görsen. :D

Python da illa Django ile yazacaksın diye de bir şey yok bu arada. Django sadece HTML ile Py kodları arasındaki köprüyü üstleniyor. PHP'deki template motorları ile aynı mantığa çıkıyor aslında. Hatta birebir Syntax'a sahip Twig örneği verilebilir.

Aynen öyle. Belirli istatistiklerden faydalanarak yüksek doğruluk oranına sahip tahminler diyebiliriz. Yapay zeka diye sürekli başımızı bu yiyor senelerdir. Örneğin ben Rubix kütüphanesini kullanarak işyerimize malzemenin adını, nerede kullanıldığını, ağırlığını ve boyutunu girerek fiyat tahmini yaptırtıyorum. Aşağı yukarı güzel sonuç veriyor.

Öğrendiğin yer de çok önemli, şu an PHP dışında diğer dillerdeki Syntax da bana garip geliyor. Bi Python gözüme hoş geliyor o kadar. Yani sen PHP'ye lanet diyorsan bir de C#, Java falan görsen. :D

Python da illa Django ile yazacaksın diye de bir şey yok bu arada. Django sadece HTML ile Py kodları arasındaki köprüyü üstleniyor. PHP'deki template motorları ile aynı mantığa çıkıyor aslında. Hatta birebir Syntax'a sahip Twig örneği verilebilir.
Hocam aşırı teşekkür ederim verdiğiniz güzel bilgiler için özür dilerim çok kafanızı ütülediysem. Son bir ricam olacak SQL önce mi öğrenilmeli yoksa sonra mı backend tarafından? Ben SQL olarak ne öğrenmeliyim birde hangisi daha iyi olur çok teşekkür ederim.

Bende bir ara overfitting,underfitting,balanced fitting vs kovalamıştım. Ben hisse senediyle ilgili bi yazılım yapmıştım. Bir vakit olunca kodu buraya atmak isterim bir incelemeniz için <3

Ben SQL olarak ne öğrenmeliyim birde hangisi daha iyi
Web üzerinde ya MySQL öğreneceksin yada NoSQL yani MongoDB türevlerini öğreneceksin.

MongoDB aslında iş yükünü inanılmaz hafifleten, SQL gibi abidik gubidik bir sürü kod yazmadığın, yüksek trafiklerde çökmeyen, hızı SQL'e göre 5X olan bir yöntem.

Fakat, MySQL bilmeyen birini hiçbir işe almazlar çünkü daha bu NoSQL terimine uzak çoğu insan.

Benim sana tavsiyem, göz ucuyla NoSQL nedir diye bak, sonra da çık. Zaten PHP'yi iyi bilmen lazım bunu uygulayabilmen için. Diğer dillerde durum nasıl bilmiyorum ama.

NoSQL'e ise şu örnekleri verebilirim: Instagram, Facebook, Twitter.

Çok teşekkürler güzel tavsiyeleriniz için.

Hocam tekrardan selam eğitimlerde ilerledim. Backend kısmında Node.js daha mantıklı değil mi PHP'ye nazaran? Kariyerim doğrultusunda hangisi daha iyi bir tercih olur? PHP öldü diyorlar.

Burada bahsetmişsiniz bu arada bu durumdan ama tekrardan düşüncelerinizi almak istedim. Hazır frontend kısmında JS öğrenmişken backend için node.js öğrenip daha sonra electron.js ile desktop geliştirmeye de kayamaz mıyım?

En çok kullanılan diller arasında çoğu kaynağa göre 9. olan bir dile öldü, ölüyor demek çok saçma girdiğin 10 siteden 7 kadarı PHP kullanıyor ayrıca dil yapısıda gayet güzel çok aptalca bir tartışma bence.

Son düzenleyen: Moderatör:

Technopat Haberler

Geri
Yukarı